سرمقاله

فقدان سندیکا علت طبس‌های کارگری / میثم قهوه‌چیان

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بهترین نکات برای خرید لنت ترمز پژو 206 تیپ 2 از فروشگاه لنتام با کیفیت فوق‌العاده
  • فیبرنوری ایرانسل به ۱۲۰مین شهر رسید
  • فیبرنوری ایرانسل به ۱۲۰مین شهر رسید
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 34762  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 04 مهر 1403
    چرا اسرائیل فاتح جنگ سوم لبنان نخواهد بود؟
    شکست راهبردی رژیم صهیونیستی در جنگ لبنان
    گروه بین الملل- پس از یک هفته تشدید تنش در جبهه شمالی، نیروی هوایی رژیم صهیونیستی با «چراغ سبز» آمریکا به بهانه عقب راندن مقاومت لبنان از «مرز آبی» و نابودی زیرساخت‌های حزب الله، یکی از گسترده‌ترین عملیات‌های ۱۱ ماه اخیر علیه جنوب لبنان را با نام «تیر شمال» آغاز نمود. در موج نخست تجاوز اسرائیل، قریب به ۵۰۰ نفر شهید و ۱۶۴۵ شهروند لبنانی زخمی شدند. برخی منابع از وجود حداقل ۳۵ کودک در میان شهدا خبر می‌دهند. ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است که در چند روز اخیر حداقل ۱۱۰۰ نقطه وابسته به مقاومت را هدف قرار داده است. از هفدهم تا بیست‌وسوم سپتامبر جمعی از فرماندهان و رهبران مقاومت لبنان همچون ابراهیم عقیل و جمعی از فرماندهان یگان رضوان به شهادت رسیدند.
    حمله حزب الله به اهداف راهبردی در حیفا
    مهر می نویسد: در پاسخ به تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی، حزب الله لبنان بانکی از اهداف مشروع در سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار داد. مقاومت لبنان به وسیله صدها موشک؛ به ویژه موشک‌های «فادی ۱» و «فادی ۲» مناطق راهبردی مانند رامات دیوید، مجتمع نظامی رافائل، فرودگاه نظامی مگیدو، پایگاه نظامی عاموس، کارخانه مهمات‌سازی زخرون، حیفا اشغالی، عاکا و حتی مرکز فلسطین اشغالی یعنی فرودگاه بن گورین را هدف قرار داد.
    با آنکه آمار دقیقی در خصوص تعداد کشته‌ها و زخمی‌های رژیم صهیونیستی وجود ندارد؛ اما «ستاره سرخ داوود» کشته و زخمی شدن تعدادی صهیونیست را بدون ذکر جزئیات تأیید کرده است. برخی منابع آگاه اطلاع دادند که اگر دامنه تجاوزات رژیم صهیونیستی متوقف نشود، مقاومت اسلامی لبنان با اتکا به موشک‌های جدید خود مراکز راهبردی و شهرک‌های پرجمعیت اسرائیل را به بانک اهداف خود اضافه خواهد کرد.
    تنش در لبنان؛ شکست راهبردی رژیم صهیونیستی
    همچنین مدیر مرکز مطالعات راهبردی فلسطین و غرب آسیا با بیان این‌که رژیم صهیونیستی در سطح راهبردی شکست خورده است، گفت: راهبرد رژیم صهیونیستی گشودن جبهه‌های جدید به صورت مرحله‌ای است، اما رهبران محور مقاومت باید با اتخاذ تصمیمات هوشمندانه معادلات درگیری و جنگ را به نفع خود یکسره کنند.
    به گزارش ایسنا، پس از اقدام رژیم صهیونیستی در انفجار پیجرها و بی‌سیم‌ها در مناطق مختلف لبنان که منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها تن از اقشار مختلف مردم شد، درگیری و تنش میان حزب‌الله لبنان و این رژیم آغاز گردید که همچنان ادامه دارد.
    حزب‌الله لبنان در پاسخ به حملات رژیم صهیونیستی، با شلیک موشک‌های سنگین که برای نخستین بار از آن‌ها استفاده شده مناطق وسیعی را در اراضی اشغالی به ویژه شرق حیفا مورد هدف قرار داده است که پس از جنگ ۳۳ روزه، شهر اشغالی حیفا اولین بار است که با موشک مورد هدف واقع می‌شود.
