کد خبر: 39403 | صفحه ۹ | تولید و تجارت | تاریخ: 25 آذر 1403
آغاز پرقدرت شاخص کل بورس در نخستین روز هفته
بازارسرمایه یکپارچه سبز پوش شد
گروه اقتصاد - بازار سرمایه در آغاز چهارمین هفته آذرماه1403 صعود پر قدرتی را تجربه کرد؛ شاخص کل بورس در روز شنبه با صعود 58 هزار واحدی در سطح 2 میلیون و 601 هزار و 420 واحدی ایستاد.
در جریان معاملات امروز بازار سهام که با سبزپوشی یکدست نمادهای بازار همراه بود، شاخص کل رشدی 2.29 درصدی را به ثبت رساند و ارزش معاملات خرد هم 8450 میلیارد تومان بود. قفل شدن نمادها در صف خرید و نبود فروشنده موجب شد تا ارزش معاملات نسبت به هفته پیش کاهش پیدا کند.
بازار سرمایه در آغاز چهارمین هفته آذرماه1403 صعود پر قدرتی را تجربه کرد؛ شاخص کل بورس در روز شنبه با صعود 58 هزار واحدی در سطح 2 میلیون و 601 هزار و 420 واحدی ایستاد. همچنین در روز جاری تمامی شاخص های بورس و فرابورس یک دست سبزپوش بودند.
در معاملات امروز؛ 97 درصد نمادها مثبت معامله شدند و سه درصد مابقی منفی بودند؛ همچنین بیشترین خروج پول حقیقی مربوط به نمادهای غبشهر، کرومیت و خراسان بود و نمادهای وامید، وبملت و برکت بیشترین تاثیرین ورود پول حقیقی را داشتند.
در این بین؛ ارزش صف های فروش 57 درصد افت را تجربه کرد واز طرفی دیگر ارزش صف های خرید رشد 292 درصدی را داشتند؛ به طوری که ارزش صفهای خرید نزدیک 5هزار میلیارد تومان بود. از طرفی دیگر ارزش معاملات کل و خرد نسبت به روز چهارشنبه، به ترتیب 27و 30 درصد افت کردند.
امروز همچنین ورود پول حقیقی به بازار بیش از 2800 میلیارد تومان بود که رکوردی جدید در این زمینه از ابتدای سال محسوب میشود. البته ارزش معاملات خرد امروز حدود 8500 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته گذشته کاهش داشته است. دلیل اصلی این اتفاق هم نبود فروشنده و قفل شدن نمادها در صف خرید بود.
محمدرضا پورتدین – کارشناس بازارسرمایه در این خصوص در گفت و گو با اکوایران گفت: با توجه به انتشار خبر مثبت شروع بازار توافقی ارز در قیمت های حدود ۶۵ هزار تومانی(که بیشترین تاثیر مثبت را صنایع صادرات محور خواهند گرفت)، شروع بسیار پرتقاضا و یکپارچه مثبت را در داد و ستدهای امروز نظاره گر شدیم؛ بطوری که اکثر صنایع و نمادهای بزرگ و کوچک مثبت و با صف های خرید قابل توجه ای مواجه شدند تا در انتها،سبز رنگی سراسری بازار خودنمایی کند.
وی در ادامه افزود: نحوه دادوستدهای امیدوار کنندهای که با ادامه حمایت دولتمردان اقتصادی و افزایش نقدینگی بازار و در صورت عدم رخداد سیاسی و اقتصادی خاصی میتواند همچنان ادامه داشته باشد و تداوم سبز رنگی و طراوت بازار سرمایه(که محتمل تا چند روز نیز ادامه خواهد داشت)با آهنگی آرام اعتمادهای از بین رفته را بازگرداند.
رکورد ورود نقدینگی حقیقی در بازار امروز
همچنین بهناز اکبرپور – تحلیلگر بازارسرمایه در گفت و گو با اکوایران بیان کرد: در بازار امروز، شاخص کل با رشد 58 هزار واحدی به محدوده 2،601،422 و شاخص هم وزن نیز با رشد 18،500 واحدی به محدوده 834،268 واحد رسید. ارزش معاملات خرد مبلغ 8.5 همت و ورود نقدینگی حقیقی به سهام مبلغ 2.8 همت بود که رکوردی از سال 1399 تاکنون به حساب میآید.
وی در ادامه افزود: خروج نقدینگی از صندوقهای درآمد ثابت تا ساعت 13 روز جاری مبلغ 2.2 همت میباشد که از سال 1399 تاکنون بیسابقه است.
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: در خصوص شکست سقف تاریخی بازار سرمایه باید توجه داشت که ارزش دلاری بازار در 16 اردیبهشت سال گذشته 211 میلیارد دلار بوده که هماکنون با کاهش 36 درصدی به 134 میلیارد دلار رسیده است و بازار از لحاظ مقایسه با سطح تورم، بسیار عقب مانده است.
به گفته اکبرپور؛ از مهمترین اخبار تاثیرگذار بازار طی روزهای اخیر میتوان به پایان فعالیت سامانه ارز نیمایی و شروع سامانه ارز توافقی اشاره داشت.همچنین بانک مرکزی در اطلاعیهای اعلام کرده است که از این پس ارز شرکتهای صادرکننده در بازار توافقی مورد معامله قرار خواهد گرفت که این موضوع محرک جدیدی برای رشد کلیت بازار و همچنین رشد سودآوری شرکتهای صادراتمحور است؛ همچنین مبنای قیمتگذاری محصولات در بورس کالا نیز شامل تغییراتی خواهد بود و بر اساس ارز توافقی قیمتها تعیین میگردد که این موضوع نیز از دیگر محرکهای بنیادی رشد بازار خواهد بود.
این تحلیلگر بازارسرمایه خاطرنشان کرد: خبر مثبت دیگر، خبر کاهش مالیات تولید در لایحه جدید از 25 درصد به 15 درصد است؛ همچنین از سیاست دولت در خصوص حذف قیمت گذاری دستوری در صنایع مختلف نیز نباید غافل شد که عملی شدن این موضوع میتواند در آینده محرک جدیدی برای رشد بازار و به خصوص رشد سودآوری شرکتهایی با فروش داخلی باشد.
چرخش به سمت صنایع صادرات محور
این کارشناس بازارسرمایه در نهایت گفت: بازار فردا نیز بازار مثبت خواهد بود که صنایع صادرات محور همچون پتروشیمیها و فلزیها و همچنین صنعت بانکداری به دلیل بحث تجدید ارزیابی داراییها و اصلاح ترازهای عملیاتی آنها، مورد توجه ویژه سرمایهگذاران خواهد بود.