سرمقاله

ایران از خیام تا فتحعلی شاه

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • محله های دبی: آشنایی با گوشه‌ و کنار شهر این لوکس
  • عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی مطرح کرد؛ استفاده از اوراق گام برای تخصیص ارز واردات؛ اقدامی موثر در تسهیل تجارت و تامین مالی
  • کارشناس اقتصادی پاسخ داد؛ مسدودسازی اوراق گام به جای سپرده ریالی تجارت را تسهیل می‌کند؟
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 37927  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 28 آبان 1403
    «گوی سبقت سازشگری» با صهیونیست‌ها در دست اماراتی‌ها
    یک مؤسسه علمی تخصصی مرتبط با تحقیق، مطالعات استراتژیک و توسعه و اطلاعات در لبنان با انتشار نتایج تحقیقات خود به بررسی میزان و سطح عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی پرداخت و اعلام کرد که کشور امارات در این زمینه گوی سبقت را از اعراب ربوده است.
    به گزارش ایسنا، با گسترش موج عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر، پرده برداشتن از کشورهایی که این اقدامات را به طور کلی انجام می‌دهند، به ویژه کشورهایی که توافق‌نامه عادی سازی روابط شفاف و صریح با تل‌آویو امضا نکرده‌اند، اهمیت یافته و طبقه بندی میزان این عادی سازی روابط ضروری شده است.
    طبق گزارش روزنامه الاخبار، در این زمینه، «مرکز مشورتی مطالعات و اسناد» که یک مؤسسه علمی تخصصی مرتبط با تحقیق، مطالعات استراتژیک و توسعه و اطلاعات در لبنان است، شاخصی را منتشر کرد که میزان عادی‌سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی را نشان می‌دهد و بر اساس آن میزان عادی‌سازی به عددی تبدیل می‌شود که از طریق آن می‌توان فعالیت‌های عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر در این کشورها را با هم مقایسه کرد.
    طبق گزارش مرکز مذکور، امارات در رتبه اول سازشگران قرار دارد و پس از آن بحرین و مراکش در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند و در میان کشورهایی که عادی سازی روابط علنی و همه جانبه با رژیم صهیونیستی را انجام نداده‌اند نیز عربستان رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
    مرکز مشورتی مطالعات و اسناد اعلام کرد که این عادی سازی روابط در هفت زمینه «اقتصادی و تجاری»، «دیپلماسی و روابط خارجی»، «امنیتی و نظامی»، «سیاسی»، «گردشگری»، «فرهنگی و آموزشی» و «ورزشی، علمی و تکنولوژی» مورد بررسی قرار گرفته است.
    طبق گزارش این مرکز، عادی سازی سیاسی شامل دیدارها، ملاقات‌های رسمی، بیانیه‌های مشترک و توافقات رسمی اساسی است و عادی سازی دیپلماتیک و روابط خارجی نیز تبادل سفیران، کنسول‌ها و نمایندگی‌ها و افتتاح سفارتخانه‌ها، دفاتر نمایندگی و اقداماتی از قبیل آن است.