کد خبر: 38977 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 18 آذر 1403
محسنی اژهای در مراسم روز دانشجو در دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران:
بیشترین حکم حد سرقت در این سه سال اجرا شده است
مراسم روز دانشجو در دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران با حضور رییس قوه قضاییه برگزار شد.
به گزارش ایسنا، در ابتدای این مراسم که به مناسبت ۱۶ آذرماه روز دانشجو و با حضور رییس قوه قضاییه برگزار شد، محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی سخنرانی کرد.
در ادامه نشست، جواد برزگر قائم مقام دبیر کل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی خطاب به رییس قوه قضاییه گفت: وضعیت معیشت قضات شریف دستگاه قضایی نامطلوب است. چه تدبیری برای آن اندیشیدهاید؟
یکی دیگر از دانشجویان از رئیس قوه قضائیه پرسید که احیای کارخانههای ورشکسته به کجا رسید؟ تعریف شما از وفاق چیست؟
یک دانشجوی دختر از رییس قوه قضاییه درخواست کرد که معاونت زنان به ساختار قوه قضائیه اضافه شود و فضای مکانهای مرتبط با دادگستری، مناسب حضور مادر و فرزند باشد.
دانشجویی دیگر خطاب به رییس قوه قضاییه گفت: اگرچه شفافیت رسانهها مهم است ولی ضروری است فضای رسانهای، زمینه صدور آرای ناعادلانه نشود.
«دانشجویان» که ایستاده و همراه با دست زدن رییس قوه قضاییه را برای سخنرانی همراهی کردند، با آغاز سخنرانی محسنی اژهای بلند فریاد زدند: وعده صادق ۳.
یک دانشجو در حضور رئیس قوه قضائیه گفت: سکوت دانشجو به معنی رضایت از وضع موجود نیست. سیستمهای بازرسی و امنیتی مدیران فرهنگی را به محافظهکاری وا میدارد. خطوط قرمز در حوزه فرهنگ و هنر شفاف نیست. مسئولین دانشگاه سعه صدر لازم را ندارند و جامعهای که ثبات ندارد امید را از دانشجو میگیرد. ایدئولوژیها سیاستده برخی مسئولین باعث شده خواستهها و ارمان های دانشجویان نادیده گرفته شود.
یکی دیگر از دانشجویان گفت: قوه قضاییه برای اجرای عدالت تلاش کند. سند تحول قوه قضائیه تشریفاتی و مشمول گذر زمان نشود. پروندههایی که در ذهن مردم نقش بسته اطلاع رسانی مناسب شود. برخورد قاطع با کارفرمایان متخلف در زمینه مشکلات کارگری صورت گیرد. فضای مجازی رها است و مسببان آن مورد بازخواست قرار نمیگیرند.
یکی دیگر از دانشجویان گفت: ابهام در ماهیت حقوقی دانشگاه آزاد زخمی دیرینه است که هنوز اقدام درخوری برای حل آن انجام نشده است.
دانشجویان در این حین فریاد زدند ما این همه مطالبه داریم... و سپس دست زدند.
رییس قوه قضاییه گفت: من صحبتهای شما را گوش دادم و تمام موارد را یادداشت کردم.
محسنی اژهای گفت: قطعا در قوه قضاییه انتقاداتی است و تلاش میکنیم آن را کم کنیم. از معیشت قضات صحبت کردید که قبول داریم و به دلیل تورمهایی که وجود دارد نهایت تلاش را در دولت سیزدهم و چهاردهم انجام دادیم. البته درصد خوبی افزایش یافته است.
رییس قوه قضاییه گفت: در خصوص مساله رسانه بالاخره چیزی را مبنا و اساس و فصل الخطاب باید قرار دهیم وگرنه مشکل داریم. آنچه که می تواند نفاقها را کم کند این است که همه ملتزم به قانون باشیم. ممکن است که بگویید قانون اشکال دارد و قانون را اصلاح کنید. تمام تلاش این است که قوانینی که اشکال دارد و خلا دارد رفع شود. از همه کس ملتزم تر به قانون باید قوه قضاییه باشد. الان طبق قانون فعلی امکان افشای حکم را تا قطعیت حکم نداریم.
وی با بیان این سوال که چرا دیوان عدالت اداری در فلان تخلفات وارد نمی شود؟ گفت: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حکم قانون است نه در همه موارد و در پارهای از موارد شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوباتی دارد. وقتی مصوب شد حتی اگر من نظر مخالف داشته باشم باید ملتزم به آن باشیم. یکی از ایراداتی که من همیشه فریاد می زنم این است که همه ملتزم به قانون باشیم. تا قانون هست باید ملتزم به قانون باشیم.
رییس قوه قضاییه درباره اینکه چرا با دانه درشتها برخورد نمیشود؟ گفت: چطور این حرف را میگویید. چه در دولتهای قبل و چه قبلی و فعلی برخورد شده است. مگر با معاون اول رییس جمهور و وزرا و نمایندگان برخورد نکردیم. هر کدام محکوم شدند در همان حد اطلاع رسانی شد.
بیشترین حکم قطع ید در ۳ سال گذشته
وی درباره احکام الهی و حد سرقت گفت: اگر سرقت با شرایطی که در اسلام آمده ثابت شد، باید انگشتهای سارق را قطع کرد. این حکم خداست که جاری شده و الان هم جاری است با اینکه تحت فشار نهادها هستیم. بیشترین حکم حد سرقت که در همین سه سال اجرا شده است، همین حکم است.
وی گفت: امروز بسیاری از فارغ التحصیلان این دانشگاه، مسئولین کشور هستند.
رییس قوه قضاییه ادامه داد: با کسانی که انتقاد میکنند برخورد نمیکنیم اما اگر کسی به شخص دیگری تهمت بزند و علیه او شکایت شود، قوه قضاییه باید ورود کند. گاهی هم کسی نشر اکاذیب میکند که قوه قضاییه باید رسیدگی کند. ممکن است در رسیدگی تبرئه شود که با او برخورد نمیشود. با کسانی که امینت روانی را بهم میزنند طبق امر مقام معظم رهبری باید با او برخورد شود.
وی گفت: در رابطه با عدالت و آزادیهای مشروع گفتند که پیچ و خمهای خود قانون سبب شده که نه به آزادی و نه به عدالت نرسیم که به نظرم کاملاً درست است و در حد خودم به دنبال اصلاح قوانینی هستم که پیچیدگیهایی ایجاد میکنند و سبب اطاله دادرسی میشوند و مانع عدالت اجتماعی هستند.