سرمقاله

تعصب فوتبالی یک الگوی اقتصادی / مسعود نصیری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور همراه اول در نمایشگاه جیتکس: فرصتی برای جهش اقتصاد دیجیتال ایران
  • برترین نشان مسوولیت اجتماعی به همراه اول رسید
  • بررسی بازار کار، وظایف و حقوق کارشناسان فروش
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 35956  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 26 مهر 1403
    میدل ایست نیوز گزارش داد
    میزان حضور نظامی امریکا در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس
     با تشدید تنش‌ها و رسیدن آن به سطوح بی‌سابقه‌ای در خاورمیانه و تاکید مکرر امریکا بر دفاع نامشروط از رژیم صهیونیستی، اخیراً اظهاراتی درباره نقش امریکا در هر گونه درگیری نظامی میان رژیم صهیونیستی و ایران مطرح شده است.
    به گزارش میدل ایست نیوز به نقل از  الخلیج آنلاین، با صحبت از نقش نظامی امریکا در خاورمیانه، بحث پایگاه‌های نظامی امریکا در منطقه به ویژه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به میان می‌آید؛ پایگاه‌هایی که امریکا در آن هزاران سرباز و تجهیزات نظامی گسترده دارد.
    حضور نظامی امریکا در منطقه، تاکیدی بر شراکت مستحکم میان واشنگتن و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس است، اما چالش بزرگی نیز در سایه درگیری‌های ژئوپلتیک کنونی به خصوص پس از هشدار ایران نسبت به استفاده از این پایگاه‌ها برای حمله به اراضی خود به شمار می‌رود.
    حدود استفاده از پایگاه‌ها
    به موجب توافقنامه‌های دوجانبه امضا شده میان امریکا و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، نیروهای امریکایی به تسهیلات گسترده‌ای شامل رزمایش‌های نظامی مشترک و حق استفاده از حریم هوایی، بنادر، فرودگاه‌ها و اردوگاه دست یافته‌اند.
    نیروهای امریکایی همچنین به خدماتی نظیر سوخت و انبار سلاح در این پایگاه‌ها دست یافتند که این مسأله انعطاف و آزادی گسترده امریکا در تحرکات زمینی، دریایی و هوایی را به همراه دارد.
    امریکا در واقع از پایگاه‌های خود در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در چند جنگ در منطقه و در راس آن جنگ علیه گروه تروریستی القاعده و همچنین گروه تروریستی داعش و جنگ افغانستان استفاده کرد.
    هنوز مشخص نیست که امریکا در ارائه هر گونه حمایت از ارتش رژیم صهیونیستی در حملات خود به غزه، از پایگاه‌های کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس استفاده کرده است یا نه اما برخی از کشورها، استفاده از این پایگاه‌ها را به خصوص با تشدید تنش و تهدید میان رژیم صهیونیستی و ایران محدود کردند.
    روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مسئولان امریکایی نوشت که کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به وزارت دفاع امریکا مخالفت خود با عملیات هجومی از داخل این کشورها یا بر فراز حریم هوایی خود را ابلاغ کردند، اما عمل این نیرو‌ها در دفاع از خود را محدود نکردند.
    حجم پایگاه‌های امریکا
    ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که امریکا بیش از 30 هزار سرباز دائمی در پایگاه‌های نظامی خود در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس دارد که اکثر آن‌ها در قطر، کویت و امارات مستقر هستند.
    امریکا همچنین تجهیزات نظامی گسترده از جمله بمب افکن‌های استراتژیک و انبارهای سلاح قادر به پوشش هرگونه عملیات امریکا در منطقه و سامانه‌های دفاعی پیشرفته و همچنین تجهیزاتی در آب‌های منطقه دارد.
    امریکا نزدیک به 12 پایگاه نظامی در منطقه دارد که برخی از آن‌ها عظیم هستند و برخی دیگر، عبارت از مراکزی شامل سامانه‌های نظارتی و کنترل، تجسس و رصد برای نظارت بر تهدید‌ها و بررسی آن‌ها است.
    قطر
    به هنگام صحبت از پایگاه‌های نظامی امریکا در سطح کشورهای عضو شورای همکاری، قطر در صدر فهرست قرار می‌گیرد؛ کشوری که همپیمان اصلی امریکا خارج از ناتو است.
