سرمقاله

بورس در بحران / نیما غلامرضایی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ایرانسل در تلکام ۱۴۰۳ با شعار جریانی به سوی هوشمندی
  • آغاز طرح زمستانی «ایرانسل‌من»
  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 28754  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 07 خرداد 1403
    زنگ شروع انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم به صدا در آمد
    تنور داغ گمانه زنی‌ها
    گروه سیاسی- وزیر کشور روز یکشنبه در نامه ای خطاب به استانداران و فرمانداران سراسر کشور دستور شروع انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری را صادر کرد.
    از سوی دیگر تنور گمانه زنی های نامزدها داغ شده هرچند در این میان عده ای به صراحت از حضور خود پرده برداری کرده اند.
    هرچند باید دید شورای نگهبان چه سیاستی را برای این انتخابات در پیش دارد. شور و حضور همه اقشار یا محدودیت در نامزدها.
    ستاد انتخابات کشور نیز اعلام کرده کسانی که سوابق سو امنیتی در فتنه ۸۸ دارند یا عضو گروه‌های غیر قانونی هستند، نمی‌توانند کاندیدای ریاست جمهوری شوند.
    در این میان برخی از رسانه‌ها کاندیداتوری پرویز فتاح، بذرپاش و زاکانی در انتخابات ریاست جمهوری را جدی اعلام کرده اند. از سوی دیگر احتمال ورود احمدی نژاد نیز با ویدئویی که از وی منتشر شده است تقریبا قطعی به نظر می‌رسد.
    با توجه به برگزاری زود هنگام انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری در پی شهادت رئیس جمهور این روزها شاهد افزایش فعالیت‌های انتخاباتی احزاب و گروه‌های سیاسی و انتشار اخبار مرتبط با این رویداد هستیم. در همین رابطه خبرهایی از اعلام کاندیداتوری برخی از فعالین سیاسی به گوش می‌رسد.
    تصمیم علی لاریجانی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری
    برخی از نزدیکان علی لاریجانی از تصمیم جدی وی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری سخن می‌گویند.
    به گزارش تسنیم، برخی از نزدیکان علی لاریجانی می‌گویند که او تصمیم جدی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری دارد.
    با این حال اخبار رسیده به خبرنگار تسنیم حاکیست که لاریجانی علی‌رغم عزم شخصی برای نامزدی، اما نسبت به حمایت جریان‌های سیاسی از خود دچار تردید است و به همین دلیل اعلام نامزدی خود را به تعویق انداخته است.
    برخی احزاب اصلاح طلب مثل سازندگی اعلام کرده‌اند که علی لاریجانی یکی از گزینه‌هایی است که درباره او تامل می‌کنند.
    علی لاریجانی در دور قبل نیز علی‌رغم تصور اولیه‌اش به دلیل سابقه سیاسی خود، با عدم اقبال بدنه اصلاح طلبان مواجه شد؛ به نحوی که برخی شخصیت‌های اصلاح‌طلب نیز تاکید می‌کردند اگر لاریجانی تایید صلاحیت می‌شد نیز رای نمی‌آورد.
    سیعد جلیلی
    خبرگزاری فارس با انتشار خبری کاندیداتوری سعید جلیلی را قطعی اعلام کرده است. به نوشته این رسانه شب گذشته چهار نفر از نمایندگان مشهد (پژمانفر، ظهوریان، اخلاقی و نخعی راد) با حضور در دفتر سعید جلیلی نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی از وی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۸ تیر دعوت کردند. این جلسه حاکی از تصمیم قطعی سعید جلیلی برای حضور در انتخابات بوده است. میثم ظهوریان منتخب مردم مشهد گفته با سعید جلیلی جلسه داشتیم؛ ایشان گفتند کاندیدای ریاست‌جمهوری خواهم شد.
    محمود احمدی نژاد
    ویدئویی تازه از محمود احمدی نژاد در رابطه با کاندیداتوری او منتشر است. در این ویدئو محمود احمدی‌نژاد می‌گوید «درحال حاضر بنده درحال بررسی هستم، شما هم دعا کنید آنچه صلاح مردم و کشور است رخ بدهد و این خادم کوچک هم بتواند بهترین تصمیم را به نفع کشور بگیرد.»
    علی مطهری
    از سوی دیگر علی مطهری نیز به گمانه‌زنی‌ها پایان داده است. او در گفت‌وگو با «تسنیم» اعلام کرده که برنامه‌ای برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری ندارم.
