سرمقاله

چگونه طوفان الاقصی، خاورمیانه را دگرگون کرد؟ / شهاب زمانی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • پارک کوهستان کرمانشاه کجاست؟ کرمانشاه زیر پای شما
  • بهترین روش یادگیری زبان کدام است؟
  • بهترین لپ تاپ دانشجویی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 39116  |  صفحه ۹ | تولید و تجارت  |  تاریخ: 19 آذر 1403
    مصرف گاز رشد ۲۰ درصد رشد کرد
    ضرورت صرفه‌جویی
    امسال دمای هوا نسبت به سال گذشته زودتر کاهش یافت و این موضوع سبب شد تا شاهد کاهش ۲۰ درصدی مصرف گاز نسبت به سال گذشته باشیم.
    به گزارش ایرنا، همانطور که پیشتر کارشناسان هشدار داده بودند، امسال از نظر سرما یک سال استثنایی خواهد بود، زیرا نخستین بار است که توده هوای سرد اسکاندیناوی وارد کشور می‌شود و ۱۱ استان شمالی کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
    مطالعات نشان می‌دهد هر یک درجه کاهش دما، ۲۵ میلیون متر مکعب معادل یک فاز پارس جنوبی مصرف گاز را افزایش خواهد داد و در زمستان مصرف گاز بخش‌های اولویت دار از ۲۳۰ میلیون مترمکعب به ۷۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسد.
    در این زمینه «سعید توکلی» مدیرعامل شرکت ملی گاز پیشتر با بیان اینکه از لحاظ منابع و مخازن دومین دارنده گاز جهان هستیم، گفت: امسال میزان مصرف در کشور افسارگسیخته است و باید برای اصلاح اقدام کرد.
    تازه ترین گزارش شرکت ملی گاز ایران نشان می دهد که ۶۶ درصد از گاز طبیعی تحویلی به شبکه سراسری در روز گذشته (۱۶ آذر) به بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء اختصاص یافت که نسبت به روز مشابه پارسال ۲۰ درصد افزایش داشته است؛ به عبارتی از ۸۵۷ میلیون مترمکعب گاز تزریقی به شبکه سراسری در روز جمعه (۱۶ آذر)، ۵۶۶ میلیون مترمکعب به بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء اختصاص یافت.
    مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء در روز جمعه (نهم آذر)، ۵۰۰ میلیون مترمکعب و معادل ۵۹ درصد از مجموع گاز ارسالی به شبکه بوده است.
    معاون وزیر نفت در امور گاز گفت که میزان گاز تحویلی به شبکه نسبت به سال گذشته بسیار قابل توجه است و مصارف را پوشش می دهد.
    وی با بیان اینکه مصارف گاز در دو بخش صورت می گیرد، ادامه‌داد: بخش نخست؛ خانگی، تجاری، صنایع جز، حمل و نقل و کشاورزی است که تامین گاز این بخش اولویت اصلی و خط قرمز است و همه تلاش برای تامین پایدار گاز این بخش است.
    توکلی خاطرنشان کرد: این بخش حدود ۸۵ درصد از کل مصرف را تشکیل می‌دهد که بالاترین میزان مصرف است.
    وی اضافه‌کرد: هر میزان که در مصرف بخش خانگی و تجاری کشور صرفه جویی شود، می توان مقدار آن را به صنایع عمده تحویل داد که این امر برای کشور مفیدتر خواهد بود.