کد خبر: 23897 | صفحه ۳ | جامعه | تاریخ: 25 بهمن 1402
دریاچه ارومیه شرایط بهتری را تا ۶ سال آینده تجربه خواهد کرد
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: شرایط دریاچه ارومیه تا شش ساله به مرور بهتر خواهد شد. این اراده و عزم ملی وجود دارد و دولت هم روی این موضوع بسیار حساس است و در این زمینه هم بهطور جدی کار میکند؛ از شخص رئیس جمهوری گرفته تا اعضای هیات وزیران.
مجتبی ذوالجودی با حضور در ایسنا ضمن گرامیداشت یاد مهشاد کریمی - خبرنگار فقید حوزه محیط زیست ایسنا - اظهار کرد: ما ارتباط خبری بسیار خوبی با ایشان داشتیم و پای ثابت برنامههای سازمان و گفت وگو با کارشناسان آن بودند.معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این پرسش ایسنا که با توجه به سکوت خبری در سال اول دولت سیزدهم آیا فعالیتهای مربوط به احیای دریاچه ارومیه متوقف شده بود؟ اظهارکرد: برنامهریزی برای احیای دریاچه ارومیه اصلا رها نشده است و توقف فعالیتها شایعهای بیش نیست.
وی ادامه داد: در اجرای پروژه بحثهای فنی پیش آمد. کانال در حال ساخت برای انتقال آب به دریاچه ترک خورد و قرار شد کار مضاعفی انجام شود و مطالعات و تامین اعتبارات آن زمان برد ولی در کل از اوایل دولت سیزدهم توقفی در رابطه با ساماندهی و احیای دریاچه ارومیه ایجاد نشد حتی در اولین سفر به عنوان معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست به ارومیه رفتم و از نزدیک از این پروژه بازدید کردم. دولت بسیار زیاد اصرار داشت که حتما اقدامات انجام شده برای احیای دریاچه ارومیه به نتیجه برسد چون حتما مطالعاتی در این زمینه انجام شده بود. با توجه به اینکه ۹۰ درصد کار پیش رفته بود قطعا دولت دنبال این بود که پروژهای که برای آن هزینه شده به اتمام و بهره برداری برسد.
ذوالجودی خاطرنشان کرد: من به توقف خاصی که به معنی رها شدگی در تصمیم گیری باشد، خیلی اعتقاد ندارم اما با توجه به مسائل فنی به وجود آمده لازم بود، مجدد مطالعاتی انجام شود تا بتوانند تونل را ترمیم کنند و کار را ادامه بدهند. در نتیجه یک وقفه کوچک به وجود آمد البته با دستور رییس جمهوری اعتبارات بلافاصله تامین شد و الان تونل به اتمام رسیده است.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه الان بیشتر بحث ما برای احیای دریاچه ارومیه موضوع منابع آبی است، گفت: حوزه آبخیز دریاچه ارومیه بعد از دهها سال که به نظرم مدیریت منابع آب آن میتوانست بهتر انجام شود، الان به جایی رسیده است که دریک زمان کوتاه نمیتوانیم به نتایج خیلی مثبت برای احیای دریاچه برسیم.
وی با اشاره به صحبتهای علی سلاجقه - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست - مبنی بر ضرورت رفع کمربند سبز پیرامون دریاچه ارومیه برای احیای این اکوسیستم آبی گفت: بر اساس نقشههای ماهوارهای کمربند سبز نه تنها کوچک نشده بلکه توسعه هم پیدا کرده است. در واقع باغاتی اطراف دریاچه ارومیه توسعه پیدا کردهاند که محصولاتی مانند چغندر و سیب در آنها کشت میشود. این محصولات بیشترین مصرف آب و کمترین بهرهوری را دارد. با وجود شرایط بسیار بد آبی و حاکمیت خشکسالی در سالهای اخیر، توسعه کشاورزی دراین منطقه ادامه داشته و بیشترهم شده است حتی من شنیدم در بعضی نقاط حوزه آبخیز دریاچه ارومیه برنج هم کشت شده است البته میزان آن خیلی زیاد نبود.
ذوالجودی با بیان اینکه ساماندهی کشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه نیازمند عزم و اراده ملی است، تاکید کرد: تمامی وزارتخانههای ذیربط از جمله وزارت نیرو و وزارت کشاورزی تا مردم و تشکلهای مردم باید با هم در این جهت تلاش کنند. واقعا مسیر کنونی منجر به احیای دریاچه ارومیه نمیشود بنابراین نباید آن را ادامه دهیم.