سرمقاله

دوقطبی «پنج شنبه» «شنبه» / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • همراه اول در سه بخش مجزا، غرفه برتر نمایشگاه تلکام 2024 شد
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 28302  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 29 اردیبهشت 1403
    امام جمعه موقت تهران:
    از مجلس برای تعطیلی «شنبه‌ها» گلایه داریم
    خطیب نماز جمعه تهران با قدردانی از مجلس برای تصویب قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها گفت: گلایه‌ای از مجلس برای تصویب تعطیلی «شنبه‌ها» داریم. علت مساله را در چنین شرایطی نفهمیدیم. لابد دلایل خاص خود را داشتند، البته شورای نگهبان هم فرصت دارد که مساله را حل کند.
    به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام محمدجواد حاج‌علی‌اکبری امروز در خطبه های نماز جمعه تهران گفت: برای رفع گرفتاری معیشتی مردم تلاش شود.
    امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه قدر ماه ذی‌القعده را بدانیم، گفت: در حال و هوای حج با کسانی که عازم می شوند، سهیم شویم و با حجاج همراه شویم.
    حاج‌علی‌اکبری با اشاره به سالگرد رحلت آیت الله بهجت گفت: باران رحمت الهی سراسر میهن اسلامی را گرفته و ما بشارت روزهای پربارانی را دریافت کردیم و ان شاءالله سال پربارشی پیش رو است. برخی مناطق به خصوص در مشهد گرفتار سیلاب و مشکلات شدند و غافلگیری رخ داد. عزیزانی جان باختند که با خانواده هایشان همدردی می کنیم. ان شاءالله این برای مسوولان درس عبرت باشد. ظاهرا به دلیل کم بارش بودن سال های گذشته آمادگی نبوده است که باید تدابیر جدی تر وجود داشته تا شاهد خسارات به خصوص خسارات جانی نباشیم؛ مردم هم مراقبت کنند.
    وی با اشاره به برپایی نمایشگاه کتاب و تشکر از برگزارکنندگان این نمایشگاه گفت: باید از فرصت نمایشگاه کتاب تهران برای افزایش مدت مطالعه و کتاب‌خوانی استفاده کرد؛ مقام معظم رهبری نیز در نمایشگاه حضور پیداکردند که پیام آن آشتی و انس با کتاب و ارتباط بیشتر با مطالعه است. با خودمان برای بیشتر شدن وقت مطالعه قرار بگذاریم.
    امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: برای ارتقای بصیرت علمی و فرهنگی راهی غیر از کتاب وجود ندارد که امیدوارم این پیام را از طریق برگزاری این رخداد فرهنگی داشته باشیم.
    اهدای عضو اهدای زندگی است
    وی با اشاره به روز اهدای عضو گفت: این روز بهانه خوبی برای مشارکت در کار پسندیده اهدای عضو است؛ اهدای عضو اهدای زندگی است. خدا را شکر به برکت انقلاب اسلامی کشور ما در عرصه پزشکی زبانزد دنیا و در پیوند عضو سرآمد است.
    حاج‌علی‌اکبری گفت: گاهی با اعضای یک نفر می توان جان ۸ نفر را نجات داد، پس در این کار ارزشمند سهیم شویم.
    وی با اشاره به روز جمعیت گفت: درباره موضوع حیاتی جمعیت باید مطالبه و پیگیری شود. در جامعه ما هر روز، روز جمعیت است و همه ما در مساله جمعیت وظیفه داریم.
    از مستاجران حمایت کنید
    خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به بازار مسکن و اجاره بها گفت: از مسوولان خواهش می کنم که فکر اساسی برای این بازار داشته و از مستاجران حمایت کنند؛ در تهران ۵۱ درصد و در کشور ۳۱ درصد مستاجر هستند که عدد بزرگی است. قطعا سالم و منصفانه شدن این بازار مهم است و به زندگی بسیاری از مردم آرامش داده و کمک می کند.
    وی ادامه داد: از مجلس یازدهم برای تصویب قانون ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها تشکر می کنیم که این کار بسیار ارزشمند را انجام داد. در تصویب آن همکاری نزدیک بین دولت و مجلس و شورای نگهبان صورت گرفت. این قانون دقیق نوشته شده و کار درست، خردمندانه، مناسب و جامعی است. مطالبه و خواسته ما نیز اجرای جدی و بدون مسامحه قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها است.
