سرمقاله

ایران از خیام تا فتحعلی شاه

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بهترین روش یادگیری زبان کدام است؟
  • بهترین لپ تاپ دانشجویی
  • سفر شیرین از نهال انگور تا خوشه های طلایی انگور
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 37906  |  صفحه ۸ | بازار و سرمایه  |  تاریخ: 28 آبان 1403
    علت افزایش قیمت گوجه فرنگی مشخص شد
    بازار همچنان دچار کمبود است
    در روزهای گذشته قیمت گوجه فرنگی در سطح خرده‌فروشی‌ها افزایش یافت. از سوی دیگر بخشی از گوجه فرنگی‌های صادراتی به عراق، بازگشت خوردند. به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، جابه‌جایی فصل یکی از دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی است.
    به گزارش تجارت نیوز، در روز‌های اخیر اخباری مبنی بر افزایش قیمت گوجه فرنگی در بازار انتشار یافته است. طوری که گوجه فرنگی با قیمت 40 هزار تا 70 هزار تومان در بازار به‌ فروش می‌‌رسد و حتی در مواردی کمبود گوجه فرنگی در میوه‌فروشی‌های سطح شهر مشاهده شده است.
    علاوه‌بر این، طی چند روز اخیر، گوجه فرنگی‌های ایرانی از مرزهای صادراتی عراق برگشت خورده که این به معنی ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی به عراق است. حال سوال اینجاست که علت افزایش قیمت این محصول و ممنوعیت صادرات آن چیست و چه زمانی این مشکلات برطرف می‌شود؟
    علت افزایش قیمت گوجه فرنگی چیست؟
    اکبر فتحی، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشوری در گفت‌وگو با ایسنا درباره علت افزایش قیمت این محصول در خرده‌فروشی‌های سطح شهر گفت: «یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش قیمت این محصول، کمبود عرضه است. همچنین گوجه فرنگی گلخانه‌ای صادر می‌شود. از آنجا که گوجه فرنگی گلخانه‌ای وارد بازار شده و چون هزینه تولید گوجه فرنگی گلخانه‌ای بالاست، در نتیجه گوجه فرنگی گلخانه‌ای با قیمت بالاتری در بازار توزیع می‌شود.»
    اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره علت افزایش قیمت گوجه طی روز‌های اخیر توضیح داد: دلایل مختلفی برای افزایش قیمت گوجه فرنگی وجود دارد. یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش قیمت این محصول و جابه‌جایی فصل است که بازار هرساله با آن مواجه است. همچنین در این بازه زمانی صادرات هم انجام شده که بر افزایش قیمت این محصول تاثیر گذاشته است. همچنین در حال حاضر مشکل گران‌فروشی وجود ندارد و فقط قیمت واقعی این محصول رشد کرده است.
    وضعیت فعلی بازار گوجه فرنگی
    او درباره وضعیت فعلی بازار تشریح کرد: در حال حاضر بحث گران‌فروشی در میان نیست و فقط بحث افزایش قیمت مطرح است. البته مردم هم انتظار ندارند این محصول را با این قیمت تهیه کنند. همچنین این مقطع کوتاه است و بازار به حالت عادی برمی‌گردد. البته قیمت 70 هزار تومانی گوجه فرنگی مربوط به گوجه فرنگی درجه یک است و گوجه فرنگی با قیمت‌های پایین‌تر هم در بازار وجود دارد.
    او در پاسخ به این پرسش که آیا کمبودی در بازار وجود دارد یا خیر توضیح داد: در حال حاضر کمبود در بازار وجود دارد و این پیش‌بینی باید قبل از انجام صادر‌ات توسط صادر‌کنندگان انجام می‌شد. چون ابتدا باید نیاز بازار داخل تامین شود.
    این فعال صنفی درباره مدت‌زمان بازگشت بازار به حالت عادی توضیح داد: باید گوجه فرنگی جنوب کشور وارد بازار شود تا قیمت‌ها به حالت عادی بازگردد. در چنین شرایطی وضعیت آب‌وهوایی هم تاثیرگذار است. همچنین احتمال می‌رود نهایتاً تا 25 روز آینده گوجه فرنگی جنوب کشور وارد بازار شود.
    کاهش کیفیت گوجه‌های مناطق سردسیر عامل برگشت گوجه‌های صادراتی به عراق
    کارگر درباره علت بازگشت گوجه‌های صادراتی ایران از مرز‌های صادراتی گفت: دلایل مختلفی می‌تواند برای این امر وجود داشته باشد. یکی از این دلایل کاهش کیفیت گوجه‌های مناطق سردسیر است. همچنین گوچه‌های مناطق جنوب کشور نیز همچنان به تولید انبوه نرسیدند. البته بحث‌های مربوط به صادرات به صادر‌کنندگان هم بستگی دارد.
    رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی برای حل این مشکل پیشنهاد داد: بهتر است قبل از صادرات وضعیت بازار پیش‌بینی شود و همچنین مردم هم مساعدت داشته باشند تا این شرایط برطرف شود.
    وعده کاهش قیمت گوجه فرنگی در روز‌های آینده
    اکبر یاوری، رئیس اتحادیه بارفروشان، نیز در گفت‌وگو با صداوسیما از کاهش قیمت گوجه فرنگی در روز‌های آینده خبر داد و اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود طی 10 تا 15 روز آینده سقف قیمت گوجه فرنگی هر کیلو 20 تا 22 یا حتی 23 هزار تومان تغییر خواهد کرد.
    بر اساس این گزارش، با توجه به شروع فصل پاییز، گوجه فرنگی برخی از مناطق نظیر مناطق غرب و شمال عرب کشور دچار سرمازدگی شده‌اند و از طرفی گوجه فرنگی‌های جنوب کشور هم هنوز به صورت انبوه وارد بازار نشده‌اند که هر دوی این موارد هم بر قیمت این محصول و هم بر صادرات آن تاثیر گذاشته است. بنابراین بعد از گذشت این بازه زمانی قطعاً هم بازار و هم صادرات به حالت عادی بازمی‌گردد.