    حمله‌ گسترده‌ موشکی حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی، آژیرهای هشدار را در تمامی مناطق شمال فلسطین اشغالی تا حیفا به صدا درآورده و منابع اسرائیلی از شلیک حجم گسترده‌ای از موشک‌ها از جانب لبنان خبر می‌دهند.
    مقاومت اسلامی در لبنان به عملیات حمایتی از غزه و در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی در لبنان ادامه داد و فرودگاه نظامی «مگیدو» در غرب «العفوله» را سه بار و همچنین پایگاه «رامات دیوید»، « عاموس» و کارخانه مواد منفجره را هدف قرار داد.
    حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای در پی تشدید تنش با رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در حمایت از مردم مقاوم غزه و در پاسخ به تعرض‌های اخیر رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف لبنان، با موشک‌های فادی ۱ و فادی ۲ پایگاه هوایی رامات‌دیوید را هدف قرار داده است.
    حزب‌الله لبنان همچنین تاکید کرد که با توجه اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در لبنان، صهیونیست‌ها باید همچنان منتظر « عملیات انتقام» و باز شدن درهای جهنم باشند.
    در نتیجه تجاوزات رژیم صهیونیستی به جنوب و شرق لبنان در روز دوشنبه ۵۰۰ نفر شهید و ۱۶۵۰ نفر زخمی شدند و موج عظیمی از آوارگی در شهرها و روستاهای جنوب به دلیل بمباران بی‌سابقه از هشتم اکتبر گذشته به ثبت رسید. در حالی که حزب‌الله با موشک سنگین به سمت چندین هدف و مقر نظامی صهیونیست‌ها حمله کرد.
    رژیم صهیونیستی در سطح راهبردی شکست خورده است
    «احمدرضا روح‌الله‌زاد» در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از تحولات اخیر در لبنان و تشدید تنش میان حزب‌الله و رژیم صهیونیستی اظهار داشت: با توجه به اینکه تمرکز جنگ بر روی غزه، دیگر هیچ مزیتی برای رژیم صهیونیستی ندارد، به نظر می‌رسد پایین نگه داشتن سطح درگیری در غزه بدون آتش‌بس، با استقبال مقاومت در غزه همراه باشد، لذا رژیم به این نتیجه رسیده که اکنون زمان افزایش سطح درگیری با لبنان است.
    وی افزود: اگر رژیم صهیونیستی بتواند با تکرار تجربه جنگ در غزه یعنی حملات کور و ویرانی گسترده و وارد کردن تلفات انسانی زیاد در لبنان، حزب‌الله را از ادامه حملات منصرف کند و به نوعی یا با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد و یا یک نوع توافق دیگر، جنگ بین لبنان و اسرائیل را متوقف کند، این یک پیروزی بزرگ برای دولت فعلی و شخص نتانیاهو محسوب شده و وی را به عنوان قهرمان ملی مطرح خواهد کرد که بقای وی را در راس هرم قدرت اسرائیل تضمین خواهد کرد، اما در مقابل اگر حزب‌الله به فشارها تن ندهد و با ورود یکپارچه محور مقاومت که شرایط زیست رژیم را به مخاطره خواهد افکند، اسرائیل امیدوار است که غرب و در راس آن آمریکا به دخالت مستقیم در جنگ ورود کنند و این خود تداوم و گسترش بحران و جنگ را موجب می‌شود که در این صورت آن نیز ادامه حیات دولت فعلی و شخص نتانیاهو را تضمین خواهد کرد.
    دبیر کمیسیون سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین همچنین خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی در سطح راهبردی شکست خورده است؛ اما در سطوح تاکتیکی نمی‌توان گفت به‌طور دقیق شکست خورده است لذا رژیم صهیونیستی همانگونه که در غزه در سطح راهبردی شکست خورد و تلاش کرد با کسب پیروزی‌های تاکتیکی از جمله قتل عام گسترده، تخریب و ویرانی و از بین بردن ساختارهای زیستی و غیره این شکست را پوشش دهد، در حوزه لبنان نیز همین سیاست را دنبال خواهد کرد.
