کد خبر: 21395 | صفحه ۱۲ | | تاریخ: 10 دی 1402
کتاب «فقیه و سلطان» روانه بازار نشر شد
کتاب «فقیه و سلطان» نوشته وجیهه کوثرانی با ترجمه یاسین عبدی توسط بنگاه نشر و ترجمه کتاب پارسه منتشر و راهی بازار نشر شد. به گزارش مهر، کتاب «فقیه و سلطان» نوشته وجیهه کوثرانی بهتازگی با ترجمه یاسین عبدی توسط بنگاه نشر و ترجمه کتاب پارسه منتشر و روانه بازار نشر شده است. این کتاب دیالکتیک دین و سیاست در تجربه تاریخی عثمانی و صفویه _ قاجاریه است.
کتاب «فقیه و سلطان» پژوهشی در باب رابطه اسلام و سیاست در تاریخ امپراتوری عثمانی و دو دوره از تاریخ ایران. کتاب «فقیه و سلطان: دیالکتیک دین و سیاست در تجربه تاریخی عثمانی و صفویه – قاجاریه»، با عنوان اصلی «الفقیه و السلطان: جدلیه الدین و السیاسه فی تجربتین تاریخیتین العثمانیه و الصفویه- القاجاریه»، کتابی است که در آن رابطه دین و سیاست در مقاطعی از تاریخ سرزمینهای اسلامی و با تمرکز بر سه حکومت عثمانی، صفویه و قاجاریه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.
هرچند عنوان کتاب به دورههای مشخصی اشاره دارد اما اشارات خوبی به دورههای آل بویه، سلجوقیان و نقش آل بویه شیعه در شکل گیری حوزه بغداد و حله و پس از آن حوزه نجف به دلیل محدودیتهایی که سلجوقیان برای علمای شیعه در بغداد ایجاد کردند، دارد.
هدف نویسنده در این کتاب ایجاد شناخت بهتر از حوزه عمومی شکل گرفته در تعامل حاکمان و علما در دورههای مختلف اسلامی است. او دو سیر تاریخی و سیاسی به صورت همزمان را در این مورد مطرح میکند. در سیر تاریخی رقابتهای حوزه فقهی مذاهب مختلف که موجب میشود تا هویت حکومتها بر اساس تعلق خاطری که به هر یک از این مذاهب دارند شکل بگیرد و دوم نسبت علما و حاکمان است که در ابتدای شکل گیری معمولاً تدوینگر مبانی نظری حکومت هستند بعد به شیخ الاسلامها و توسعه دهندگان علم دینی و حکمرانی تبدیل شده و معمولاً در دوره افول به توجیه کننده حاکمیت بدل میشوند.