سرمقاله

ایران، آینده و جوانان ‪/‬ محمدعلی نویدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ایرانسل در تلکام ۱۴۰۳ با شعار جریانی به سوی هوشمندی
  • آغاز طرح زمستانی «ایرانسل‌من»
  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 37693  |  صفحه ۵ | جهان ورزش  |  تاریخ: 24 آبان 1403
    کشاورزان گلستانی از برداشت زودهنگام محصول سویا خودداری کنند
    رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی جهاد کشاورزی گلستان گفت: کشاورزان استان از برداشت زودهنگام و با درصد رطوبت بالا محصول سویا جدا خودداری کنند. علی موسی خانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، از افزایش کشت سویا در استان خبر داد و اظهار کرد:  سال گذشته کشاورزان گلستانی هشت هزار هکتار  از اراضی خود را به کشت سویا اختصاص داده بودند اما امسال سطح زیر کشت سویا به هشت هزار و ۵۰۰ هکتار رسید که پیش بینی می شود ۱۸ تا ۲۰ هزار تن سویا از این سطح برداشت کنند.
    وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۸ مرکز خرید در استان توسط بخش خصوصی و با مباشرت اتحادیه تعاون روستایی استان مشغول فعالیت هستند، بیان کرد: در صورت نیاز، تعداد مراکز خرید تضمینی سویا در روزهای بعدی بیشتر خواهد شد.
    این مقام مسئول با توضیح اینکه کشت سویا در استان گلستان به صورت بهاره و بعد از برداشت گندم (خردادماه) و برداشت محصول نیز مهر تا دی ماه انجام می شود، افزود: سویا بیشترین میزان پروتئین را در بین دانه‌های روغنی دارد و بعد از روغن‌گیری، کنجاله آن بهترین غذا برای طیور است.
    رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه قیمت تضمینی این محصول برای هر کیلو گرم مبلغ ۳۶ هزار تومان در نظر گرفته شده است، افزود: تاکنون کشاورزان گلستانی توانستند میزان ۴ هزار تن سویا تولید کنند.
    موسی خوانی از کشاورزان گلستانی خواست؛ به دستورات کارشناسان کشاورزی عمل کرده و از برداشت زودهنگام یا در زمانی که رطوبت محصول بالا بوده، خودداری کرده و با اطمینان از رطوبت استاندارد، محصول تولیدی خود را به مراکز خرید تضمینی اداره کل غله تحویل دهند.
    به گزارش ایسنا؛ استان گلستان با داشتن ۶۶۷ هزار هکتار زمین مستعد زیر کشت از قطب‌های تولید غلات و دانه‌های روغنی از جمله سویا به شمار می‌رود، توسعه کشت کلزا گام مهم در راستای خودکفایی در تولید روغن محسوب شده و علاوه بر آن کنجاله به جا مانده از آن منبع خوب تغذیه برای دام‌های روستاییان است.