    از مجلس برای تعطیلی «شنبه‌ها» گلایه داریم
    رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در ادامه بیان کرد: از مجلس برای تصویب قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها تشکر کردم اما یک گلایه هم از تعطیلی «شنبه‌ها» داریم که به جامعه مومنان برخورد. علت مساله را در چنین شرایطی نفهمیدیم. لابد دلایل خاص خود را داشتند البته شورای نگهبان هم فرصت دارد که مساله را حل کند، به امید خدا.
    حاج‌علی‌اکبری در ادامه با اشاره به موضوع حجاب و عفاف گفت: مساله لباس و پوشاک مربوط به سبک زندگی و موثر روی روش زندگی مردم است و مسائل جامعه شناختی دارد؛ پیمایش سال ۱۴۰۱ از سبد زندگی مردم ۵/۵ درصد مربوط به پوشاک و لباس و ملحقات آن است. دشمنان نیز به شدت روی این موضوع کار می کنند چون هم تاثیر فرهنگی عمیق و هم بازار فعال و منافع اقتصادی دارد.
    وی ادامه داد: انگیزه اقتصادی و فرهنگی درباره بازار پوشاک و لباس وجود دارد که در این بازار حدود ۳۰ درصد قاچاق رخ می دهد. همچنین در این بخش حجم قابل توجهی واردات صورت می‌گیرد. این بازار فرایند پیچیده‌ای از طراحی، تولید و عرضه داشته که در همه مراحل به تجدید نظر، برنامه‌ریزی، حمایت و دقت و اعمال شاخص‌های حکمرانی دینی نیاز است.
    عمده طراحی های لباس، غربی است
    حاج‌علی‌اکبری بیان کرد: عمده طراحی‌های لباس بر اساس طراحی غربی و تقلید و کپی برداری از آن هاست به طوری که کسانی که بخواهند لباس عفیفانه تولید کنند، با گرفتاری های خاص خود مواجه می‌شوند. همچنین در بخش تبلیغ و ترویج نمونه ها و الگوهای ایرانی اسلامی گرفتار تعلل‌هایی هستیم.
    وی گفت: دشمن فعال بوده تا ذائقه جامعه و نسل جوان را متوجه لباس‌های جلف و دور از شخصیت ایمانی و انسانی و اسلامی ما کند. در این عرصه مجموعه‌عای فرهنگی و آموزش و پرورش وظیفه بزرگی داشته و صداوسیما و سینما و سینمای خانگی نیز باید توجه کنند، البته که تلاش هایی شده اما با وضعیت مطلوب جامعه فاصله خیلی زیادی است.
    خطیب موقت نماز جمعه تهران اضافه کرد: مومنان گلایه مند هستند؛ آن ها برای تهیه لباس خوب و مناسب مشکل دارند. بازار ما با بازار اسلامی خیلی فاصله دارد و موضوع ما با حجاب و عفاف در اینجاست. باید این ریشه‌ها حل و فصل شود. امیدوارم مسوولان در بخش‌های اقتصادی و فرهنگی و شورای عالی انقلاب فرهنگی اهتمام داشته و خانواده ها و صنف فروشندگان کمک کرده تا شاهد اتفاق های بهتری باشیم.
    حاج‌علی‌اکبری خاطرنشان کرد: در این وضعیت رژیم صهیونستی درگیری تضاد و آشفتگی در داخل است به طوری که خانواده اسرای رژیم صهیونستی مدام تظاهرات می کنند و همه جا پر شده است. در طرف دیگر جریان شگفت اخیر جنبش دانشجویی است که از داخل امریکا شروع شد و به ۱۵۰ ‌دانشگاه امریکا سرایت کرد و به اروپا رسید. این جوانان حقیقت‌جو بیدار شدند و گاهی از زبان فارسی برای «مرگ بر اسراییل» استفاده می کنند.
    وی افزود: در این شرایط شاهد برخوردهای بسیار زشت با دانشجویان در امریکا و اروپا هستیم لذا تشت رسوایی این ها افتاده است. آن هایی که ادعای حقوق بشر و حفظ حرمت دانشگاه و استاد دارند، آیا این کارها به معنای حفظ حرمت است؟
    حاج‌علی‌اکبری گفت که رژیم صهیونیستی در هفت و نیم ماه گذشته بعد از شروع جنگ غزه دستاوردی جز شکست در دیپلماسی، میدان و افکار عمومی نداشته و در مقابل، جبهه مقاومت در دیپلماسی، میدان و افکار عمومی سربلند بوده است.