سرمقاله

راهکارهایی برای عبور از تنگناهای معیشتی / ژوبین صفاری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • مقایسه قطعات بدنه سمند با دیگر خودروهای بازار
  • برگزاری کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری با حمایت همراه اول
  • پروژه آمبولانس متصل در هفدهمین کنگره طب اورژانس ایران رونمایی می‌شود
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 40748  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 19 دی 1403
    پاسخ به یک گزارش
    تنها 3 درصد تولید برق بر عهده نیروگاه‌های فرسوده است
    جناب آقای محمد علی وکیلی
    صاحب امتیاز و مدیر مسئول روزنامه ابتکار
    موضوع: ارسال توضیحات
    با سلام و احترام،
    در پاسخ به مطالب منتشر شده در روزنامه ابتکار با عنوان « زنگ خطر تعطیلی کامل نیروگاه‏های فرسوده به صدا درآمد» مورخ 9/10/ 1403 توضیحات زیر جهت پاسخگویی به افکار عمومی ارسال می گردد. خواهشمند است دستور فرمایید طبق قانون مطبوعات این توضیحات درآن روزنامه در قالب جوابیه منتشر گردد.
    تنها 3 درصد تولید برق بر عهده نیروگاه‌های فرسوده است
    درخصوص مطالب منتشر شده در این گزارش درباره هدر رفت سوخت در نیروگاهای فرسوده به اطلاع می‏رساند سالانه 350 میلیارد کیلووات ساعت انرژی در نیروگاه‌های حرارتی تولید می‌شود که سهم نیروگاه‌های فرسوده و راندمان پایین در این میزان تولید تنها حدود سه درصد(10میلیارد کیلووات ساعت) است.
    با توجه به توسعه ظرفیت شبکه برق کشور از۳۰ هزار مگاوات در دهه ۷۰ به بیش از ۹۰ هزار مگاوات در سال جاری، متوسط عمر ناوگان نیروگاهی کشور کمتر از ۲۰ سال بوده و به مراحل فرسودگی نرسیده است لیکن در حدود ۱۵ درصد از نیروگاه‌ها دارای سن بالا هستند و نیاز به نوسازی دارند که اقدامات نوسازی این نیروگاه‌ها در دستور کار قرار گرفته و برنامه مربوطه تدوین و درحال انجام می‌باشد. همچنین نوسازی نیروگاه‌های موجود از طریق اختصاص اعتبار بهینه‌سازی بصورت مستمر و سالیانه در حال انجام است و در سال ۱۴۰۳ نیز بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد ریال جهت انجام بهینه‌سازی تجهیزات و سیستم‌های نیروگاه فقط در بخش نیروگاه‏های دولتی اختصاص داده شده است.
    در زمینه استفاده از نیروگاه‌های راندمان پایین به اطلاع می‏رساند این واحدها در نیمه نخست سال به ناچار برای پاسخگویی به نیاز روزهای پیک مصرف برق و پاسخگویی به نیاز شبکه سراسری مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما برای نیمه دوم سال اغلب نیروگاه‌های زیر ۱۰۰ مگاوات و واحدهای با راندمان زیر ۲۵ درصد وارد مدار نمی‌شوند و در واقع اولویت تولید برق در زمستان با نیروگاه‌هایی است که راندمان بالاتری دارند.
    در پاسخ به اظهارات هاشم اورعی درباره عدم نگهداری صحیح از نیروگاه به اطلاع می‏رساند هرساله و پس از پایان پیک برق تابستان(ابتدای مهرماه تا نیمه اردیبهشت ماه هرسال) برنامه‏های تعمیرات سالیانه نیروگاه‏ها طبق برنامه‏ریزی شرکت برق حرارتی و دیسپاچینگ در همه نیروگاه‏های کشور به اجرا در می‏آید که هدف آن آماده سازی نیروگاه‏های حرارتی برای ورود به پیک برق تابستان است. درسال جاری نیز 108هزار مگاوات برنامه تعمیراتی پیش بینی شده است که طبق برنامه درحال انجام است و تاکنون 50 درصد آن انجام شده است. انجام این تعمیرات اختلالی در میزان تولید برق تولیدی ایجاد نمی‏کند زیرا در زمستان نیاز به مصرف برق به دلیل عدم استفاده از سیستم‏های سرمایشی در کشور، بسیار کمتر از تابستان است.