کد خبر: 28838 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 08 خرداد 1403
واکنش های انتخاباتی چهره ها بررسی شد
آمدن و نیامدنهای نامزدهای احتمالی
با توجه به برگزاری زودهنگام انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری در پی شهادت آیت الله سید ابراهیم رئیسی، این روزها شاهد افزایش فعالیت های انتخاباتی احزاب و گروههای سیاسی و انتشار اخبار مرتبط با این رویداد هستیم.
به گزارش ایسنا، در جلسه سران قوا که بعد از ظهر ۳۱ اردیبهشت که به میزبانی محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور و با حضور حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در محل ساختمان دولت برگزار شد، زمانبندی فرایند انتخابات شامل زمان تشکیل هیات های اجرایی، ثبت نام نامزدها، تبلیغات و روند برگزاری مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد با توجه به توافق اولیه شورای نگهبان، انتخابات برای تعیین رئیس جمهور جدید در تاریخ ۸ تیرماه ۱۴۰۳ برگزار شود.
به گفته وزیر کشور ابلاغات لازم برای انتخابات ریاستجمهوری به استانداران انجام و شرایط انتخاب شوندگان نیز اعلام شده است. بنابراین نامزدهای انتخاباتی آماده باشند که از روز پنجشنبه ۱۰ خرداد ثبت نامها آغاز خواهد شد.
از شخصیتها چه خبر؟
برخی نزدیکان علی لاریجانی میگویند که او تصمیم جدی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری دارد.
با این حال اخبار رسیده حاکیست که او علیرغم عزم شخصی برای نامزدی، اما نسبت به حمایت جریانهای سیاسی از خود دچار تردید است و به همین دلیل اعلام نامزدی خود را به تعویق انداخته است.
علی لاریجانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در اولین واکنش خود درباره احتمال کاندیداتوری در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، گفت: ببینیم.
مرکز رسانه قوه قضائیه در واکنش به برخی گمانهزنیهای انتخاباتی در فضای مجازی و رسانهای درباره حضور محسنی اژهای در انتخابات ریاست جمهوری، اعلام کرد که ریاست قوه قضائیه مطلقاً قصد و اراده ای برای گام نهادن در مسیر انتخاباتی جهت تصدی ریاست دولت را ندارد و کمافیالسابق معطوف و متمرکز بر اجراییسازی مفاد فصل یازدهم قانون اساسی ناظر بر وظایف و مسئولیتهای دستگاه قضایی هستند.
برخی کانال های انتخاباتی هم خبر از حضور قطعی احمدینژاد در فرایند انتخابات داده و گفتهاند که ستادهای انتخاباتی احمدینژاد به سرعت در حال تشکیل است و اگر اتفاق خاصی رخ ندهد، احمدینژاد بزودی اعلام کاندیداتوری خواهد کرد.
حسن خانلری مشاور رسانه ای سعید محمد طی اظهاراتی از احتمال حضور وی در انتخابات ریاست جمهوری خبر داد.
برخی کانالها نیز از احتمال کاندیداتوری صادق محصولی برای انتخابات آتی ریاستجمهوری حکایت دارد.
برخی شنیدهها حاکی است اسماعیل دوستی از فعالان سیاسی اصلاح طلب و اعتدالگرا نیز از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در تیرماه ۱۴۰۳ خواهد شد.
از طرف دیگر علی مطهری بار دیگر تاکید کرده است که کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری نمیشوم.
بر اساس بعضی شنیده ها محمد مخبر قصد حمایت از مهرداد بذرپاش در انتخابات ریاست جمهوری را دارد.
این در حالیست که در برخی کانال های خبری آمده است که مهرداد بذرپاش در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره احتمال کاندیداتوریش در انتخابات ریاست جمهوری سکوت کرد.
نزدیکان محسن رضایی هم از قصد او مثل هر دوره برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو خبر دادند، این درحالیست که رئیس ستاد انتخابات شریان به نقل از نوشته است که محسن رضایی قطعا وارد عرصه انتخابات نمیشود.
برخی منابع از احتمال جدی کاندیداتوری پرویز فتاح، بذرپاش و زاکانی در انتخابات ریاست جمهوری خبر دادهاند. این درحالیست که هنوز موضوع کاندیداتوری توسط این افراد به صورت رسمی و قطعی اعلام نشده است.
در همین ارتباط جلالی، یکی از نمایندگان مجلس یازدهم گفته است که حضور فتاح، بذرپاش، جلیلی، قالیباف و لاریجانی در انتخابات مسجل شده است. البته رای دهندگان مجلس از قالیباف میخواهند اگر به او رای دادند و رئیس مجلس شد، دیگر برای ریاست جمهوری ثبت نام نکند و این مانع مهمی پیش روی اوست.
محمدجواد آذری جهرمی وزیر سابق ارتباطات در تازه ترین اظهارتتش گفته است: معتقدم اگر افراد شایستهای که توانایی اداره کشور را دارند به صحنه انتخابات بیایند، این تکلیف (کاندیداتوری در انتخابات) از گردن بنده ساقط است. هنوز تکلیف بنده برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری، برای خودم روشن نشده است و در واقع حضورم در این عرصه هم احتمال دارد و هم ندارد.