کد خبر: 22029 | صفحه ۶ | حوادث | تاریخ: 20 دی 1402
هزینه ۱۰۰ میلیون تومانی هر مأموریت آتشنشانی
رخداد بیشاز ۴۵۰ حادثه طی شبانهروز در تهران
سوتیتر: در مراکز حساسی مانند مراکز درمانی، بیمارستانها، ساختمانهای اداری و تجاری و... وقتی حادثه ای رخ دهد بیش از ۱۰ ایستگاه و ۲۰۰ آتش نشان درگیر میشوند
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به اینکه بیش از ۴۵۰ حادثه در شبانه روز در تهران رخ میدهد، گفت: هر حریق و هر مأموریت ۱۰۰ میلیون تومان برای آتش نشانی هزینه دارد.
به گزارش ایسنا، دومین همایش ارزیابی شهرداران نواحی پایتخت در ایمن سازی شهر تهران با حضور حسین نظری معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران، عباس شعبانی معاونت هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران، حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، قدرت اله محمدی مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران، علی نصیری رئیس سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران و برخی از شهرداران مناطق۲۲گانه و نواحی برگزار شد.
بیش از ۴۵۰ نوع حادثه در شبانه روز در تهران رخ می دهد
قدرت اله محمدی، مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در این همایش اظهار کرد: قدرت اصلی شهرداری تهران در اختیار شهرداران نواحی است و به همین دلیل امروز شما دعوت شده اید تا به هم کمک کنیم تا آسیب ها کاهش و ایمنی افزایش پیدا کند. سلامتی و جان شهروندان مقدم بر هر موضوعی است.
لزوم سخت گیری شهرداران نواحی در ایمن سازی ساختمان و اماکن ناایمن
وی گفت: شهرداران نواحی در ایمن سازی ساختمان و اماکن ناایمن و کاهش حوادث ناشی از گودبرداری و ساخت و سازهای غیر اصولی باید سخت گیری کنند.
وی افزود: بیش از ۴۵۰ نوع حادثه مختلف در شبانه روز در شهر تهران رخ می دهد؛ در هر ماه و هفته حوادث ناشی از وجود بافت های فرسوده در پایتخت رخ می دهد.
هنوز موضوع ایمنی را آن طور که باید جدی نگرفته اند
رشته حریق در دانشگاه تدریس و در مدارس آموزش داده شود
محمدی با بیان اینکه به موضوع ایمنی در صدا و سیما، شبکه های اجتماعی، محافل علمی و مدارس آن طور که باید پرداخته نشده است. ادامه داد: هنوز جامعه دانشگاهی، ارگانها و شرکتها و... موضوع ایمنی را آنطور که باید جدی نگرفتهاند. امیدوارم رشته حریق در دانشگاه تدریس و در مدارس آموزش داده شود. تنها بعضی از شرکتها مانند نفت و پتروشیمی به آن پرداختهاند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به معرفی ۱۲۹ ساختمان ناایمن در ۴ سال گذشته گفت: در این مدت فقط عدد اعلام می شد، اما با پیگیری سازمان آتش نشانی، شهرداری تهران و دادستانی در دوره اخیر مدیریت شهری، این عدد کاهش یافت به طوری که امیدواریم تا پایان سال به عدد ۷۰ برسیم.
