سرمقاله

دوگانگی در سیاست فلسطینی بایدن / سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آمادگی ایرانسل برای همکاری با استارتاپ‌ها در حوزه هوش مصنوعی
  • برگزاری رویداد ایران‌هلث با حمایت همراه اول نمایشگاه بین‌المللی ایران هلث با حمایت همراه اول به عنوان نخستین اپراتور سلامت کشور، برگزار می‌شود.
  • اعلام بسته تخفیفی ایرانسل ویژه روز جهانی ارتباطات
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 25305  |  صفحه ۴ | فرهنگ و هنر  |  تاریخ: 20 اسفند 1402
    یک درخواست برای فیلمی با بازی رضا عطاران
    کارگردان و تهیه‌کننده فیلم «روشن» با انتقاد از وضعیت اکران فیلم‌های اجتماعی و تعداد سانس‌های محدودی که در سینماها به فیلمش داده شده، ابراز امیدواری کرد که مدت زمان طولانی‌تری به این فیلم داده شود تا روی پرده سینماها باقی بماند. به گزارش ایسنا، «روشن» به کارگردانی روح‌الله حجازی پس از جشنواره فجر امسال روی پرده سینماها رفت تا فیلمی که سال ۱۳۹۹ در جشنواره فجر رونمایی شده بود و رضا عطاران برای بازی در آن سیمرغ بلورین بهترین نقش اول مرد را گرفت ولی بعد درگیر مشکلات توقیف و ممیزی شد، سرانجام به اکران عمومی برسد.
    این فیلم از شروع اکران تاکنون در سالن‌های کم و سانس‌های محدود و ساعت‌های متغیر اکران شده که همانند فیلم‌های هنر و تجربه، به سختی می‌توان سانس مناسب برای تماشای آن پیدا کنند.
    حجازی در گفت‌وگویی با ایسنا با تایید اینکه تعدادی از مخاطبان و همکارانش برای پیدا کردن سانس مناسب با سختی مواجه شدند، درباره شرایط اکران «روشن» که از ماه‌ها قبل در تلاش برای نمایش عمومی آن بودند، بیان کرد: با وجود پیگیری‌ها در روزهای منتهی به سال جدید به اکران رسیدیم که این مقطع بیشتر برای فیلم‌های کمدی مناسب است.
    او افزود:‌ فیلم‌های اجتماعی در اکران مراقبت و محافظت می‌خواهند ولی به نظر می‌رسد سینمای اجتماعی دیگر چندان جایگاهی ندارد و «روشن» جزء آخرین فیلم‌ها از این نوع است که روی پرده سینما رفته و از این پس مدل‌های دیگری از سینما بیشتر در نوبت اکران قرار می‌گیرند.
    این فیلمساز که برای «روشن» جوایزی را از جشنواره‌های خارجی هم گرفته است، با اشاره به اینکه این فیلم در سی‌ونهمین جشنواره فجر پنجمین فیلم پرفروش آن دوره بود، ادامه داد: وقتی حمایت از فیلم‌های اجتماعی کم شود و از طرف مردم هم حمایتی صورت نگیرد، سرخوردگی به وجود می‌آید. در حال حاضر می‌بینیم که حتی در تبلیغات هم فیلم‌های اجتماعی مثل کمدی‌ها اسپانسر ندارند و بِرندها صرفا سراغ فیلم‌های کمدی می‌روند. با این شرایط سینمای اجتماعی که مهجور بود، مهجورتر شده و احتمالا از این پس خیلی سخت بتوان چنین آثاری را در سینمای ایران تولید کرد. البته شاید از فیلمسازان توقع پرداختن به مسائل و دغدغه‌های اجتماعی وجود داشته باشد ولی به نظر می‌رسد در مسیری هستیم که از این پس جای خالی سینمای اجتماعی را بیشتر حس خواهیم کرد.
    حجازی در پایان با اشاره به اینکه تاریخ اکران فیلمش ۲۵ بهمن درج شده ولی به دلایلی تقریبا با دو روز تاخیر روی پرده رفت، بیان کرد:‌ امیدوارم شورای صنفی نمایش این فضا را مهیا کند تا اکران فیلم «روشن» و به طور کلی فیلم‌هایی از این گونه سینمایی همانند آنچه برای فیلم‌های کمدی تجربه شد، در مدت زمان طولانی‌تری ادامه پیدا کند حتی اگر فقط با یک سانس در سالن‌های سینما باشد.