سرمقاله

بحران درک درست مساله / پیمان مولوی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بررسی نقش اپراتورها در استفاده از هوش مصنوعی در اقتصاد دیجیتال
  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 32986  |  صفحه ۴ | فرهنگ و هنر  |  تاریخ: 28 مرداد 1403
    دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور خبر داد
    بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر عضو کتابخانه‌های عمومی شدند
    رمضانی گفت: در سال ۱۴۰۰ حدود ۷۵۵ هزار نفر عضو کتابخانه‌های عمومی بودند، که الان این عدد به بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر رسید.
    نشست خبری مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به منظور تشریح اقدامات و برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در دولت سیزدهم در سالن جلسات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد.
    دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در آماری به تعداد سالن‌های مطالعه، کتابخانه‌های عمومی، کتابخانه‌های سیار و ... اشاره کرد و گفت: اگر ما سال پایه را سال ۱۴۰۰ در نظر بگیریم، در حوزه‌هایی نظیر عضویت مردم در کتابخانه‌های عمومی در سال ۱۴۰۰ حدود ۷۵۵ هزار نفر عضو کتابخانه‌های عمومی بودند، که الان این عدد به بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر رسید. در حوزه تامین منابع حدود ۴۵ میلیون کتاب در ابتدای دولت داشتیم، که الان به بیش ۵۰ میلیون کتاب رسیده است.
    رمضانی ادامه داد: ما در شروع دولت سیزدهم ۲۶۸۰ کتابخانه نهادی داشتیم، که الان این تعداد به ۲۷۷۹ کتابخانه نهادی رسیده است. البته این روند ادامه دارد. یا در سال ۱۴۰۰، ۶۰ سالن مطالعه داشتیم، که الان ۱۳۷ سالن مطالعه داریم. تعداد کتابخانه‌های مستقل یا خصوصی ۲۴ تا بوده، که الان ۳۴ کتابخانه شده است. ما تقریباً پروژه‌ای در کشور نداریم، که بالای ۵۰ درصد باشد و فعال نباشد. تمام پروژه‌های کتابخانه‌های مرکزی در سراسر کشور فعال هستند، که می‌توان به کتابخانه مرکزی بندر عباس، کتابخانه مرکزی اراک، کتابخانه مرکزی رشت و ... اشاره کرد. این پروژه‌ها در مرز خاتمه عملیات عمرانی هستند.
    وی درباره تعداد کتابخانه‌های سیار توضیح داد: زمانی که ما دولت را تحویل گرفتیم، کمتر از ۳۰ کتابخانه سیار وجود داشت. الان بالای ۵۵ کتابخانه سیار در کشور فعالیت می‌کند. شهید آیت‌الله رئیسی دستوری داده بودند که ۲۰۰ کتابخانه سیار از سوی خودروسازان در اختیار نهاد کتابخانه‌ها قرار بگیرد، تا مناطق روستایی، عشایری و حاشیه شهر‌ها را تحت پوشش قرار دهد. توجه به فعالیت‌های عشایری در این دوره جدی بود. ما چند جشنواره کتاب و عشایر در استان‌ها در سراسر کشور داشتیم. بنابراین، توجه‌مان معطوف به مراکز استان‌ها نبود و برنامه‌های مفصلی در روستا‌ها و مناطق عشایری تعریف کردیم.
    به گفته دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در دولت سیزدهم ۱۶۲ کتابخانه اضافه شده و ۱۸ کتابخانه جابه‌جایی یا باز طراحی شده است. در حوزه کتابخانه‌های سیار شاهد رشد ۷۰ درصدی بودیم.