کد خبر: 37751 | صفحه ۸ | بازار و سرمایه | تاریخ: 26 آبان 1403
قیمت ارز و سکه روند کاهشی در پیش خواهد گرفت؟
بازار در انتظار توافق
گروه اقتصاد- قیمت دلار در هفته سوم آبان با افت ارزش به کار خود پایان داد. سیاستگذار وعده داده که قیمت دلار را در منطقه معاملاتی فعلی تثبیت نماید و سیگنالهایی که روانه بازارها میشود نیز حکایت از این موضوع دارد.
قیمت دلار در هفته سوم آبان کاهش ۸۰۰ تومانی داشت و در کانالهای هفت و هشت کریدور ششم در گردش بود. رفت و برگشت قیمت دلار در منطقه معاملاتی مذکور در پی تلاش سیاستگذار به واسطه ارزپاشی و خبردرمانی رخ داد.
قیمت دلار در آخرین معامله روز پنجشنبه ۲۴ آبان در نیمه ابتدایی کانال هشتم از کریدور ششم به کار خود پایان داد.
موضوع انتخابات آمریکا و کابینه دولت ترامپ، حضور گروسی رئیس کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تهران پالسهای متفاوتی به قیمت دلار و سایر بازارهای مالی داد.
پیش بینی قیمت دلار
برخی رسانهها معتقدند سفر گروسی به تهران چراغ سبز توافقات هستهای را روشن کرده است. او در این سفر عنوان کرد: «ما میتوانیم با برداشتن گامهای عملیاتی به دولت جدید آمریکا نشان دهیم که میتوانیم در مسائل هستهای به راه حل برسیم و امکان توافق محکم با ایران وجود دارد.»
علاوه بر آن خبرها حاکی است سفیر آمریکا پیشنویس توافق آتشبس را به رئیس پارلمان لبنان تحویل داده است و تا ۲۴ ساعت آینده تکلیف این پیشنهاد مشخص میشود.
به نظر میرسد با وجود سیگنالهای مذکور و در صورتی که توافق لبنان نهایی شود میتوان در شروع هفته پایانی آبان منتظر کاهش بیشتر قیمت دلار بود.
رشد دلار حواله ادامه دارد؟
قیمت درهم روز پنجشنبه با کاهش محدود ۲۰ تومانی روی رقم ۱۸ هزار و ۷۰۰ تومانی بسته شد. تتر در لحظه نگارش این گزارش در سطح ۶۹ هزار و ۶۰۰ تومانی ایستاده است.
قیمت پوند انگلیس با کاهش ۶۵۰ تومانی روی رقم ۸۶ هزار و ۵۰۰ تومانی ایستاد و یورو نیز کاهش ۷۰۰ تومانی دارد و روی رقم ۷۱ هزار و ۸۸۰ تومانی معامله شد.
گفتنی است روز پنجشنبه اسکناس دلار با رقم ۵۱ هزار و ۳۰۸ تومانی عرضه شد و رشد ۹۶ تومانی داشت. حواله دلار نیز با رشد ۹۳ تومانی در کریدور ۵۰ هزار تومانی پیشروی کرد و با رقم ۵۰ هزار و ۲۸۳ تومانی عرضه شد.
سیر نزولی طلا
در هفتهای که گذشت، بازار جهانی طلا، رفتاری بیسابقه از خود نسبت به چند ماهه اخیر نشان داد و با ریزش قابل توجه قیمت، به کانال ٢۵٠٠ دلار بازگشته است؛ این درحالی است که بازار داخلی نیز در این هفته رنگ آرامش به خود دیده و با کنترل نرخ ارز، کاهش قیمت انواع قطعات سکه و طلا را رقم زده است؛ همین کاهش قیمت بهای طلا از بازارهای جهانی و کاهش سکه و طلا در بازار داخلی، بازار را با شوک قیمتی مواجه کرد؛ فلذا معاملات در بازار متوقف شد. کاهش قیمت سکه و طلا در بازار در حالی بود که پایان هفته، مجدد حباب سکه بزرگتر شده است.
