کد خبر: 35036 | صفحه ۶ | حوادث | تاریخ: 11 مهر 1403
معاون وزیر بهداشت:
جمعیت سالمند کشور در ۱۰ سال آینده از ۱۰ به ۲۰ درصد میرسد
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه افزایش امید به زندگی و کاهش بیسابقه نرخ باروری کلی، در قرن بیستم منجر به پدیده سالمندی جمعیت در جهان شده است، گفت: جمعیت سالمند ایران نیز در ۱۰ سال آینده از ۱۰ به ۲۰ درصد میرسد.
به گزارش ایرنا از وبدا، علیرضا رئیسی در پیامی به مناسبت روز جهانی سالمند با شعار «سالمندی فعال، فردایی برای همه» اظهار داشت: برای سالمندان که به منزله یک ثروت ملی بوده و در حفظ و انتقال گنجینه فرهنگ ایرانی - اسلامی و همبستگی بین نسلی دارای جایگاهی والا هستند، آرزوی سلامت دارم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: کشور ما نیز با توجه به ارتقای سطح سلامت عمومی، افزایش امید به زندگی و اجرای افراطی سیاست های تنظیم خانواده، دستخوش چنین تغییرات جمعیتی شده است. در صورت حفظ روند یاد شده، رشد سالمندی جمعیت، با ضریب سالمندی یا شاخص سالخوردگی جمعیت که بیانگر تعداد افراد ۶۰ ساله و بالاتر به ازای ۱۰۰ نفر جمعیت زیر ۱۵ سال است، نشان می دهد که در فاصله سال های ۱۳۵۵ تا ۱۳۹۵ این شاخص از ۱۲ به ۳۹ افزایش یافته است.
رئیسی ادامه داد: این مساله از ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و سلامتی تبعات و پیامدهایی را به دنبال دارد. به گونه ای که نسبت جمعیت سالمند طی حدود ۲۰ سال آینده، از ۱۰ درصد به ۲۰ درصد خواهد رسید (۲ برابر شدن جمعیت سالمندی). این در حالی است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته جهان، دو برابر شدن جمعیت سالمندی در طول بیش از صد سال اتفاق افتاده است.
به گفته وی، تغییرات جمعیت شناختی در سیاستگذاری های کلان وزارت بهداشت و به طور ویژه معاونت بهداشت مدنظر قرار دارد. یکی از راهکارهای مواجهه با تغییرات یاد شده، اصلاح ساختار جمعیتی از طریق حفظ و ارتقای جوانی جمعیت با هدف پویایی جمعیت است. یکی از پیامدهای مثبت این سیاست وجود نیروی انسانی جوان لازم برای حمایت و مراقبت از جمعیت سالمندانی است که شمار آنها به طور روزافزونی در حال افزایش است.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: هدف تمامی اقدامات معاونت بهداشت در حیطه تکریم سالمندان، حفظ و ارتقای سلامت سالمندان از جنبه های مختلف جسمی، روانی و اجتماعی، به تعویق انداختن وابستگی و ناتوانی، برخورداری سالمندان از سلامت روانشناختی، حفظ نشاط و سرزندگی و مشارکت آنان در جامعه است.
رئیسی تصریح کرد: مراقبت های سلامتی مطلوب از زمان پیش از تولد، آغاز و در تمامی مراحل بعدی زندگی تداوم یابد. فردی که سالم است و سالمند می شود امکان بیشتری برای داشتن مشارکت فعال در خانواده و جامعه و برخورداری از زندگی با کیفیت خواهد داشت. امید است با همراهی، همدلی و همکاری همه جانبه تمامی سازمان ها و دستگاه های دولتی و غیر دولتی و ترویج گفتمان علمی و عملی مشترک بین صاحبان اندیشه، سیاست گذاران و مجریان شاهد عملیاتی شدن و اجرای سند ملی سالمندان و در پی آن تحقق جامعه ای سالم و پویا باشیم که در آن آحاد جامعه فرصت تجربه یک دوره سالمندی سالم، موفق و فعال را داشته باشند.