سرمقاله

اعداد گرفتار در عدم واقع‌بینی / ژوبین صفاری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • جذب کارآموز در چهارمین دوره مرکز توسعه شغلی ایرانسل
  • نشان ویژه روابط‌عمومی پیشگام در کاربرد هوش مصنوعی به همراه اول اعطا شد
  • ایرانسل نشان ویژه «روابط عمومی پیشرو هوشمند و دیجیتال» را دریافت کرد
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 26249  |  صفحه ۳ | جامعه  |  تاریخ: 26 فروردین 1403
    گمانه‌زنی‌ها درباره زمان ساخت مسجد در پارک قیطریه ادامه دارد
    تهدید تاریخ در کمین پارک قیطریه!
    این صدای تاریخ است. روایت پرویز کیمیاوی از فیلم «تپه‌های قیطریه» که از نیم قرن پیش به گوش می‌رسد. کیمیاوی آن روزها مستند خود را از کاوش‌های باستان‌شناسی در تپه‌های قیطریه آغاز کرد. به گزارش امتداد، با همین جملات و از دریچه چشم مردگانی که مرزهای تاریخ‌گذاری پایتخت ایران را از هزار و ۷۰۰ سال به ۳ هزار سال جابه‌جا کردند. بوستان قیطریه در گذشته، باغی متعلق به خواهر تنی ناصرالدین شاه قاجار بود.
    در سال ۱۳۵۶ بخش‌هایی از باغ قیطریه توسط وارثان آن در اختیار شهرداری تهران قرار داده شد تا به پارک تبدیل شود. در سال ۱۳۷۲ نیز بقیه محدوده این باغ به بوستان قیطریه اضافه و ساختمان آن بعد از مرمت و تغییر کاربری به فرهنگسرای ملل تبدیل شد. طبق گزارش دیده‌بان ایران، ۸ ماهی می‌شود که شهرداری حصارهای آهنی را در محلی که قرار است مسجد باشد، کشیده‌اند اما هیچ کس از قصد آن‌ها خبر نداشت تا اینکه ماجرای ساخت مسجد توسط شهروندان و مردم رسانه‌ای شد. قیطریه در ذهن عموم مردم منطقه‌ای اعیان‌نشین تصویر شده که در حصار آسمان‌خراش‌ها قرار دارد. حال آنکه قیطریه یک گورستان است!‌گورستانی که در آن، اجساد صنعتگران عصر آهن با ابزار‌آلات‌شان در آغوش خاک آرام گرفته‌اند.طبق داده‌های موجود، در سال ۱۲۷۹ شمسی و طی اولین چاوشگری در این محدوده، سفال خاکستری به دست آمد که نشان‌دهنده عصر آهن است. عصری که از ۱۵۰۰ قبل از میلاد شروع می‌شود و تا دوران هخامنشیان ادامه پیدا می‌کند. این مهم نشان می‌دهد تهران یکی از مراکز مهم و کلیدی در  عصرآهن بوده است. حال قیطریه بر روی این گور تاریخی بنا شده و پارک قیطریه شاید تنها امید به حفظ هویت باستانی آن باشد. هویتی که از انتهای سال گذشته به دلیل مطرح شدن ساخت مسجد به مخاطره افتاده و از مردم و دوست‌داران حیات سبز تهران تا اهالی سیاست به آن اعتراض کرده‌اند. گمانه‌زنی‌ها در خصوص زمان ساخت مسجد در پارک قیطریه تهران همچنان ادامه دارد.
    احداث ۱۰۲ بوستان در پایتخت طی مدت ۲ سال
    رئيس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران از احداث ۱۰۲ بوستان در تهران از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ خبر داد. مهدی پیرهادی در  گفت و گو با ایسنا، در تشریح روند احداث بوستان در سطح شهر تهران گفت: از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ در سطح مناطق ۲۲ گانه تهران ۱۰۲ بوستان احداث شده است که از این میان مناطق ۱۵، ۲۲ و ۲۰ به ترتیب با احداث ۱۲، ۱۰ و ۸ بوستان در صدر جدول احداث بوستان در این مدت قرار گرفته اند و منطقه ۹ نیز بدون احداث بوستان در انتهای جدول احداث بوستان در میان مناطق تهران قرار گرفته است.وی افزود: منطقه یک در این مدت هفت بوستان، منطقه ۲ با احداث دو بوستان، منطقه ۳ با احداث شش بوستان، منطقه ۴ با احداث سه بوستان، منطقه ۵ با احداث شش بوستان، منطقه ۶ با احداث پنج بوستان، منطقه ۷ با احداث شش بوستان، منطقه ۸ با احداث پنج بوستان، منطقه ۱۰ با احداث سه بوستان، منطقه ۱۱ با احداث یک بوستان، منطقه ۱۲ با احداث سه بوستان، منطقه ۱۳ با احداث یک بوستان، منطقه ۱۴ با احداث پنج  بوستان، منطقه ۱۶ با احداث یک بوستان، منطقه ۱۷ با احداث پنج بوستان، منطقه ۱۸ با احداث شش بوستان، منطقه ۱۹ با احداث چهار بوستان و منطقه ۲۱ با احداث دو بوستان هر یک در این جدول سهمی را به خود اختصاص داده است.