سرمقاله

جمعه؛ طرحواره وحدت ملی / میثم قهوه چیان

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • همراه اول در سه بخش مجزا، غرفه برتر نمایشگاه تلکام 2024 شد
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 35201  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 15 مهر 1403
    معاون حقوقی رئیس‌جمهوری:
    مقدمات اقدام حقوقی در زمینه انفجار پیجرها و حمله به کنسولگری ایران در سوریه، انجام شده است
    معاون حقوقی رئیس‌جمهوری از تلاش‌های این معاونت برای تهیه مقدمات انجام اقدامات حقوقی پس از حمله صهیونیست‌ها به کنسولگری ایران در سوریه و انفجار پیجرها خبر داد.
    به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین مجید انصاری در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره نماز جمعه رهبری انقلاب و حضور پرشمار مردم در این مراسم، اظهار کرد: من نماز جمعه ۱۳ مهر ماه را بسیار پرشکوه‌تر از نمازهای عید فطر دیدم؛ شکوه و عظمت مردم را دیدم، همه آمده بودند و آن روز برای تهران و ایران روز غرور بود. در چهره مردم و سیمای مردم حس غرور ملی و حماسی توام با شکوه ملی را می‌دیدیم.
    وی با اشاره به سخنان رهبری انقلاب در خطبه‌های نماز جمعه، ادامه داد: این سخنان دقیق و کارشناسانه از اهداف صهیونیست‌ها و شکست‌هایشان پرده برداشت و در عین حال چرایی حمایت ما از مقاومت و مردم لبنان و فلسطین به لحاظ مبانی شرعی و اخلاقی و حقوقی را تبیین کرد. این سخنان برای دوستان ما در جهان اسلام پیامی خیلی شفاف و قاطع داشت و آثار سیاسی و اقتصادی این نماز و این سخنان به ویژه خطبه دوم که به زبان عربی ایراد شد، بسیار پردامنه است و در کانون تحلیل تحلیلگران قرار خواهد گرفت.
    انصاری در پاسخ به این پرسش که آیا وعده صادق ۲ مبتنی بر حقوق بین‌الملل انجام شد، تاکید کرد: این عملیات مانند اقدامات قبلی‌مان هم مبتنی بر حقوق بین‌الملل بود. عملیات وعده صادق ۱ به دلیل حمله اسرائیل به کنسولگری در سوریه بود که خاک ایران محسوب می‌شود و ما حق دفاع از خاک سرزمینان را داشتیم. این‌بار هم با توجه به ترور اسماعیل هنیه در خاک ایران و در حالی که او مهمان ما محسوب می‌شد، عملیات وعده صادق ۲ انجام شد.
    معاون حقوقی رئیس‌جمهوری یادآور شد: در ابتدا ما برای کمک به آتش‌بس در غزه صبر کردیم اما اسرائیل تصور کرد ایران ناتوان است و مجددا دست به جنایت بعدی زد و صراحتا موازین حقوق بین‌الملل را نقض کرد و معلوم شد این وحشی‌ها منطق حقوق بشر و قانون را متوجه نمی‌شوند و باید با قانون خودشان با آنان صحبت کرد.
    وی با انتقاد از بی‌عملی سازمان ملل در مقابله با جنایات صهیونیست‌ها، تصریح کرد: ما با اذعان به بی‌عملی سازمان ملل و ناتوانی آن و حق وتو که با عدالت سازگار نیست، هرگز نباید از اقدامات حقوقی صرف نظر کنیم؛ خوب است اقدامات حقوقی با هماهنگی سایر کشورها و هم‌افزایی آنان هم همراه شود. باید علیه جنایات اسرائیل به دادگاه بین‌المللی لاهه شکایتی تنظیم شود. این اقدامات بی‌تاثیر نیست و دست‌کم در افکار عمومی جهان موثر است.
    دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه «اسرائیل به هیچ یک از ضوابط کنوانسیون‌های بین‌المللی عمل نمی‌کند»، اظهار کرد: ما در معاونت حقوقی ریاست جمهوری مقدمات اقدامات حقوقی را پس از حمله به سفارتخانه و بعد از اقدامات در انفجار پیجرها انجام داده‌ایم. راه مقابله با اسرائیل همان است که با زبان خودش با او صحبت کنیم که در این صورت بعید می‌دانم خیال‌های واهی خود را دنبال کند. اسرائیل که از نیل تا فرات را تصور می‌کرد اکنون به هفتاد سال قبل برگشته و مردم منطقه در حال مقابله با او هستند. او هم به دنبال تامین امنیت خودش است.
    معاون حقوقی رئیس‌جمهوری درباره موازین حقوقی دفاع از ملت لبنان و فلسطین، گفت: واقعیت این است رژیم صهیونیستی از بدو تاسیس تا الان بر مبنای نقض اصول اخلاقی و حقوق بین‌الملل رفتار کرده، زمین غصب کرده، نسل‌کشی کرده و اهالی یک سرزمین را بیرون رانده و آواره کرده است.
    انصاری درباره ادله حقوقی کمک مردم لبنان به فلسطین در ایران، یادآور شد: دفاع از مظلوم و حقوق سایر مسلمانان در اصل ۱۵۲ و ۱۵۴ قانون اساسی تصریح شده است؛ ضمن اینکه از منظر شرعی و دینی هم ما این وظیفه را برای خود قائل هستیم. از منظر ملی هم ملت ایران ملتی متمدن و طرفدار مظلوم در طول تاریخ است. البته گاهی این حمایت‌ها بزرگنمایی می‌شود؛ اینکه گفته می‌شود ایران هرچه دارد در خدمت کمک به دیگران است، واقعی نیست. کمک‌های ما در مقایسه با کمک‌های سایر کشورهای اسلامی محدود و بیشتر معنوی و سیاسی است.
    وی با تقدیر از اقدام وزیر امور خارجه برای سفر به لبنان، گفت: ما همواره از مظلومان دفاع کرده‌ایم و همین که امروز با تهدیدها، وزیر امور خارجه ما به لبنان رفت و اعلام همبستگی کرد، حمایتی معنوی است که اثرش بیشتر از حمایت‌های مادی است. دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز با اشاره به انسجام ملی در موضوع فلسطین، گفت: علاوه‌بر رهبر انقلاب، نیروهای مسلح ما، مسئولان ما و مردم همه منسجم هستند. در این قضیه همبستگی احزاب و شخصیت‌ها را هم می‌بینیم.