سرمقاله

چی شد وچه خواهدشد؟ /محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آمادگی ایرانسل برای همکاری با استارتاپ‌ها در حوزه هوش مصنوعی
  • برگزاری رویداد ایران‌هلث با حمایت همراه اول نمایشگاه بین‌المللی ایران هلث با حمایت همراه اول به عنوان نخستین اپراتور سلامت کشور، برگزار می‌شود.
  • اعلام بسته تخفیفی ایرانسل ویژه روز جهانی ارتباطات
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 26369  |  صفحه ۹ | تولید و تجارت  |  تاریخ: 27 فروردین 1403
    برنامه‌های دولت برای ادامه دخالت در اتاق بازرگانی
    عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از برخی اقدامات مداخله جویانه برخی اعضای دولتی در اداره اتاق بازرگانی گفت: بعد از ۷ ماه مقابله و با دهن کجی به رای هیات نمایندگان، رئيس اتاق را تغییر دادند، اما به همین موضوع بسنده نکردند و در ۲۶ ماه اسفند قصد داشتند در تداوم سناریوی قبلی برای اتاق، پرده دیگری را کنار بزنند و عملا اتاق را از کار بیندازند.
    به گزارش اقتصاد آنلاین، حسین سلاح‌ورزی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: بعد از ۷ ماه مقابله، با دهن کجی به رای هیات نمایندگان، رئيس اتاق را تغییر دادند، اما به همین موضوع بسنده نکردند و در ۲۶ ماه اسفند قصد داشتند در تداوم سناریوی قبلی برای اتاق، پرده دیگری را کنار بزنند و عملا اتاق را از کار بیندازند.
    وی افزود: شورای عالی نظارت اتاق بازرگانی ۲۶ اسفند ماه قصد داشتند سه موضوع را جلو ببرند که با هوشیاری هیات نمایندگان و مقابله با این تصمیم بخش عمده‌ای از این موضوع به زمان دیگری موکول شده است.
    به گفته سلاح ورزی، متاسفانه‌ای عده‌ای به دولت القا کرده‌اند که آنچه در اتاق ایران اتفاق افتاد، بابت زیرسوال رفتن اقتدار دولت شده است، آن‌ها با تمرکز بر اقتدار دولت دنبال این هستند که اتاق را از کار بیندازند.
    وی ادامه داد: اقدام اول ادامه دخالت در انتخابات اتاق‌های کشور است که سعی دارند انتخابات را باطل کنند و این سیگنال را به اتاق‌های استانی بدهند که هرگز در حاشیه امن نیستد و عده‌ای هر وقت بخواهند می‌توانند با اعمال اراده بیرونی اعمال نفوذ کنند. دوم این که بنا داشتند با تفسیر غیرحقوقی تعداد نمایندگان تشکل‌ها را در اتاق ایران محدود کنند که این عجالتا انجام نشده و قرار است به زودی در دستور کار قرار بگیرد.
    به اعتقاد سلاح ورزی، سومین و خطرناک‌ترین کار ایجاد یک رکن جدید در اتاق بازرگانی به نام دبیرخانه شورای عالی نظارت است که قرار است اختیارات عریض و طویلی داشته باشد تا در همه امور اتاق دخالت کند و عملا هم جای هیات رئیسه و هیات نمایندگان تصمیم بگیرند. یک چارت برای این نهاد جدید تعریف شده که از چارت اتاق ایران عریض و طویل‌تر است.
    وی اظهار کرد: آیا اقتصاد کشور هیچ مشکل دیگری ندارد، غیر از این که وزرا در جلسه‌ای بنشینند و بیش از ۵ ساعت وقت بگذارند و در مورد تغییر در اتاق ایران صحبت کنند تا فیتیله اتاق را پایین بکشند، صد‌ها جلسه غیررسمی و ده‌ها جلسه رسمی در این زمینه تشکیل شده است.
    سلاح ورزی با طرح این سوال که وزرا چرا هیچ تدبیری برای مشکلات اقتصادی نمی‌کنند، گفت: دولت قصد دخالت در امور اجرایی اتاق در شب عید و آخرین ساعت کاری سال را دارد. پس خواهش من این است دست کم آقایان انجمن نظارت به عنوان کسانی که از جنس ما هستند اسباب این کار غیرقانونی را فراهم نکند و هیات نمایندگان ازدهیات رئیسه حمایت کنند ک اجازه دخالت در اتاق را ندهند.وی اظهار داشت: اینجا امروز تنگه هرمز و احد بخش خصوصی است، هیات نمایندگان مطالبه گری کنند و اجازه ندهند شورای نظارت هرگونه آیین نامه‌ای را خارج از مجرای هیات نمایندگان دنبال کنند.
    رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران پیش از این نیز گفته بود: متاسفانه در طول بیش از یک سال گذشته دخالت‌های دولت در قالب شورای نظارت در امور هیات نمایندگان اتاق بازرگانی به تدریج بیشتر و بیشتر شده است. با وجودی که مراجع قضایی انتخابات سال گذشته هیات رئیسه اتاق ایران را تایید کرده بودند شاهد بودیم که اعضای دولتی شورای نظارت در یک تصمیم غیرقانونی انتخابات ۲۸ خرداد سال ۱۴۰۲ را ابطال کردند و تصمیم به برگزاری انتخابات مجدد گرفتند در حالی که این امر خارج از صلاحیت و اختیارات ایشان بود.
    وی افزود: با این حال در دبیرخانه شورای نظارت در تاریخ ۲۶ اسفند سال ۱۴۰۲ بار دیگر تصمیمات غیرقانونی جدیدی در مورد اتاق آبادان و موضوعات دیگر گرفته شده و این موضوعات نشان می‌دهد هیچ حد و اندازه‌ای برای دخالت‌های دولت در یک نهاد قانونی به نام اتاق بازرگانی وجود ندارد و این دخالت‌ها هرگز متوقف نشده است.