کد خبر: 26272 | صفحه ۷ | ایران زمین | تاریخ: 26 فروردین 1403
رییس کل دادگستری استان البرز:
پروندههای معوق استان البرز ۲۵ درصد کاهش یافت
رییس کل دادگستری استان البرز گفت: در راستای اجرای مصوبات سفر رییس قوه قضاییه کاهش ۲۵ درصدی پروندههای معوق و مانده در استان محقق شد.
حسین فاضلی هریکندی گفت: یکی از مشکلات دادگستری کل استان البرز از ابتدای تشکیل آن، حجم بالای پروندههای مانده و مسن بوده که در سفر ۱۷ فروردین سال گذشته رئیس قوه قضائیه به استان، در بند اول مصوبات سفر «لزوم برنامه ریزی، اتخاذ تدابیر و ابتکارات ویژه و تلاش مضاعف در راستای کاهش موجودی پروندههای استان البرز اعم از پروندههای مسن و پروندههای تازه تشکیل شده» گنجانده شد.
وی ضمن تبیین برنامهریزیهای انجام شده برای اجرای مصوبات سفر رئیس قوه قضائیه از ابتدای اردیبهشت سال قبل، با اشاره به اجرای بند اول این مصوبات مطرح کرد: با توجه به عنایت رئیس قوه قضائیه، اقدامات انجام شده و تلاش جهادی همکاران قضائی و اداری دادگستری کل استان البرز میزان پروندههای مانده در پایان سال ۱۴۰۲ نسبت به موجودی پروندهها در ابتدای اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ کاهش ۲۵ درصدی را نشان میدهد.
رئیس کل دادگستری استان البرز افزود: این کاهش ۲۵ درصدی موجودی پروندهها از اردیبهشت سال گذشته، معادل رسیدگی و کاهش بیش از ۲۸ هزار فقره از پروندههای مانده استان، در حالی به دست آمده که در سال گذشته دادگستری کل البرز افزایش ۱۱ درصدی ورودی پروندهها به مراجع قضائی استان را در مقایسه با سال قبل از آن داشته است؛ یعنی علاوه بر رسیدگی به این ۱۱ درصد افزایش، پروندههای سالهای قبل نیز رسیدگی شد.
فاضلی هریکندی با بیان اینکه دادگستری کل استان البرز در برخی ماههای سال قبل رتبههای اول تا سوم را از نظر عملکردی در سطح کشور داشت مطرح کرد: این استان در اردیبهشت ماه با عملکرد مثبت ۲۸۶۶ پرونده رتبه سه کشوری، در خرداد با مثبت ۲۷۲۵ پرونده رتبه ۲ کشوری و در تیر ماه با عملکرد ۱۱۵۱ پرونده رتبه سه کشوری را در رسیدگی به پروندهها داشت. در آبان ماه با عملکرد مثبت ۳۰۵۳ پرونده رتبه یک کشوری، در آذر ماه با مثبت ۲۷۳۳ رتبه ۲ کشوری و در بهمن ماه با عملکرد ۷۹۱۹ رتبه نخست کشوری را در رسیدگی به پروندهها و صدور رأی کسب کرد. وی خاطرنشان کرد: با توجه به برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۲ دادگستری کل استانها، شعب با موجودی بیش از ۳۰۰ فقره پرونده در محاکم حقوقی، بیش از ۴۰۰ فقره پرونده در شعب اجرای احکام و بیش از ۲۰۰ فقره پرونده در سایر شعب، به عنوان شعب با موجودی «نامتعارف» و پروندههایی که بیش از یک سال از تشکیل آن گذشته باشد، پرونده مسن و معوق شناخته میشوند.