    رهبران مقاومت باید معادلات درگیری و جنگ را به نفع خود یکسره سازند
    روح‌الله‌زاد ادامه داد: به نظر اگر رژیم صهیونیستی موفق شود مانند جنگ در غزه بر توانمندی‌های حزب‌الله تاثیر کاهنده داشته باشد در مراحل بعدی تلاش خواهد کرد تا درگیری را یک به یک به سوریه، عراق و یا یمن تسری دهد. به عبارت دیگر راهبرد رژیم صهیونیستی گشودن جبهه‌های جدید به صورت مرحله‌ای است و در این جهت دولت آمریکا نقش کلیدی را بر عهده گرفته است که همواره نسبت به گسترش درگیری هشدار می‌دهد و در عین حال این پیام را منتقل می‌کند که آماده دفاع از اسرائیل در صورت گسترش درگیری است.
    وی تصریح کرد: به نظر رهبران محور مقاومت باید این راهبرد مشترک غرب و اسرائیل را مورد ارزیابی دقیق قرار دهند و با اتخاذ تصمیمات هوشمندانه ضمن بر هم زدن طرح‌های دشمن، با عملیاتی کردن و گسترش وحدت میادین، معادلات درگیری و جنگ را به نفع خود یکسره سازند.
    این کارشناس مسائل منطقه اظهار داشت: حزب‌الله با توجه به شناختی که از رژیم صهیونیستی و دولت ائتلافی دارد در حال حاضر نیازی به ورود دیگر اضلاع محور مقاومت را به معادله درگیری احساس نمی‌کند و در این مدت حجم گسترده‌ای از موشک‌های خود را به سمت اراضی اشغالی شلیک کرده و این موضوع رژیم صهیونیستی را در شرایط بی تصمیمی قرار داده زیرا تصور می‌کرد با این اقدامات جنگ شدیدتری را در بُعد زمینی و هوایی با حزب‌الله داشته باشد.
    روح‌الله‌زاد با بیان این‌که حزب‌الله نشان داد فرمانده مقاومت در لبنان هوشمندانه راهبردها را اتخاذ کرده و عمل می‌کند، تاکید کرد: حزب‌الله نشان داد به تنهایی با شلیک موشک‌هایی که اقدامی بی سابقه بوده ضربات جبران‌ناپذیری را به رژیم صهیونیستی وارد کرده است، نوع سلاح‌ها و پهپادها تغییرات زیادی کرده‌اند و حزب‌الله با شلیک آن‌ها خط قرمز را شکسته‌اند و دیگر حزب‌الله هیچ خط قرمزی را لحاظ نمی‌کند. احتمالا مجتمع‌های مسکونی و مراکز خرید را نیز جزو حملات خود در نظر می‌گیرد و اکنون به این نتیجه رسیده که باید کشته بگیرد اگر نه رژیم صهیونیستی جری‌تر شده و اقدامات تندتری را انجام خواهد داد.
    حزب الله و امکان بازیابی قدرت
    همچنین مهر می نویسد: پس از جنگ ۳۳ روزه لبنان کمتر تحلیلگری تصور می‌کرد که حزب الله به گونه‌ای بازیابی شود که در سال‌های آینده بتواند فتنه تروریسم سلفی- تکفیری در سوریه را از بین برده و به عنوان بازیگری فعال امنیت شمال سرزمین‌های اشغالی را به چالش بکشد. مقاومت لبنان مولود جنگ‌های داخلی و سال‌ها اشغالگری آمریکا، فرانسه و رژیم صهیونیستی در «عروس خاورمیانه» است.
    روزی صهیونیست‌ها تصور می‌کردند با ترور شهیدان عباس موسوی و عماد مغنیه می‌توانند حزب الله را فلج و این گروه را از مدار مقاومت خارج کنند. واقعیت میدانی اما حاکی از آن است که هربار صهیونیست‌ها رهبران و فرماندهان ارشد مقاومت لبنان را هدف قرار دادند، حزب الله «ققنوس وار» از خاکسترهای جنگ برخاسته و قوی‌تر از قبل حیات صهیونیست‌ها را تهدید کرده است. آواره شدن ده‌ها هزار صهیونیست در یکسال اخیر سند محکمی در خصوص تقویت توان رزم حزب الله در سال‌های اخیر است.
