سرمقاله

شباهت به پزشکیان؛ شرط موفقیت کابینه / میثم قهوه‌چیان

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • مالیات خرید و فروش بیت کوین در ایران
  • پارک کوهستان کرمانشاه کجاست؟ کرمانشاه زیر پای شما
  • بهترین روش یادگیری زبان کدام است؟
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 32090  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 09 مرداد 1403
    امکان دسترسی ابزار تعیین موقعیت ماهواره‌ای با سامانه «هدی پرو»
    رئیس اداره ژئودزی و ژئودینامیک گفت: به منظور بهبود دقت کاربران در استفاده از ابزار تعیین موقعیت ماهواره‌ای، اقدام به اجرای «سامانه ملی هدی پرو» شد و استفاده از این سامانه برای تمامی کاربرانی که از ابزار تعیین موقعیت ماهواره‌ای نظیر گیرنده‌های GPS GNSS استفاده می‌کنند، مجاز و رایگان است. به گزارش ایسنا، صدیقه حسینی دشتیخوانی هدف اصلی از طراحی سامانه «هدی پرو» را بهبود دقت کاربران در استفاده از ابزار تعیین موقعیت ماهواره‌ای دانست و گفت: با توجه به اینکه برخی کاربران نقشه‌برداری برای انجام کار نیاز به تعیین موقعیت دقیق دارند، استفاده از این سامانه و بهره‌گیری از ارسال تصحیحات تعیین موقعیت آنی، موجب می‌شود کار با دقت بیشتری انجام شود.
    وی افزود: این سامانه قابلیت نشان دادن موقعیت کاربر بر روی نقشه را دارد، به همین دلیل کاربر می‌تواند از سامانه تاییدیه‌ای دریافت کند مبنی بر اینکه در زمان و مکان مقرر کار برداشت زمینی را انجام داده است. این تاییدیه جهت ارائه به نظارت سازمان و بررسی صحت کار کاربر مفید است.
    رئیس اداره ژئودزی و ژئودینامیک در خصوص تفاوت‌های سامانه «هدی پرو» با سامانه‌های مشابه، توضیح داد: با توجه به اینکه نرم‌افزار این دو سامانه متفاوت است، نوع الگوریتم‌های به‌کار رفته در آن فرق می‌کند. سامانه هدی دارای ایستگاه‌های مرجع ژئودینامیکی بسیار دقیق است. مختصات این ایستگاه‌ها با داده‌های طولانی و با اتصال به شبکه ایستگاه‌های جهانی IGS محاسبه شده است.
    به گفته وی، در پردازش این ایستگاه‌ها از نرم‌افزار گامیت استفاده شده که از دقیق‌ترین نرم‌افزارهای محاسبه مختصات است و دقتی در حد سانتی‌متر و میلی‌متر دارد.
    دشتیخوانی اضافه کرد: با توجه به اینکه ایستگاه‌های سامانه هدی مرجع ژئودینامیکی دارند و علاوه بر ارسال تصحیحات در پایش حرکات زمین نیز استفاده می‌شوند، محل و نحوه نصب این ایستگاه‌ها با سامانه‌های مشابه متفاوت است و ملاحظات فرونشست و سایر حرکات تکتونیکی در مورد آنها لحاظ شده است.
    به نقل از روابط عمومی سازمان نقشه‌برداری کشور، وی در خصوص کاربردها و ویژگی‌های این سامانه، اظهار کرد: با توجه به اینکه این سامانه همزمان از ایستگاه‌های ژئودینامیک سازمان و ایستگاه‌های سامانه شمیم استفاده می‌کند، از پراکندگی مناسبی برخوردار است و کاربر در هر نقطه از ایران می‌تواند از این سامانه استفاده کند. همچنین این سامانه با استفاده از ایستگاه‌های مرجع زمینی و با بهره‌گیری از به‌روزترین الگوریتم‌ها، تصحیحاتی به کاربر ارسال می‌کند تا به وسیله آن دقت کار خود را بهبود دهد.
    دشتیخوانی با بیان اینکه استفاده از این سامانه برای تمامی کاربرانی که از ابزار تعیین موقعیت ماهواره‌ای نظیر گیرنده‌های GPS GNSS استفاده می‌کنند، مجاز و رایگان است، گفت: برای استفاده از این سامانه لازم است که کاربران از طریق سامانه خدمات غیرحضوری سازمان، ثبت نام کنند. هر کاربر فقط یک بار و با استفاده از شماره ملی خود ثبت نام می‌کند. پس از احراز هویت، به کاربران پیامکی حاوی تایید سفارش و نحوه دسترسی به نام کاربری و گذرواژه ارسال می‌شود که به وسیله آن می‌توانند از خدمات سامانه بهره‌مند شوند.