    حضور نظامی امریکا در قطر به موجب توافق امنیتی میان دو کشور در سال 1992 آغاز شد و اکنون دوحه میزبان پایگاه العدید با حضور حدود 13 هزار سرباز است.
    این پایگاه بزرگترین تاسیسات نظامی امریکا در خاورمیانه و همچنین بزرگترین پایگاه هوایی امریکا در خارج از کشور است.
    این پایگاه، بزرگترین پایگاه میزبان نیروهای امریکایی در خاورمیانه است که طولانی‌ترین باند فرود در منطقه را دارد و در آن بیش از 100 هواپیما متمرکز هستند.
    امریکا در پایگاه السیلیه که سال 2000 افتتاح شد و مرکز فرماندهی سنتکام در جنگ علیه عراق در سال 2003 بود نیز حضور دارد؛ پایگاهی که عبارت از انبار تجهیزات نظامی است.
    کویت
    پس از قطر، کویت از لحاظ تعداد و کیفیت حضور نیروهای امریکایی در رتبه دوم قرار دارد. همکاری نظامی دو کشور به سال 1991 و امضای توافقنامه دفاعی میان دو کشور باز می‌گردد.
    براساس ارزیابی‌های وزارت خارجه امریکا در سال 2021، نزدیک به 13 هزار سرباز امریکایی در کویت حضور دارند.
    امریکا در پایگاه عریفجان که بزرگترین پایگاه نظامی امریکا در کویت و مقر اصلی نیروهای امریکایی است، پایگاه هوایی علی السالم، اردوگاه الدوحه و پایگاه بیورینگ که میزبان رادارهای پیشرفته است، حضور دارد.
    امارات
    امریکا، پایگاه نظامی مهمی در امارات به نام الظفره دارد که امریکا از سال 2017 اعتراف کرد در این پایگاه حضور دارد با اینکه از دهه 90 قرن گذشته در آن حضور داشت.
    امریکا 3 پایگاه نظامی با حدود 5 هزار سرباز در امارات دارد که شامل پایگاه هوایی الظفره، بندر جبل علی میزبان نیروی دریایی امریکا و پایگاه دریایی الفجیره که ارتباط زمینی لجستیکی با بندر جبل علی در صورت بسته شدن تنگه هرمز دارد، است.
    عربستان
    امریکا حدود 2700 سرباز در عربستان دارد، اما عربستان پیش از سال 2003 میزبان نزدیک به 10 هزار سرباز امریکایی بود.
    براساس اطلاعات موجود، نیروهای امریکایی در عربستان، در هیچ عملیات یا مأموریت رزمی به خصوص جنگ به رهبری ریاض علیه انصار الله در یمن از مارس 2015 شرکت نکردند. امریکا در پایگاه هوایی الاسکان و پایگاه هوایی امیر سلطان حضور دارد.
    بحرین
    بحرین مرکز مهمی برای نیروهای امریکایی است و فرماندهی ناوگان پنجم امریکا در آن قرار دارد، براساس اطلاعات موجود، نزدیک به 9 هزار سرباز امریکایی در بحرین حضور دارند.
    حضور نظامی امریکا در بحرین به سال 1948 باز می‌گردد و هم اکنون نیروهای امریکایی در 3 پایگاه اصلی در بحرین حضور دارند.
    امریکا در پایگاه دریایی الجفیر که مقر فرماندهی مرکزی نیروهای دریایی و ناوگان پنجم است، پایگاه هوایی شیخ عیسی و پایگاه هوایی المحرق که بخشی از فرودگاه بین‌المللی بحرین است، حضور دارد.
    عمان
    امریکا توافقنامه‌ای با عمان دارد که به سال 1980 باز می‌گردد و به موجب آن امریکا می‌تواند به تاسیسات عمان دسترسی داشته باشد و از همین رو نزدیک به 600 سرباز امریکایی می‌توانند در 24 تاسیسات نظامی عمان از جمله فرودگاه‌ها، بنادر و پایگاه‌های نظامی حضور یابند. امریکا در پایگاه هوایی مصیره، پایگاه هوایی المسننه و پایگاه هوایی ثمریت در عمان حضور دارد.