کد خبر: 38165 | صفحه ۱ | تاریخ: 03 آذر 1403
در پنجاهوچهارمین همایش اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران مطرح شد:
دفاع از استقلال کانون وکلا، مسئولیت تاریخی همه وکلای دادگستری است
پنجاهوچهارمین همایش اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران صبح روز چهارشنبه ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۳ به میزبانی کانون وکلای دادگستری استان مرکزی در شهر اراک آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی اسکودا، در آیین افتتاحیه این همایش، دکتر جعفر کوشا، رئیس اسکودا در سخنانی ضمن تقدیر از اعضای هیات مدیره کانونهای وکلای دادگستری به ویژه کانون وکلای استان مرکزی که میزبانی این همایش را برعهده دارد، استان مرکزی را استانی علمپرور توصیف کرد که علما، دانشمندان و فرهیختگان بسیاری را به جامعه معرفی کرده است و گفت: به شخصه افتخار میکنم در این استان هستم. استان مرکزی دارای شخصیتهای بزرگ نظیر میرزا محمدتقیخان فراهانی، معروف به امیر کبیر است.
دکتر کوشا با اشاره به ویژگیهای شخصیتی و مدیریتی امیرکبیر تصریح کرد: انسان وقتی زندگینامه امیرکبیر را میخواند هم احساس غرور میکند، هم تاسف میخورد. از این جهت احساس غرور میکنیم که وقتی در تاریخ میخوانیم امیرکبیر دارالفنون را با آن ویژگیها تاسیس کرد. او فراتر از زمان خود بود و از این جهت متاسفیم که در جریان نخبهکشی به قتل رسید. امیرکبیر شخصیتی بود که به مقوله رشوهخواری و فساد دربار به عنوان یک مسئله مهم رسیدگی کرد. بنده معتقدم امیرکبیر کشته نشد بلکه زنده ماند و پیکرش در جوار آزادمرد تاریخ، حضرت امام حسین(ع) دفن شد. این ثمره یک انسان وارسته است که در طول تاریخ اثرگذار بود، لذا همه ما باید از این مسئله یاد بگیریم که اثرگذار باشیم.
عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه باید از بزرگان و پیشکسوتان خود یاد بگیریم که آزادمنش باشیم، خاطرنشان کرد: انسان نباید مرعوب کسی باشد؛ اینهاست که به افراد اعتبار میبخشد. امروز کسی از ناصرالدین شاه سخن نمیگوید بلکه همه از امیر کبیر یاد میکنند.
رئیس اسکودا در ادامه با بیان اینکه وکیل به عنوان حامی حقوق مردم، نباید موکل خود را تنها بگذارد، خاطرنشان کرد: کانون وکلای دادگستری به عنوان یک نهاد مردمی و قانونی باید مدافع مردم باشد. ما هرچه داریم از مردم است و البته در این مسیر نیز بسیار هزینه دادهایم.
دکتر کوشا با بیان اینکه کانون وکلای دادگستری اگر متحد و منسجم عمل نکند، از دست خواهد رفت، بر ضرورت حمایت از وکیل دادگستری تاکید کرد و گفت: وکیلی که در فرایند قضایی نقشآفرینی میکند باید مورد حمایت قرار گیرد. باید متوجه باشید که تهدید او، تهدید شخصی نیست بلکه تهدید یک کنشگر و بازیگر در فرایند عدالت قضایی است. مگر وکیل دادگستری همشأن قاضی نیست، پس چرا تهدید، تخریب و توهین به او همسان با تهدید قاضی بشمار نمیآید.
این حقوقدان و وکیل دادگستری با اشاره به قدمت کانون وکلای دادگستری و ضرورت بهرهمندی از ظرفیتهای این نهاد باسابقه مدنی، گفت: کانون وکلای دادگستری این نهاد ۱۰۰ ساله امروز به خوبی میتواند مدافع حقوق کشور در عرصه مختلف بینالمللی باشد، لذا باید از این پتانسیل استفاده کرد. وکیل دادگستری و کانونهای وکلا متعلق به این کشورند و دغدغه عزتمندی کشور را دارند.
وی ضمن تقدیر و تشکر از کانونهای وکلای دادگستری در همراهی اسکودا در برگزاری آزمون وکالت سال ۱۴۰۳ گفت: از اعضای هیات مدیره کانونها تشکر میکنم که از ما حمایت کردید، مانند موضوع برگزاری آزمون که ۲۸ کانون به ما نمایندگی دادند که آزمون را برگزار کنیم و خوشبختانه این آزمون نیز با سلامت کامل برگزار شد.
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران در ادامه ضمن انتقاد از قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، گفت: متاسفانه پشت پرده تصویب قوانین علیه نهاد وکالت کسانی هستند که چندین سال پشت آزمون وکالت ماندند و قبول نشدند و با راهاندازی کمپین حذف ظرفیت، جریانی را علیه کانون وکلا آغاز کردند. همین جریان راه افتاده و قانون تسهیل را نوشتند و وکالت را در جرگه کسب و کارها قرار دادند. حالا آمدند میگویند این قانون آسیبهای فراوانی وارد کرده است. مگر ما پیشتر این موارد را نگفته بودیم. خدا از ما نگذرد که بخواهیم وکیلی بیسواد را وارد نهاد وکالت کنیم طوری که نتواند از حق موکل خود دفاع کند. چرا قانونی که نسنجیده است را تصویب میکنیم که بعد بخواهیم دوباره آن را اصلاح کنیم. همه قوانین قبل از تصویب باید کارشناسی شود.