سرمقاله

پنجشنبه؟ شنبه؟ یا حق انتخاب مصرف کننده / پیمان مولوی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • مالیات خرید و فروش بیت کوین در ایران
  • پارک کوهستان کرمانشاه کجاست؟ کرمانشاه زیر پای شما
  • بهترین روش یادگیری زبان کدام است؟
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 26802  |  صفحه ۱۰ | تولید و تجارت  |  تاریخ: 03 اردیبهشت 1403
    آیا بورس «گاوی» شده است؟
    روزهای بهشتی بورس در اردیبهشت
    معاملات بازار سهام در روز گذشته، با کاهش هیجانات، افزایش شارپی را پشت سر گذاشتند. بورس امروز نیز با وجود کاهش قدرت خرید، در مدار صعودی قرار داشت و شاخص‌های بورسی صعودی بودند.
    معاملات بورس امروز به نحوی رقم خورد که شاخص کل در جهت کندل روز معاملاتی گذشته خود رفتار کرد. به طوری که در پایان بورس امروز، شاخص کل با افزایش 27 هزار و 147 واحدی که معادل  1.19درصد این شاخص است روبه‌رو شد. بر این اساس شاخص کل در پایان معاملات امروز در سطح دو میلیون و 312 هزار واحدی ایستاد.
    در طرف دیگر قیمت معاملات سهم‌های کوچک بازار سهام نیز افزایش داشته است؛ به طوری که شاخص هم‌وزن بازار در پایان بورس امروز هشت هزار و 446 واحد که معادل 1.13 درصد این شاخص است افزایش ارتفاع داد و به سطح 753 هزار و 439 واحدی رسید.
    گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران در روز جاری، حجم معاملات را 10 میلیارد و 800 میلیون برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را چهار هزار و 464 میلیارد تومان نشان می‌دهد.
    تراز پول حقیقی در بورس مانند روز گذشته مثبت بود. به طوری که در پایان بورس امروز حدود 261 میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار سهام شده است. موضوع دیگری که باید عنوان کرد این است که تا لحظه تنظیم این گزارش حدود 66 میلیارد تومان پول حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت خارج شده است.  
    بیشترین خالص خرید حقیقی نیز به سهم‌های خبهمن، شپنا و بوعلی تعلق گرفت. همچنین در جریان معاملات امروز سهم‌های مادیرا، وصندوق و شغدیر ورود پول هوشمند داشتند. در سوی دیگر، فیلترهای بورسی نشان می‌دهند پول هوشمند از نمادهای خاور، اخابر و ارفع خارج شده است.شایان ذکر است بیشترین سرانه خرید حقیقی در سهم‌های سپیدار، فصبا و ثباغ رقم خورد. همچنین خاذین در جریان معاملات امروز بیشترین فشار تقاضا را ثبت کرد. در مقابل، بیشترین فشار عرضه نیز در نماد تیپیکو بود.
    یک کارشناس بازار سرمایه گفت: عوامل زیادی دست در دست هم داد که روز گذشته و بعد از گذشته دو هفته، بازار سرمایه یک جهش خوب را تجربه کرد؛ این در حالی است که فروکش کردن تنش‌های منطقه، رشد قیمتی بازارهای جهانی و حتی برداشته شدن محدودیت دامنه نوسان باعث رشد این چنینی بورس در اولین روز اردیبهشت شده است.
    بهنام صمدی، کارشناس بازارهای مالی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین، به تشریح احوال این روزهای بازار سرمایه پرداخت و گفت: دقیقا از اردیبهشت سال گذشته بود که بازار نزولی را شاهد بودیم؛ به طوری که هیچ خبری نیز نتوانست بازار را آن‌طور که باید به حرکت درآورد.
    وی افزود: از طرف دیگر، بازارهای موازی نظیر سکه و طلا، خودرو و حتی مسکن در این بازه یک ساله، رشدهای قابل قبولی را ثبت کردند؛ اما این بازار سرمایه بود که همچنان درگیر اخبار منفی و هیجانات بوده و نه تنها بازدهی ثبت نکرده؛ بلکه سرمایه سهامداران نیز کاهش یافت.
    این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: سال ۱۴۰۳ با هجوم اخبار مثبت و تاثیرگذار برای بورس آغاز شد؛ به این معنا که رشد قیمت‌های کامودیتی‌ها، شایعات کاهش فاصله نرخ ارز نیما با دلار آزاد، کاهش تنش‎‌های منطقه و حتی جلسه مجلس پیرامون اصلاح بند س تبصره ۶ همه و همه سبب شد تا شاخص کل بیش از ۷۰ هزار واحد افزایش یابد؛ عددی که نوید روزهای مثبت را می‌دهد.
    صمدی در خصوص ترس از شکل‌گیری بازار گاوی و اتفاقات مشابه مرداد ۱۳۹۹ نیز گفت: شرایط بازار کاملا عوض شده‌ است؛ اولا همان‌طور که اشاره شد، بورس نسبت به سایر بازارها عقب مانده و درصدد برطرف کردن آن‌ها قدم برمی‌دارد؛ ثانیا بازار سرمایه با بمباران اخباری که بنیاد شرکت‌ها را نیز بهبود خواهد داد، مواجه شده و ثالثا وجود صندوق‌ها و بازارگردان‌ها باعث می‌شود که بازار گاوی برای بورس متصور نباشیم.
    وی اظهار داشت: این مثبت امروز شاخص‌های بورسی تدوام خواهد داشت و به نظر می‌رسد اردیبهشت ماه، ماه بورسی‌ها باشد.
    بهنام صمدی در آخر گفت: رشد خزنده قیمت‌های جهانی اثر خود را بلافاصله در رینگ بورس گذاشت و اگر کاهش فاصله نرخ نیما با دلار آزاد نیز اتفاق بیفتد، محرک بسیار قوی برای صادرات محورها و به دنبال آن کل بورس خواهد بود.