    ضربه جبران‌نشدنی به رژیم صهیونیستی
    یکی از مهم‌ترین دستاوردهای حزب الله در جنگ اخیر وارد کردن ضربه کاری به توان «بازدارندگی» رژیم صهیونیستی بود. پیش از این کوچک‌ترین اقدام نظامی علیه دشمن اشغالگر منجر به آغاز جنگی فراگیر در لبنان می‌شد اما این بار ورود هوشمندان حزب الله سبب شد تا قریب به یکسال زندگی عادی بیش از ۲۰۰ هزار شهرک نشین صهیونیست در شمال سرزمین‌های اشغالی مختل شده و بسیاری از کسب‌وکارها عملاً از مدار فعالیت یا سود دهی خارج شوند. به عنوان مثال بانک مرکزی اسرائیل هزینه وارد شده به اقتصاد شمال فلسطین اشغالی را هفته‌ای ۱۵۶ میلیون دلار اعلام کرده است. علاوه بر این کابینه امنیتی رژیم مجبور شد تا از ترس حملات مقاومت بسیاری از مخازن سوخت و کارخانه‌ها را در این منطقه تعطیل کرده و مراکز درمانی را در وضعیت آماده‌باش بلندمدت نگاه دارد.
    تجاوز وحشیانه صهیونیست‌ها به جنوب لبنان
    آغاز جنگ سوم با لبنان علاوه بر ناامن‌تر کردن سراسر فلسطین اشغالی، میزان تاب آوری اقتصاد رژیم صهیونیستی را به چالش خواهد کشید. موسسه مطالعات امنیت داخلی اسرائیل (INSS) وابسته به دانشگاه تل‌آویو ماه گذشته میلادی در گزارشی به ارزیابی سناریوهای پیش روی اقتصاد رژیم صهیونیستی در صورت آغاز جنگ با لبنان پرداخته بود. نویسنده این مقاله بر این اعتقاد بود که اگر تنش‌های روزانه حزب الله و رژیم صهیونیستی تبدیل به جنگ گسترده شود، احتمال محدود بودن دامنه و زمان آن بسیار زیاد است.
    ارزیابی وضعیت شاخص‌های اقتصادی اسرائیل در صورت تحقق این سناریو وابسته به عواملی همچون تاب آوری داخلی و دفع حملات مقاومت است. در بدترین احتمال سناریوی تشدید تنش در جبهه شمالی، قریب به ۱۰ درصد از تولیدناخالص‌داخلی اسرائیل در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا خواهد کرد. در بهترین سناریو اگر تل‌آویو بتواند در جنگی محدود اکثر حملات مقاومت لبنان را دفع کند، تنها ۲ درصد از تولید ناخالص‌داخلی اسرائیل در مدت مشابه کاهش پیدا خواهد کرد. میزان کسری بودجه تا ۱۵ درصد افزایش یافته و نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی بین ۸۰ الی ۸۵ درصد خواهد بود. ارقام فوق نشان دهنده هزینه بالای جنگ با لبنان برای اقتصاد اسرائیل و میزان ریسک پذیری بالای نتانیاهو برای کشاندن سرزمین‌های اشغالی به پرتگاه بحران مالی است.
    بهره سخن
    مقاومت اسلامی لبنان از نخستین ساعات جنگ طوفان الاقصی تصمیم گرفت تا براساس راهبرد «وحدت میدان‌ها» و در نظر گرفتن مصالح ملی لبنان وارد درگیری با رژیم اشغالگر قدس شود. از قریب به یکسال پیش تاکنون مقاومت لبنان بیش از ۸ هزار موشک به سمت شمال سرزمین‌های اشغالی تا عمق ۲۰ کیلومتری شلیک کرده بود. نخست وزیر اسرائیل برای حفظ کرسی خود و در عین حال، احیای اعتبار از دست رفته در شمال فلسطین اشغالی تصمیم گرفته است تا به حزب الله لبنان حمله گسترده کرده و این گروه مقاومت را از نوار مرزی عقب براند.
    این در حالی است که «سید مقاومت» تنها شرط توقف تنش در جبهه شمالی را اعلام آتش‌بس و پایان جنگ در غزه اعلام کرده است. حال باید منتظر ماند و دید که در «جنگ اراده‌ها» کدام یک از طرفین منازعه می‌تواند خواسته خود را به طرف مقابل دیکته کرده و نتیجه جنگ را تغییر دهد. تجربه جنگ ۳۳ روز در جنگ ۲۰۰۶ ثابت کرده که میزان تاب آوری مقاومت لبنان بیش از حد تصور است و نتانیاهو با ابزار نظامی نمی‌تواند اراده مقاومت لبنان را درهم بشکند.