سرمقاله

« دولت در آفتاب » / محمدعلی نویدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حمایت سوپراپلیکیشن «ایرانسل‌من» از کسب‌وکارهای اینترنتی
  • 20 سال اینترنت رایگان، جایزه پویش بازگشت به کلاس همراه اول
  • بررسی تفاوت‌های بلیط هواپیما چارتر و سیستمی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 30863  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 14 تیر 1403
    موسسه امنیتی رژیم صهیونیستی:
    راهی جز موافقت با خواسته‌های حماس وجود ندارد
    موسسه مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی اذعان کرد، پس از عقب‌نشینی ارتش از نوار غزه، حماس به سرعت کنترل بر این منطقه را از سر خواهد گرفت و توانمندی‌های نظامی‌اش در نوار غزه را به سطح هفتم اکتبر خواهد رساند و نه تنها تعداد نیروهای آن کاهش نمی‌یابد، بلکه تونل‌ها افتتاح و بازسازی و کارگاه‌های تولید موشک و تسلیحات آن دوباره راه‌اندازی خواهند شد.
    به گزارش ایسنا، موسسه مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی با انتشار مقاله‌ای در وب‌سایت خود نوشت، فروپاشی مفهوم اعتماد بیش از حد و رضایت از خود، در واقع ضعف و ناتوانی تل‌آویو را در برابر حلقه آتش ایران نشان داد و پیامدهای ناخوشایند جنگ غزه همانند مساله اسرا در غزه، فرسودگی نظامیان، افزایش بدبینی عمومی، افزایش هزینه‌های اقتصادی جنگ، از بین رفتن مشروعیت بین‌المللی، نبود راه‌حل‌هایی برای معضل صهیونیست‌های آواره شده از شهرک‌های شمالی، مشکل مقابله با حزب‌الله و ایران را به صورت مستقیم افزایش داد.
    وب‌سایت «الخنادق» با ترجمه این مقاله به نقل از آن نوشت، «در مقابل، مفهوم جدیدی شکل گرفته که از جمله مهمترین ویژگی‌های آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: توقف جنگ در نوار غزه به مساله‌ای ضروری تبدیل شده و در هر حال به زودی دستاوردهای تل‌آویو در زمینه نابودی زیرساخت‌های حماس تمام می‌شود. توافق درباره بازگشت گروگان‌ها باید در اولویت اصلی تل‌آویو قرار بگیرد و پس از آن همواره امکان ازسرگیری جنگ برای تل‌آویو وجود دارد.»
    در ادامه این مطلب آمده است: «باید نیروهای عربی و بین‌المللی به جای نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی به غزه آورده شوند. بدون توقف جنگ در غزه هیچ آتش‌بسی در شمال اراضی اشغالی محقق نخواهد شد که این امر به توافقی دیپلماتیک برای بیرون کردن حزب‌الله از مرزها منجر خواهد شد. همچنین عادی‌سازی با عربستان و تشکیل ائتلافی منطقه‌ای به رهبری آمریکا به تل‌آویو این امکان را خواهد داد تا روی مقابله با گروه‌های منطقه‌ای تمرکز کند.»
    در ادامه این مقاله آمده است، در مقابل تمام اینها باید بر نکات زیر تاکید کرد: «انتظار نمی‌رود حماس با چیزی کمتر از توقف کامل جنگ و عقب‌نشینی کامل ارتش از نوار غزه همراه با تضمین‌های بین‌المللی موافقت کند. برخی هنوز این مساله را به طور کامل درک نکردند و به نظر می‌رسد آنهایی هم که به طور کامل متوجه شدند، به این نتیجه رسیدند که هیچ راهی بجز پذیرش خواسته‌های حماس وجود ندارد. پس از عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از نوار غزه، حماس به سرعت برق کنترل مدنی خود بر این منطقه را از سر خواهد گرفت و البته نه فورا اما قطعا توانمندی‌های نظامی‌اش در نوار غزه را به سطح هفتم اکتبر می‌رساند. تعداد جوانانی که در نوار غزه به خدمت گرفته می‌شوند، کاهش نمی‌یابد و تونل‌ها افتتاح و بازسازی خواهند شد و کارگاه‌های تولید موشک و تسلیحات دوباره راه‌اندازی خواهند شد.»
    همچنین در این مقاله آمده است: «با توقف جنگ و عقب‌نشینی ارتش، تل‌آویو حتی کوچک‌ترین مشروعیت بین‌المللی برای ازسرگیری جنگ نخواهد داشت. در واقع تل‌آویو پس از آنکه تمام تلاش خود را به کار گرفت و در نهایت شکست خورد و غزه را ترک کرد، هرگز این عملیات را تکرار نخواهد کرد و نباید اینگونه تصور کرد که نیروهای بین‌المللی و عربی با آمدن به نوار غزه موافقت خواهند کرد که اگر هم موافقت کنند، سرنوشت آنها چیزی مشابه سرنوشت تفنگداران دریایی آمریکا در سال ۱۹۸۲ در بیروت و نیروهای سازمان ملل در مرزهای لبنان خواهد بود. آنها با حماس وارد درگیری نخواهد شد و حضور آنها تنها مانع از آن خواهد شد که ارتش کار خود را انجام دهد. از سوی دیگر تشکیلات خودگردان فلسطین نیز به همان اندازه ضعیف و ناتوان است و تنها ویژگی‌اش این است که یک نهاد غیرنظامی در غزه است که اسرائیلی نیست و آزادی فعالیت‌های نظامی اسرائیل در آنجا همانند کرانه باختری حفظ می‌شود. تشکیلات خودگردان اگر موافقت کند که به نوار غزه برود، دردسر کمتری برای جایگزینی حماس در نوار غزه داشته و راه‌حلی مطلوب برای اسرائیل محسوب می‌شود و البته این احتمال ضعیف است.»
    حماس در چارچوب یک قرارداد «همه در برابر همه»، در مقابل آزادی اسرا، آزادی تمامی زندانیان فلسطینی را که تعدادشان بیش از ۱۰ هزار تن است، خواستار خواهد شد که از جمله آنها فلسطینی‌هایی هستند که در جنگ غزه بازداشت شدند و آزادی آنها موجب تقویت حماس در غزه خواهد شد و فلسطینی‌ها به استقبال ده‌ها اتوبوس حامل این اسرای آزادشده خواهند رفت و پیروزی حماس و ابقای آن مقابل شکست تل‌آویو را جشن خواهند گرفت. به این ترتیب مردم فلسطین به شکل کامل به حماس تبدیل خواهند شد و همانگونه که نظرسنجی‌های فلسطینی نشان می‌دهد، ویرانی‌ها در نوار غزه این رویکرد را در میان آنها تغییر نخواهد داد و آنها به نماد فداکاری و دلاوری در راه پیروزی تبدیل شدند.