سرمقاله

بحران درک درست مساله / پیمان مولوی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بررسی نقش اپراتورها در استفاده از هوش مصنوعی در اقتصاد دیجیتال
  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 33037  |  صفحه ۱۲ |   |  تاریخ: 28 مرداد 1403
    انتشار کتابی از ادبیات جنوب
    مجموعه‌ داستان «زارابِل» اثر داستانی احمد حسن‌زاده به تازگی راهی بازار کتاب شده است. به گزارش ایسنا، این مجموعه داستان در ۱۶۶ صفحه با تیراژ ۵۰۰ نسخه و قیمت ۱۸۹ هزار تومان در نشر نون منتشر شده است. در معرفی این کتاب می‌خوانیم: «زارابل» شامل مجموعه‌ای اپیزودیک از شش داستان‌ بلند و به‌هم‌پیوسته به‌نام‌های «زارابِل»، «زاراگُل»، «قَلَندر»، «دخترِ همیشه‌بهارِ ساکنِ ماه»، «حالا چه کنم؟» و «ماخولیا» است.
    هرکدام از این داستان‌ها پیرامون جغرافیایی واحد، در جنوب غربی ایران، و با محور شخصیت‌هایی محوری و منحصربه‌فرد به هم مربوط می‌شوند. شخصیت‌هایی که هرکدام می‌خواهند صدای خود را پیدا کنند. تلاش‌های آنها برای رفع مشکلات و نیز ایجاد پیوند در میان آدم‌های رنج‌دیده، منجر به تضاد جالبی بین حافظه، حقیقت و تخیل می‌شود. راویان این مجموعه وقایع را از منظرهای مختلف زمان و مکان روایت می‌کند. سبک‌های روایی به‌کار برده‌شده در این کتاب که از حقیقت تا جادو را درمی‌نوردد، ابعاد و پیچیدگی مستتر در جغرافیا و ارواح انسان‌ها را در برابر مخاطب قرار می‌دهد.
    در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «ماشین افتاد تو اولین راه دستکند و زارا خیره شد به سایه‌روشن تپه‌ها که در قلب تاریکی لحظه‌ای هویدا و دوباره ناپدید می‌شدند. از همین حالا بی‌صبر بود و خشمگین، چیز دیگری هم آزارش می‌داد، و آن ته‌ماندهٔ غروب در پس حصار نیمه‌بلند تپه‌ها بود و انگار از هرچیزی که زارا به آن علاقه‌ای داشت، ذره‌ای را در شکم خود جا داده بود. ذره‌ای از زینو، ذره‌ای از خانه‌اش، ذره‌ای از موساتقی، ذره‌ای از گچساران و مقدار زیادی از آزادی‌اش را. همه این‌ها می‌توانست امشب برای همیشه پشت همین تپه‌ها دفن شود..»
    نخستین کتاب احمد حسن‌زاده، با عنوان «مِسترجیکاک» که در اوایل دهه نود منتشر شد به مرحله نهایی جایزه مهرگان ادب راه یافت و برنده جایزه هفت‌اقلیم به‌عنوان بهترین مجموعه‌داستان سال ۹۵ شد. کتاب دوم او نیز با عنوان «آه ای مامان» برنده جایزه بهترین مجموعه‌داستان مهرگان ادب در سال ۹۷ شد. «خیال‌باز» اثر بعدی نویسنده بود که در جایزه جلال آل‌احمد شایسته تقدیر شناخته شد.