    علیرضا زاکانی
    مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران امروز در گفتگو با ایسنا اعلام کرد که درباره حضور زاکانی در انتخابات ریاست جمهوری اطلاعی ندارد. البته چمران این را هم گفت که زاکانی برای کاندیداتوری، نیازی به استعفا ندارد. زاکانی در حال حاضر شهردار تهران است.
    هنوز موضوع کاندیداتوری توسط این افراد به صورت رسمی و‌ قطعی اعلام نشده است.
    زلفی گل
    زلفی گل وزیر علوم دولت نیز از دیگر افرادی است که نامش در میان گمانه‌زنی‌ها به چشم می‌خورد. او در پاسخ به سوال ایسنا در این باره گفته است: من در حد و اندازه ای نیستم که کاندید شوم.
    فتاح و بذرپاش
    خبرگزاری تسنیم از احتمال جدی کاندیداتوری پرویز فتاح و بذرپاش در انتخابات ریاست جمهوری خبر داده است. این خبرگزاری مدعی است برخی منابع اعلام کرده‌اند که آقایان پرویز فتاح، مهرداد بذرپاش و علیرضا زاکانی به احتمال زیاد در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا خواهند شد. اخبار رسیده به این رسانه حاکیست که بعضی از این افراد مقدمات راه اندازی ستادهای خود را فراهم کرده و مشغول رایزنی‌هایی هستند. هرچند هنوز موضوع کاندیداتوری توسط این افراد به صورت رسمی و‌ قطعی اعلام نشده است.
    اعرافی
    علیرضا اعرافی عضو فقهای شورای نگهبان نیز تکلیف حضورش در انتخابات را امروز مشخص کرد. او درباره انتشار برخی گمانه‌زنی‌ها مبنی بر کاندیداتوری وی در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری به «تسنیم» گفت: قصدی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری ندارم.
    اعلام آمادگی پزشکیان برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری
    مسعود پزشکیان برای حضور در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام آمادگی کرد.
    مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی امروز با اعلام خبر آمادگی برای کاندیداتوری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، گفت: قصدم از شرکت در انتخابات افزایش مشارکت مردمی و آوردن برخی افراد پای صندوق‌های رای در شرایطی است که این تصور در سطح داخلی و بین المللی در مورد ایران وجود دارد که مردم با صندوق‌ها قهر هستند.
    به نوشته فارس، وی افزود: با حضور سلایق و افراد مختلف در شرایط دشوار کنونی می توان این مشارکت را افزایش داد آن هم در وضعیت دشوار کنونی که بدلیل فاجعه فقدان رییس جمهور به اجبار باید انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود.
    نماینده مجلس شورای اسلامی بیان‌کرد: با توجه به همزمانی انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات شوراها در ادوار گذشته شاهد مشارکت عمومی بودیم و امروز که بخاطر شرایط ایجاد شده تنها شاهد انتخابات ریاست جمهوری خواهیم بود، حضور افراد و سلایق مختلف باعث باز شدن میدان رقابت و تغییر این نگاه می شود که در ایران تنها یک جریان حاکم است و به دنیا نشان می دهیم که با حضور مردم در میدان، رای آنها تعیین کننده خواهد بود.
    آذری جهرمی:هنوز تصمیمی برای کاندیداتوری در انتخابات نگرفته‌ام
    محمدجواد آذری جهرمی وزیر پیشین ارتباطات می گوید با وجود تماس های بسیار، «تاکنون هیچ تصمیم شخصی و جمعی» درباره کاندیداتوری در انتخابات نگرفته است.
    آذری جهرمی در گفتگو با «انتخاب» در پاسخ به شایعات حضورش به عنوان کاندیدای انتخابات اظهار داشت: خبر حضور بنده در انتخابات به عنوان کاندیدا، صرفا گمانه زنی رسانه هاست.
    وی افزود: تماس های زیادی از افراد و گروهها و تشکلهای مختلف از سراسر کشور دریافت کرده ام. تاکنون هیچ تصمیم شخصی و جمعی در این باره گرفته نشده است.
    آذری جهرمی تصریح کرد: پذیرش مسوولیت اجرایی در شرایط کنونی بسیار دشوار است. مهمترین امر البته برگزاری انتخاباتی با مشارکت بالاست.