کد خبر: 25963 | صفحه آخر | تاریخ: 19 فروردین 1403
این سبزی بهاره برای کنترل قند خون و درمان کبد چرب است
ریواس یک سبزی پرخاصیت بهاری است که با تحریک ترشح انسولین، قند خون را تنظیم میکند و با تنظیم ترشح صفرا جذب چربی را در بدن سروسامان میدهد. الهام اختری، متخصص طب سنتی با ذکر این نکات افزود: «مصرف ریواس در افرادی که افزایش حرارت بدن دارند و مبتلا به آکنه و دمل هستند، همچنین افرادی با کبد چرب عالی است.»
آنتیاکسیدان فراوان این گیاه خواص ضدالتهابی دارد و برای درمان آفتهای دهانی هم خوب است. این سبزی بهاری به دو شکل خورش و شربت ساخته میشود و فیبر و پتاسیم فراوان آن به سیستم گوارش و فشار خون کمک میکند. تا آنجا که هزاران سال قبل در چین به عنوان دارویی گیاهی کاربرد داشته است.
گل، برگ و بذر این گیاه سمی است و نباید خورد، از ریشه آن در ساخت رنگ مو استفاده میشود، اما با خیال راحت، ساقه آن را با گوشت خورش کنید یا با کرفس آب بگیرید و به عنوان شربتی بهاری بنوشید. وقتی این گیاه را خریدید کافی است ساقهها را جدا کنید، بشویید، پوست بکنید و دست به کار شوید.
میتوانید همانطور که یک ساقه را به صورت خام گاز میزنید و از ترشی و تازگی آن لذت میبرید.
خورش ریواس برای بهبود سردردهای ناشی از گرما و تشنگی موثر است و آنتراکینون و فلاوونوئید موجود در آن به کبد در مقابله با مواد سرطان زای آزاد شده در بدن کمک میکند.
خواص ریواس برای کبد چرب
از خواص ریواس برای علائم کبد چرب میتوان به تاثیر این گیاه در سندروم هپاتیت نوزادان اشاره کرد. این اختلال نادر ژنتیکی سبب ترشح صفرا در کبد نوزادان میگردد و ریواس میتواند تا ۸۹ درصد زردی و لکههای زرد پوست را که به دلیل غالب شدن صفرا ایجاد میگردد، کاهش دهد.
فواید ریواس برای آلزایمر
ویتامین K موجود در ریواس میتواند به حفظ سلامت مغز کمک کند و در نتیجه پیشگیری از ابتلا به آلزایمر میشود. سلامت سلولهای مغز به ویتامین K وابسته بوده و این ویتامین، فعالیتهای شناختی و در نتیجه سلامت روانی افراد را تحریک کرده و حتی به درمان آلزایمر نیز کمک مینماید.
فواید ریواس برای پیشگیری از سرطان و بیماریهای قلبی
سلولهای سرطانی همان سلولهای بدن هستند که به دلیل تاثیر رادیکالهای آزاد و عدم توانایی بدن در بازسازی عملکرد سلولی به سلولهای سرطانی تبدیل میشوند و رشد غیر قابل کنترلی پیدا میکنند. در اثر استرس اکسیداتیو همه افراد در معرض ابتلا به سرطان هستند، به همین دلیل مصرف غذاهایی که حاوی آنتی اکسیدانها همچون ویتامین A و ویتامین C هستند، برای پیشگیری و مبارزه با سرطان اهمیت بسیاری دارد. مصرف ریواس به دلیل وجود ویتامین C در مبارزه و پیشگیری از سلول های سرطانی تاثیر دارد. همچنین ریواس حاوی بتاکاروتن و ترکیباتی همچون زآگزانتین و لوتئین است و برای پیشگیری از ایجاد سرطان دهان و سرطان ریه مصرف میشود.
وجود مواد آنتی اکسیدانی در ریواس و همچنین تأثیری که این گیاه در کاهش سطح کلسترول خون دارد، سبب میشود به پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی و حتی درمان آنها کمک کند. در صورت مصرف ریواس بهصورت منظم، کلسترول خوب یا همان HDL که به سلامتی قلب و عروق کمک میکند، افزایش مییابد. البته چنانچه تحت درمان بیماری قلبی و عروقی خاصی هستید، بهتر است پیش از تغییر رژیم لاغری و رژیم غذایی با پزشک خود مشورت نمایید.