سرمقاله

وابسته سالاری قانونی و نهادی و آثار آن / مرتضی عزتی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ایرانسل در تلکام ۱۴۰۳ با شعار جریانی به سوی هوشمندی
  • آغاز طرح زمستانی «ایرانسل‌من»
  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 38511  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 07 آذر 1403
    بهترین بازی‌های آموزشی برای کودکان
    بازی‌های آموزشی می‌توانند ابزاری قدرتمند برای تقویت مهارت‌های شناختی، اجتماعی و عاطفی کودکان باشند. این بازی‌ها به کودکان کمک می‌کنند تا آن‌ها در محیطی سرگرم‌کننده و جذاب، مفاهیم جدیدی را یاد بگیرند و مهارت‌های خود را توسعه دهند.
    به گزارش ایسنا در دنیای پر مشغله امروز اکثر والدین به نوعی درگیر مشغله‌های زندگی هستند. در این میان بسیاری از کودکان به دلایلی چون تک فرزندی، زندگی آپارتمان‌نشینی یا ارتباط محدود خانواده‌ها با یکدیگر، تقریبا تنها هستند. شاید بسیاری از این والدین برای جبران تنهایی فرزندشان دست به هر ترفندی بزنند تا به نوعی او را سرگرم کنند. یکی از این راهکارها، بازی‌ها هستند که برای کودک جذابیت دارد. معمولا بیشتر والدین دوست دارند از بازی‌هایی استفاده کنند که در کنار سرگرمی برای کودک آموزنده هم باشد. سوال اینجاست که آیا هر بازی برای کودک مناسب است؟ برای انتخاب یک بازی مناسب باید چه ملاک‌هایی را مد نظر قرار داد؟ در این خصوص گفتگویی با آقای علی بسطامی کارشناس مدیریت ورزشی و مدرس دانشگاه انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید:
    چرا بازی‌های آموزشی مهم هستند؟
    بازی‌های آموزشی می‌توانند ابزاری قدرتمند برای تقویت مهارت‌های شناختی، اجتماعی و عاطفی کودکان باشند. این بازی‌ها به کودکان کمک می‌کنند تا آن‌ها در محیطی سرگرم‌کننده و جذاب، مفاهیم جدیدی را یاد بگیرند و مهارت‌های خود را توسعه دهند.
    در بازی‌های آموزشی، کودکان به جای گوش دادن به توضیحات، به طور فعال درگیر یادگیری می‌شوند. همچنین بازی‌ها به کودکان کمک می‌کنند تا اطلاعات جدید را به خاطر بسپارند و ارتباط بین مفاهیم مختلف را درک کنند. بسیاری از بازی‌های آموزشی، فضا برای تفکر خلاق و حل مسئله به کودکان می‌دهند. بازی‌های گروهی به کودکان کمک می‌کنند تا مهارت‌های ارتباطی، همکاری و همدلی را نیز یاد بگیرند.
    بازی‌های آموزشی چه فوایدی برای کودکان دارند؟
    بازی‌های آموزشی شامل؛ بازی‌های فکری و پازل‌ها و بازی‌های ساختنی با موضوعات مختلف و بازی‌های هنری است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.
    بازی‌های فکری و پازل‌ها: از جمله کارکردهای این نوع بازی تقویت منطق و استدلال است. بازی‌های پازل، شطرنج و سودوکو(جدول اعدادی است که یکی از بهترین تمرین‌های مغز و تقویت آی کیو است) به کودکان کمک می‌کنند تا مهارت‌های حل مسئله و تفکر منطقی را توسعه دهند.
    بازی‌های ساختنی: این نوع بازی‌ها به تقویت خلاقیت و مهارت‌های حرکتی کمک می‌کنند. لگو، مکعب‌ها و سایر اسباب‌بازی‌های ساختنی به کودکان کمک می‌کنند تا سازه‌های مختلفی بسازند و مهارت‌های حرکتی خود را تقویت کنند.
    بازی‌های آموزشی با موضوعات مختلف: بازی‌های حروف و اعداد یکی از جمله این بازی‌ها هستند. این بازی‌ها به کودکان کمک می‌کنند تا حروف الفبا و اعداد را یاد بگیرند و مهارت‌های خواندن و نوشتن خود را تقویت کنند. بازی دیگری که در زیر مجموعه این نوع بازی‌ها قرار می‌گیرند بازی‌های علمی هستند. بازی‌های علمی به کودکان کمک می‌کنند تا مفاهیم علمی را به صورت عملی و جذاب یاد بگیرند.
    بازی‌های هنری: این دسته از بازی‌ها به کودکان کمک می‌کنند تا خلاقیت خود را بروز داده و مهارت‌های هنری خود را تقویت کنند.
    چگونه بازی‌های آموزشی مناسب را انتخاب کنیم؟
    برای انتخاب بازی آموزشی مناسب برای کودکان ملاک‌های مختلفی را باید مد نظر قرار دهیم. از جمله آن‌ها سن کودک است. بازی را متناسب با سن و توانایی‌های کودک انتخاب کنید. مورد دیگر علاقه کودک است. بازی‌ را انتخاب کنید که کودک به آن علاقه‌مند باشد. مورد بعدی، در نظر گرفتن اهداف آموزشی است. مشخص کنید که می‌خواهید با بازی چه مهارتی را در کودک تقویت کنید. مورد دیگر توجه به کیفیت ساخت و ایمنی بازی است.
    والدین می‌توانند با بازی به کودک خود کمک کنند تا بهتر یاد بگیرند و همچنین ارتباط خودشان را با او تقویت کنند. مورد دیگری که والدین باید به آن توجه کنند این است که زمان بازی را محدود کنند، اگر چه بازی‌های آموزشی مفید هستند، اما نباید جایگزین فعالیت‌های دیگر شوند. همچنین برای جلوگیری از خستگی کودک، بازی‌های متنوعی را به او معرفی کنند. در نهایت، مهم‌ترین نکته این است که بازی باید برای کودک لذت‌بخش باشد. با انتخاب بازی‌های آموزشی مناسب، می‌توانید به رشد و توسعه همه جانبه کودک خود کمک کنید.