محمد کشتیآرای- نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران- در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا داخلی اظهار کرد: در هفتهای که گذشت، بالاترین کاهش قیمت اونس جهانی طلا اتفاق افتاد که رکورد بیسابقه بود و هر اونس طلا با ١۴٣ دلار کاهش، بیشترین میزان کاهش را در چند ماه اخیر داشت.
وی افزود: روز گذشته (پنجشنبه) در آخرین معاملات بازارهای جهانی، هر اونس طلا به ٢۵۴١ دلار رسید که به نسبت ابتدای هفته ١۴٣ دلار کاهش قیمت هر اونس طلا بوده است؛ البته فلزات دیگر همچون پلاتین و نقره هم با کاهش همراه بود.
این کارشناس بازار و فعال حوزه طلا و جواهر کشور، تصریح کرد: کاهش قیمت بهای طلا در بازار جهانی به انضمام کاهش نرخ ارز در بازار داخل، سبب شد که قیمت طلا و سکه در بازارهای داخلی تحت تاثیر قرار بگیرند و سیر نزولی قیمتها را داشته باشند؛ بگونهای که سکه تمام طرح قدیم با یک میلیون و ٩٠٠ هزار تومان کاهش، در آخرین معاملات پایانی هفته ۴٧ میلیون و ۴٠٠ هزار تومان بود. قیمت سکه تمام طرح جدید با یک میلیون و ١٠٠ هزار تومان کاهش، نسبت به بهای خود در ابتدای هفته، ۴٩ میلیون و ٩٠٠ هزار تومان قیمت داشت.
کشتیآرای ادامه داد: نیم سکه با یک میلیون و ۶٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی در آخرین معاملات پایانی هفته (پنجشنبه) ٢۵ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان بود. ربع سکه با ۵٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی به ١۵ میلیون و ٧٠٠ هزار تومان رسید و سکههای یک گرمی بانک مرکزی نیز با ۵٠٠ هزار تومان کاهش قیمت نسبت به بهای آن در ابتدای هفته، در پایان هفته هفت میلیون و ۴٠٠ هزار تومان دادوستد شد.
نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در رابطه با آخرین تغییرات قیمتی در بازار طلای کشور، گفت: در بازار طلا نیز هر مثقال طلای آب شده، یک میلیون و ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی داشته و در آخرین معاملات روز گذشته به ١٨ میلیون و ۵۴٠ هزار تومان رسید. هر گرم طلای ١٨ عیار نیز با ٢٧۵ هزار تومان کاهش هفتگی، چهار میلیون و ٢٨٠ هزار تومان به ازای هر گرم، مبنای معاملات طلا قرار گرفت.
این کارشناس بازار سکه و طلا کشور تصریح کرد: حباب سکه، دیروز، هشت میلیون و ١۵٠ هزار تومان بود که نسبت به ابتدای هفته (علیرغم کاهش بهای سکه) با افزایش همراه بوده است. این درحالیست که طی هفته، کاهش حباب سکه را باتوجه به واگذاری سکه توسط بانک مرکزی را هم شاهد بودیم و تا شش میلیون و ۵٠٠ هم کاهش یافته بود اما در دو روز پایانی هفته، حباب سکه مجدداً با افزایش همراه شد و با یک میلیون و ٢٠٠ هزار تومان افزایش هفتگی به هشت میلیون و ١۵٠ هزار تومان رسید.
کشتیآرای خاطر نشان کرد: کاهش قیمت اونس جهانی و کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخلی، بازار را با یک شوک قیمتی مواجه کرد؛ بر همین اساس معاملات یکباره متوقف شد و به نوعی میتوان گفت کاهش معاملات اتفاق افتاد؛ با توجه به کاهش قابل توجه قیمت طلا و سکه، سطح دادوستدها کاهش پیدا کرد و تقاضا هم کاهش یافت.
وی افزود: بر همین اساس میتوان گفت این هفته که گذشت، هفته سیر نزولی قیمتها برای طلا، سکه و ارز بود و پیشبینی میشود که طی روزهای آینده نیز شرایط بازار به همین شکل باقی بماند.