هر حریق و مأموریت حدود ۱۰۰ میلیون تومان برای آتش نشانی هزینه دارد
وجود ۱۷هزار ساختمان پرخطر در ۲۲ منطقه شهرداری تهران
۷۵ درصد آتشسوزیها مربوط به حریق های خارج از ساختمان است
وی با تأکید بر اینکه هر حریق و مأموریت به طور میانگین حدود ۱۰۰ میلیون تومان برای آتش نشانی هزینه دارد، افزود: وجود ۱۷ هزار ساختمان پرخطر در ۲۲ منطقه شهرداری تهران مورد توجه است، اما جالب است بدانید که ۷۵ درصد آتش سوزی ها مربوط به حریق های خارج از ساختمان، فضای سبز، معابر، سطل های زباله مکانیزه و... است.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی تهران با اشاره به امضای تفاهم نامه با شرکت راه آهن، سازمان نظام مهندسی و اصناف، گفت: برای افزایش ضریب ایمنی شهروندان و ایمنی پایتخت اقداماتی از سوی سازمان آتش نشانی صورت گرفته است و در مناطق هم کمیته ایمنی تشکیل شده که بهتر است در نواحی نیز این امر صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در مراکز حساسی مانند مراکز درمانی، بیمارستان ها، ساختمان های اداری و تجاری و... وقتی حادثه ای رخ دهد بیش از ۱۰ ایستگاه و ۲۰۰ آتش نشان درگیر میشوند و جان افراد زیادی به خطر میفتد و مال افراد و کسبه در خطر میفتد که نشان از ضرورت توجه به ایمن سازی دارد.
فوت سالیانه ۹۰۰ نفر در کشور با گاز مونوکسیدکربن
کامران عبدولی، معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران هم در این نشست اظهار کرد: پیگیری مصوب جلسات قبلی، بررسی آمار حریق و حوادث در پنج سال گذشته تقدیر از شهرداران برتر، تبادل اطلاعات و ایجاد تعامل سازنده، بررسی موضوعات و چالشهای ایمنسازی ساختمانها و اماکن شهری از اهداف برگزاری این نشست بود.
وی در ادامه با اشاره به برآورد خسارت حریق های درون ساختمانی و برون ساختمانی، حوادث و خدمات ایمنی به سازمان آتش نشانی در طی ۵ سال گذشته، گفت: توجه به نکات و اصول ایمنی مهم است زیرا در هر حریق، نیروهای عملیات به طور میانگین به میزان دو ساعت و به احتساب ۲ دستگاه خودرو و ۵ نفر نیروی انسانی فعالیت می کنند. بروز حوادث و آتشسوزیها، خسارت برای شهروندان به همراه دارد که با اندکی هوشیاری و رعایت اصول ایمنی و نیز توجه به علل می توان شاهد کاهش حوادث بود.
عبدولی گفت: در اولین همایش مصوباتی تعیین و به دستگاه مسئول با مهلت معین ابلاغ شد که آتش نشانی در اجرای وظایف خود اعم از ارائه گزارش اقدامات شهرداران نواحی در خصوص ایمن سازی ساختمان های پرخطر، برگزاری جلسات کمیته ایمنی و کاهش میزان حریق به درستی عمل کرده و این امر به صورت مستمر در حال انجام است.
وی افزود: تسهیل در ضوابط ایمنی و آتش نشانی، دعوت از ساختمان های بسیار پر خطر، همکاری همه جانبه با قوه قضاییه، طرح نظام بازرسی، طرح پلاک ایمن، سامانه مانیتورینگ ایمن سازی بافت و بناهای تاریخی و تفاهم نامه با سازمان نوسازی نیز از اقدامات شاخص صورت گرفته است.
عبدولی افزود: سالیانه حدود ۹۰۰ نفر در کشور بر اثر مسمومیت ناشی از گاز مونوکسیدکربن جان خود را از دست می دهند، اما می توان با آموزش مناسب این آمار را کاهش داد . جلب مشارکت شهروندان نقش بسزایی در کاهش حوادث دارد.
معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در پایان خاطرنشان کرد: در حدود ۷ سال گذشته ۲۳۱۵ از آتشنشانان در عملیاتها مصدوم (قطع عضو، اعصاب و روان و غیره..) و ۲۱ نفر از آتشنشانان در راه دفاع از جان و مال مردم شهید شدهاند.
علی نصیری، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران هم در این نشست سخنانی در مورد اهمیت موضوع ایمنی و HSE بیان کرد.
بر اساس گزارش سایت شهر، در پایان مراسم از ۱۹ نفر از شهرداران نواحی که در موضوع ایمنی عملکرد خوبی داشتند و همچنین از خانم مریم صادقیان دبیر کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران تقدیر به عمل آمد.