کد خبر: 21335 | صفحه ۳ | جامعه | تاریخ: 10 دی 1402
تمرکز ویژه بر رصد تخلف پلتفرمهای فروش دارو
برخورد با آزادفروشی اجباری داروخانهها
مثل یک دالان بیانتها میماند که سیاهیش پایان نمیگیرد؛ فروش غیرقانونی دارو در فضای مجازی را میگویم. سالها از این فعالیت بینام و نشان میگذرد، اما هنوز اقدام موثری برای جمعآوری آن صورت نگرفته است؛ مثل بختک بر بازار دارو سایه انداخته و همچنان در چرخه معیوبی که راه انداختهاند، جولان میدهند و سیاهچالههای بازارِ سیاه دارو را پررنگتر کردهاند و خطر عرضه داروهای تاریخ مصرف گذشته از این طریق وجود دارد.
به گزارش ایسنا، همه اینها در حالی است که سازمانهای متولی هریک توپ نظارت را به زمین دیگری میاندازند و هنوز سازماندهی لازم برای جمعآوری آنها آن طور که باید صورت نگرفته است و نظارتها در این حوزه ضعف دارد. رئیس انجمن داروسازان استان نیز دراینباره ادعا میکند: «تا جایی که من میدانم نظارتی صورت نمیگیرد و تاکنون هم برخوردی انجام نشده است.» برای اطلاع از چگونگی فعالیت آنها کلمه «داروخانه آنلاین» را در تلگرام جستوجو میکنم و با فهرست متعددی از این قبیل داروخانهها مواجه میشوم. در داخل هرکدام از این کانالها پیامهای متعددی وجود دارد که محتوای آن درباره موجودی فهرست اقلام دارویی است که متقاضی میتواند آنها را سفارش بدهد و نکته جالبتر این که بیشتر این پیامها برای جلب مشتری به قیمت مناسب دارو اشاره کردهاند.
سرپرست اداره کل بازرسی سازمان غذا و دارو با اشاره به رصد فضای مجازی در حوزه عرضه دارو گفت: تمرکز ویژهای روی رصد تخلف پلتفرمها داریم و تمامی تخلفات به مراجع ذیربط ارجاع میشود.
به گزارش ایسنا، علیرضا رستمی در همایش معاونین غذا و دارو دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور اظهار کرد: بهدنبال نظارت گسترده سازمان غذا و دارو بر فعالیت شرکتهای پخش و داروخانهها طی سه هفته اخیر در حوزه شیرخشک، بیش از ۲۰۰ شعبه پخش شیر خشک و ۱۲ هزار داروخانه در سطح کشور مورد بازرسی قرار گرفتند که شامل ۷۶ درصد داروخانههای کل کشور است.
وی افزود: در بازرسیهای صورت گرفته ۸.۳ درصد داروخانهها اقدام به ثبت سامانهای شیرخشکها نکرده بودند، در ۱۶.۳ درصد داروخانهها تعداد فیزیکی شیرخشکها و تعداد ثبت تیتک همخوانی نداشت، همچنین تنها دو دهم درصد از داروخانهها قیمت مصوب را رعایت نکرده بودند.
سرپرست اداره کل بازرسی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: بر اساس بازرسیهای صورت گرفته پس از اجرای طرح ساماندهی شیر خشک؛ ۵۲ دانشگاه سهمیه داروخانههای متخلف را حذف کردند که ۶.۵ درصد از داروخانههای مورد بازدید را شامل میشود؛ همچنین بر اساس هماهنگیهای صورت گرفته با معاونتهای غذا و دارو، بازگرداندن سهمیه منوط به حسن فعالیت، الزام به ثبت سامانه و رعایت قوانین است.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، رستمی با اشاره به برنامه متمرکز سازمان غذا و دارو بر تشدید بازرسیها در حوزههای مختلف گفت: در مرحله بعدی بازرسیهای سراسری، موضوع کشف و برخورد با آزاد فروشی اجباری در دستور کار قرار دارد، بر این اساس در خریدهای نامحسوس، رعایت و یا عدم رعایت قیمتها و الزام داروخانهها به خرید بصورت آزاد مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.