سرمقاله

تهی مغزان و تهیدستان / محمدعلی نویدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ویستا در هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری
  • برگزاری دومین کنفرانس مهندسی و مدیریت فرآیندهای سازمانی با حمایت همراه اول
  • آغاز ثبت‌نام دوازدهمین دوره کارآموزی همراه اول
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 40538  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 16 دی 1403
    صف کشی خیابانی،با مجوز یا غیرقانونی؛ پاسخگو کیست
    اگر افرادی که همیشه خود را دلواپس می‌نامند، به قانون پایبند بودند، روی به تجمعات غیرقانونی نمی‌آوردند.امروز دولت چهاردهم آغوش خود را برای شنیدن صداهای مختلف باز کرده و تاکید دارد که گوش شنوای دغدغه مندان است، اما گویا گروه‌هایی می‌خواهند مسیر دیگری را برای نشان دادن خود در پیش بگیرند؛ البته اینگونه تحرکات هیچگاه با استقبال مردم رو به رو نشده است.
    به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان در جریان رقابت‌های انتخاباتی با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، با هشتگ مناظره، نوشت: «اینترنت را باید آزاد کنیم. من اگر انتخاب شدم جلوی فیلترنیگ خواهم ایستاد و کسب و کارهای تعطیل شده را بازیابی خواهم کرد.»
    نماینده با سابقه و محبوب مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی و جراح فوق تخصص قلب با رأی ملت راهی پاستور شد و تمام تلاش خود را برای رفع فیلترنیگ به کار بست، چرا که باز در بزنگاه انتخابات به صراحت به مردم گفته بود: «گردنم را در گروه وعده‌هایم می‌گذارم» و تاکنون نشان داده که برعهد خود، پایبند است. رئیس دولتِ وفاق ملی روز سه‌شنبه اول آبان ۱۴۰۳ در حاشیه تقدیم بودجه ۱۴۰۴ به مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی در پاسخ به این پرسش که آیا شما همچنان به وعده‌هایی که به مردم داده‌اید،از جمله موضوع رفع فیلترینگ، پایبند هستید، بیان کرد: «تاآخر پای حرف‌هایی که زده‌ایم هستیم و به وعده‌های خود پایبند خواهیم بود. قطعا درحال تلاش هستیم تا حرف‌هایی که زده‌ایم در عمل پیاده کنیم.»
    پزشکیان آن روز تاکید کرد که درخصوص رفع فیلترینگ نیز وزیر ارتباطات، اطلاعات را جمع‌آوری کرد و این هفته در نشست سران گزارشی ارائه دادند و قرار شد مجلس، قوه قضائیه و وزارت ارتباطات بنشینند و جمع‌بند کنند و مراحل آن طی شود.
    رئیس قوه مجریه در پاسخ به این پرسش که آیا مردمی که منتظر رفع فیلترینگ هستند این اتفاق را خواهند دید یا خیر؟ تاکید کرد: «بله ـ بنده گفتم که در حال کار کردن بر روی این موضوع هستیم.»
    رفع فیلترنیگ و واکنش دلواپسان خاص
    سرانجام زمان موعود فرا رسید و در یکصد و چهارمین جلسه شورای عالی فضای مجازی چهارم دی ماه با حضور سران سه قوه، وزیران و اعضای شورای عالی فضای مجازی کشور برگزار و در این جلسه، موضوع بازنگری در سیاست‌های مسدودسازی، مجدد طرح شد و پس از ارائه نظرات دستگاه‌ها، که پیشتر مورد بررسی قرار گرفته بود، در این تصمیم مذکور اتخاذ شد.
    براساس خبرهای تکمیلی منتشر شده در پایگاه اطلاع رسانی دولت، اعضای شورای عالی فضای مجازی در گام نخست به رفع محدودیت‌های دسترسی به برخی سکوهای پرکاربرد خارجی شامل واتساپ و گوگل‌پلی، با اکثریت اعضا رای مثبت دادند.
    اما رفع فیلترنیگ به مذاق عده‌ای خوش نیامد؛ ماجرا از آنجا آغاز می‌شود که هر چند وقت یکبار، وقتی تصمیمی به مذاق یگ گروه دلواپس که مشخص نیست از کجا هدایت و حمایت می شوند،خوش نمی‌آید، با انتشار فراخوان درمقابل آنچه خواست عمومی مردم است،بدون کسب مجوزهای قانونی و خودسرانه دست به تجمع اعتراضی می‌زنند و شعار علیه دولت را سر می‌دهند. فرقی هم نمی‌کند چه شخصیتی در پاستور حضور داشته باشد.
    این جماعت هر از چند گاهی در پی برخی از تصمیمات دولت و بدون مجوز و در قالب لشکرکشی خیابانی، اعتراض خود را مطرح می‌کنند. تجمعات اخیر درباره مخالفت با رفع فیلترینگ و اجرای قانون عفاف و حجاب نیز از جمله تحرکات تنش زا و بحران آفرزین آنها در چند روز اخیر بود.
    صف کشی های خیابانی گروه‌هایی که خود را انقلابی معرفی می‌کنند با واکنش های کنشگران سیاسی مواجه شد. در همین راستا جواد امام سخنگوی جبهه اصلاحات ایران که دل پُری از تحرکات گروه مذکور دارد، در حساب کاربری خود در فضای مجازی نوشت: « چطور می شود تجمعات غیرقانونی گروه های خودسر و مخالفان رفع فیلترینگ، مدافعان اجرای قانون حجاب و عفاف، صدور فرمان حمله نظامی، اقدامات تنش زا و تحریک آمیز و … علیه دولت و وعده‌های رئیس جمهور و در مقابل خواست اکثریت مردم آزاد است، اما درخواست های رسمی و قانونی نهادهای مدنی مطابق اصل ۲۷ قانون اساسی جهت هماهنگی برگزاری تجمع برای طرح مطالبات و تحقق وعده های رئیس جمهوری و سایر مطالبات به حق و قانونی بایگانی شده و بی پاسخ می‌ماند!؟»