سرمقاله

بودجه 1404، تورم بیشتر و رشد اقتصادی کمتر ‪/‬ مرتضی عزتی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • بازدید معاون رئیس‌جمهوری از روند پیشرفت سامانه «فواد» در ایرانسل
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 36550  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 06 آبان 1403
    بایدن دنیای سیاست را با کابوس غرب آسیا ترک می‌کند
    روزنامه آمریکایی نوشت، خشم بسیاری از رای‌دهندگان آمریکایی به‌ویژه رای‌دهندگان عرب و مسلمان از تداوم حمایت‌های مطلق دولت جو بایدن از جنایات رژیم صهیونیستی در غرب آسیا، مقام‌های این دولت را به تکاپوی ناامیدانه و بی‌نتیجه‌ای در دقیقه ۹۰ به منظور پایان دادن به جنگ و برقراری ثبات در منطقه واداشته است.
    به گزارش ایسنا، روزنامه «نیویورک تایمز» با اشاره به تحرکات اخیر «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه دولت بایدن برای واداشتن «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی به قبول یک طرح پشتیبانی شده از سوی واشنگتن برای پایان دادن به جنگ غزه بدون حصول پیشرفت تصریح می‌کند: «اما این وضعیت همان وضعیتی نیست که دولت بایدن در فاصله ۱۰ روز مانده تا زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بخواهد در آن قرار داشته باشد.»
    روزنامه آمریکایی با تاکید بر اینکه حملات اسرائیلی‌ها با بمب‌های ساخت آمریکا همچنان در حال به شهادت رساندن خانواده‌های فلسطینی در نوار غزه و گسترده‌تر ساختن جنگ در لبنان در ضمن تداوم تلاش‌های این رژیم برای تشدید تنش‌ها با ایران با دست زدن به حملات هوایی اوایل امروز شنبه به مکان‌هایی در ایران است، می‌نویسد: «بسیاری از رای‌دهندگان ترقی‌خواه، عرب‌تبار و مسلمان آمریکا در ایالت‌های کلیدی از تداوم پشتیبانی تزلزل‌ناپذیر جو بایدن،‌ رئیس جمهور آمریکا از حملات اسرائیل از زمان حملات سال گذشته حماس در هفتم اکتبر تاکنون خشمگین هستند و در این میان مقام‌های آمریکایی با استیصال به دنبال یافتن راهی به منظور کمک به برقراری ثبات در خاورمیانه هستند.»
    نیویورک تایمز نوشته است که حتی تلاش‌های مقام‌های دولت بایدن بعد از به شهادت رسیدن «یحیی سنوار» رئیس دفتر سیاسی حماس به دست رژیم صهیونیستی در ۱۶ اکتبر که از دید این مقام‌ها «فرصتی تازه برای تلاش به منظور حل وفصل سریع جنگ‌های اسرائیل در لبنان و غزه از طریق مذاکرات» در نظر گرفته می‌شد، حاصلی نداشته‌ است.
    در ادامه این مطلب آمده است: «بایدن در آستانه برگزاری انتخابات، آنتونی جی. بلینکن، وزیر خارجه دولت خود را برای این هدف به خاورمیانه فرستاد. سفرهای او به منطقه در روزهای اخیر یازدهمین سفر او در طول جنگ غزه به منطقه بوده و بازتاب تلاش‌های فی‌البداهه در دقیقه ۹۰ از سوی دولت بایدن بود. بلینکن بدون یک مسیر مشخص عازم این سفر شد و در این میان توقف برنامه‌ریزی شده خود در اردن را قبل از ادامه دادن به راهش به عربستان، قطر و همینطور به صورت غیرمنتظره به لندن لغو کرد؛ او در لندن ملاقات‌های جداگانه‌ای را با مقام‌های لبنان، اردن و امارات متحده عربی ترتیب داد. بلینکن در دوحه اعلام کرد مذاکره‌کننده‌های آمریکایی و اسرائیلی به‌زودی به قطر باز خواهند گشت تا مذاکرات با حماس بر سر آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها (اسرای صهیونیست تحت کنترل حماس) را احیا کنند. با این وجود عمر امیدهای دولت بایدن برای رقم زدن یک تحول سریع بعد از سنوار در منطقه کوتاه بود.»
    نیویورک تایمز تصریح می‌کند که بلینکن به‌رغم همه این تلاش‌ها برای کمک به برقراری آتش‌بس در غرب آسیا هیچ نشانی از آمادگی «بنیامین نتانیاهو» برای انعقاد توافق آتش‌بس در غره و آزادسازی اسرای صهیونیست مشاهده نکرده است. به باور تحلیلگر این روزنامه آمریکایی، بلینکن غرب آسیا را در حالی ترک کرده که این منطقه در آستانه یک هرج و مرج بزرگ‌تر و در وضعیتی بی‌ثبات‌تر از هر زمان حتی نسبت به پس از عملیات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ «طوفان الاقصی» یا نسبت به آخرین سفرش در ماه سپتامبر به آنجا قرار گرفته است.
    این گزارش نیویورک تایمز بعد از آن منتشر می‌شود که رژیم صهیونیستی بامداد شنبه قصد داشت مراکز نظامی در ایران را هدف قرار دهد که ناکام ماند. شبکه المیادین به نقل از منابع آگاه خبر داد، پدافند هوایی ایران پهپادهای اسرائیلی را که قصد داشتند پایگاه‌های نظامی در شرق استان تهران را هدف قرار دهند، سرنگون کرد. منابع آگاه همچنین گفتند تلاش رژیم صهیونیستی برای هدف قرار دادن پایگاه‌های پدافندی در استان تهران با شکست مواجه شده، تمام اهداف متخاصم در حومه تهران ساقط شده‌اند و برای ساقط کردن اهداف متخاصم از سامانه‌های پدافندی برد متوسط استفاده شده است.