سرمقاله

بورس در بحران / نیما غلامرضایی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ایرانسل در تلکام ۱۴۰۳ با شعار جریانی به سوی هوشمندی
  • آغاز طرح زمستانی «ایرانسل‌من»
  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 28809  |  صفحه ۹ | تولید و تجارت  |  تاریخ: 07 خرداد 1403
    بر اساس آخرین آمار شاخص قیمت مصرف کننده در اردیبهشت امسال
    بیشترین تورم ماهانه مهمان سفره اغنیا
    بررسی‌ها نشان می‌دهد نرخ تورم ماهانه دهک‌ها در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ روندی صعودی از دهک اول به دهک دهم داشته است که علت آن را می‌توان در تورم ماهانه مسکن و بهداشت و درمان جستجو کرد.
    به گزارش اکوایران، مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش خود از شاخص قیمت مصرف‌کننده اعلام کرد تورم ماهانه کل در اردیبهشت سال ۱۴۰۳ معادل ۲.۸۳ درصد بوده است. بر اساس این آمار نرخ تورم ماهانه برای دهک‌های مختلف متفاوت بوده است. کمترین این تورم مربوط به دهک اول و بیشترین آن مربوط به دهک دهم بوده است.
    فشار هزینه مسکن و درمان در زندگی دهک دهمی‌ها
    همانطور که گفته شد طبق داده‌های مرکز آمار، تورم ماهانه کل کشور معادل ۲.۸۳ درصد بوده است. این نرخ به معنای افزایش ۲.۸۳ درصدی میانگین قیمت‌ها در اردیبهشت ماه امسال بوده است. اما این تورم در دهک‌های مختلف یکسان نیست. به بیان ساده‌تر به دلیل وزن متفاوت کالاها در سبد مصرفی دهک‌های مختلف جامعه، تورم ماهانه اردیبهشت در هر کدام از دهک‌ها متفاوت بوده است. طبق آمارهای اعلام شده توسط این مرکز،‌ نرخ تورم ماهانه از دهک اول تا دهم روند صعودی داشته است به طوریکه کمترین تورم ماهانه مربوط به دهک اول و بیشترین تورم ماهانه مربوط به دهک دهم بوده است. طبق آمارها تورم ماهانه در دهک اول معادل ۲.۳۴ درصد بوده که حدود ۰.۵ واحد درصد از تورم کل کشور پایینتر است. از سوی دیگر بیشترین تورم ماهانه مربوط به دهک دهم و ۳.۰۷ درصد است که ۰.۲۴ واحد درصد بیشتر از تورم ماهانه کل بوده است.
    حال ممکن است این سوال پیش بیاید که دلیل این اتفاق چیست؟ بررسی سهم بخش‌های مختلف از تورم ماهانه نشان می‌دهد دو بخش «بهداشت و درمان» و «مسکن» بیشترین تاثیر را بر این اتفاق داشته‌اند. به طوریکه در اردیبهشت ماه بیشترین برخورد افزایش هزینه‌های درمان و مسکن به دهک‌های بالاتر بوده و باعث شده تورم ماهانه این دهک‌ها نسبت به تورم ماهانه دهک‌های پایین‌تر، سطح بیشتری داشته باشد. برای مثال سهم تورم ماهانه بهداشت در دهک دهم معادل ۰.۶۸ درصد بوده اما این نرخ برای دهک اول ۰.۲۷ درصد بوده است.