کد خبر: 3287 | صفحه ۹ | تولید و تجارت | تاریخ: 23 دی 1401
با دستور وزارت صمت عرضه خودرو جدید به بورس متوقف شد
دناپلاس به تالار شیشه ای نرسید
سخنگوی وزارت صنعت گفت: تا مشخص شدن سازوکار قیمت گذاری، خودروی جدیدی در بورس عرضه نخواهد شد. امید قالیباف گفت: عرضه خودروهایی که تا پیش از این در بورس انجام میشد تا زمان دست یابی به چارچوب مشترک قیمت گذاری با شورای رقابت میتواند ادامه داشته باشند اما این وزارتخانه تا پیش از نهایی شدن موضوع قیمت گذاری نمی تواند مجوز جدیدی برای عرضه در بورس بدهد و به همین دلیل عرضه دنا لغو شد.وی تأکید کرد: وزارت صنعت تعامل خوبی با شورای رقابت دارد و به نظر می رسد سازوکار جدید قیمت گذاری خودرو به زودی اعلام می شود. مشاور وزیر صنعت از ذینفعان فروش خودرو در بورس خواست از شتابزدگی رسانه ای پرهیز کنند.
سخنگوی وزارت صمت ضمن اشاره به تعامل خوب وزارت صمت با شورای رقابت، تاکید کرد: به نظر می رسد سازوکار جدید قیمت گذاری خودرو به زودی اعلام شود.مشاور وزیر صمت از ذینفعان فروش خودرو در بورس خواست از شتابزدگی پرهیز کنند.
گفتنی است که با توجه به منقضی شدن مدت زمان شصت و سومین مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی مورخ ۲۸ مهرماه ۱۴۰۰، در خصوص تنظیم بازار خودرو، مجدد این شورا با استناد به بند ۵ ماده ۵۸ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، دستورالعمل تشکیل “کارگروه تخصصی خودرو” را با هدف بازنگری دستورالعمل تنظیم قیمت خودرو و پایش و ارزیابی عملکرد بازار خودرو، تصویب کرد. بدین ترتیب، شورای رقابت بار دیگر مسئولیت قیمتگذاری خودروها را بر عهده خواهد گرفت.
درخواست ایران خودرو برای خروج دنا از بورس
این در حالی است که به گزارش تسنیم، مدیرعامل ایران خودرو در نامه ای خواستار لغو عرضه دنا پلاس در بورس کالا شد. مهدی خطیبی در نامه ای خطاب به مدیرعامل بورس کالای ایران آورد: «احتراما، با توجه به نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت، خواهشمند است مقرر فرمایید اطلاعیه عرضه 5000 دستگاه خودرو دنا پلاس دستی که قبلا برای عرضه در روز یکشنبه 25 دی ماه جاری در سامانه آن شرکت منتشر شده است، لغو و اطلاع رسانی مناسب صورت پذیرد.»
سازمان بورس نیز در پاسخ به درخواست مدیرعامل ایران خودرو اعلام کرد: برنامه منظم هفتگی خودروهای پذیرش شده ایران خودرو در بورس کالا تا پایان سال و همچنین برنامه درخواست پذیرش خودروهای جدید اعلام شود؛ بنابراین عرضه دنا لغو نخواهد شد.
مساله عرضه خودرو و مشکلات آن از کیفیت خودروها تا عرضه آنان و حواشی جدی درباره ورود خودرو به بورس کالا اما محل مشکلات جدی بوده است.
در همین رابطه اما یک کارشناس صنعت خودرو اخیرا به اقتصاد ۲۴ گفت: فکر نکنید اتفاقات ناخوشایندی که در صنعت خودرو افتاده توسط مریخیها بوده! خیر، تمام این مشکلات از تدبیر و سیاستهای داخلی خودمان به صنعت وارد شده و اشکال اینجاست که ناشایستهها سر کار آمده اند. صنعت خودرو یکی از مهمترین و بزرگترین صنایع دنیاست که کشورها به دنبال رقابت در این صنعت، از هر سیاست حمایتی برای بکارگیری نیروهای کارآمد و متخصص استفاده میکنند، اما در ایران به دلیل مداخلات سیاسی در این صنعت، هیچ گاه به خودروسازی کشور به عنوان یکی از صنایع قابل اعتماد در بازار داخلی و خارجی نگاه نشده و همواره دستخوش تصمیم سیاستگذاران سیاسی بوده است.
این کارشناس صنعت خودرو گفت: تعداد نیروهای استخدامی در دو خودروسازی بزرگ کشور خیلی بیشتر از نیاز این صنعت است. یکی از دلایل موج استخدامی در این صنعت نیمه جان موضوع تیم کشی صاحبان قدرت است. هر مدیر و مسئول فعال در این صنعت به واسطه بی اعتمادی به سایرین، نزدیکان مورد اعتماد خود را در لایههای این صنعت منصوب میکند تا بتواند حلقه اعتمادی را به دور خود ایجاد کند. به گفته وی، برخی از این افراد با انتصاب از سوی صاحبان قدرت بدون هیچ آگاهی در زمینه صنعت خودروسازی، فقط حقوق دریافت میکنند و این الگوی کاری برای سایر پرسنل در این صنعت شده و متأسفانه هیچ کسی به این نوع الگوبرداریهای اشتباه که در این اجتماعات انجام میشود توجه نمیکند. این کارشناس هم چنین تصریح کرده است که: فردی که بدون آگاهی و علم مورد نیاز و تجربه کاری صرفا به دلیل ارتباط با صاحبان قدرت وارد صنعت مهمی مثل خودروسازی میشود و بدون انجام کار و تعهد به وظایف خود، حقوقهای چند ده میلیونی دریافت میکند و ارتقاء هم میگیرد، باعث دلسردی سایر پرسنلی که با آگاهی و علم و تجربه کاری وارد این صنعت شده و دلسوزانه قصد کار دارند، خواهد شد. دریافت حقوق اضافی و تأثیر منفی روی بهره وری سایر پرسنل فعال در صنعت خودرو، حداقل ضربه انتصابات فامیلی در صنعت خودرو است که این مشکل بسیار شایع و گسترده در این صنعت است.