سرمقاله

تحریم‌ها چگونه بر هزینه سرمایه شرکت‌های ایرانی تاثیر گذاشتند؟ / پیمان مولوی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • اعلام تعرفه‌های تخفیفی ایرانسل ویژه حج
  • آغاز نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ با حضور ایرانسل
  • گام بلند برای جهش تولید با برات الکترونیک/ سککوک ابزار موثر زنجیره تامین مالی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 4242  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 09 بهمن 1401
    ترکیب فراری انزو و یک پونتیاک ۱۹۸۶، شوخی تلخ یک آمریکایی
    تاکنون به فکر ارتقا خودرو ارزان خود به یک ابرخودرو افتاده‌اید؟ اگر جوابتان مثبت است باید نگاهی به این پونتیاک داشته باشید. خیلی از جوانان که شوق زیادی به خودروهای مدل بالا دارند اما توان مالی خریداری آن‌ها را ندارند، دوست دارند خودروهای ارزان‌تر خود را با نشانه‌هایی از مدل موردعلاقه‌شان تزئین کنند تا کمی به رویای خود نزدیک‌تر شوند. حداقل در کشور ما این داستان مصداق‌های خوبی دارد، از پرایدهایی که نشان و جلوپنجره‌های شبیه به بی‌ام‌و دارند گرفته تا دنا با نشان و برچسب‌های فورد موستانگ.
    ظاهرا این میل به بهترکردن یک خودروی ارزان‌قیمت و تغییر هویت کوچکش داستانی جهانی دارد؛ آن‌ها که سرمایه کافی برای تغییر این خودروها دارند، کارگاه‌های تیونینگ راه اندازی می‌کنند تا از این راه بتوانند با اسباب‌بازی‌های محبوبشان بازی کنند. آن‌ها هم که سرمایه آن را ندارند، مانند مالک این پونتیاک فیه‌رو تلاش می‌کنند تا جواهری را از دل سنگ بیرون بکشند؛ جواهری وجود خارجی ندارد!
    شاید این فیه‌رو عجیب‌الخلقه در نگاه اول ناچیز و حقیر به‌نظر برسد اما تاریخچه‌ای غنی دارد که توجه شما را به خود جلب خواهد کرد. این خودرو برای اولین‌بار در پادکست و کانال یوتیوبی «CAR BROS» دیده شد و جایزه «D’Lemons Worst» برای بدترین خودرو را از آن خود کرد. سپس از رویداد خودرویی مشهور و سطح بالای «کوآیل موتوراسپرت» سر درآورد؛ حتی گاراژ جی لنو، مجری مشهور آمریکایی و طرفدار دوآتشه خودروها، نیز میزبان این فیه‌رو بوده که البته با نام «فیه‌ری» (ترکیب فیه‌رو و فراری) شناخته می‌شود.
    فقط لازم است نمای سه‌چهارم یا جانبی فیه‌ری را ببینید تا متوجه شوید که این کوپه، بیش‌از آنکه شبیه به فراری انزو باشد به مورچه‌خوار برنامه کودک دروان کودکی‌مان شباهت دارد. با وجود اینکه این خودرو از دید هر بیننده‌ای یک شوخی به شمار می‌رود اما مالک انجام تغییرات روی آن را جدی گرفته و تمام پنل‌های بدنه‌اش را از جنس فایبرگلاس بازسازی کرده است. پیشرانه آن بی‌تغییر مانده و همان واحد ۲.۸ لیتری V6 کد «L44» پونتیاک است که ۱۴۰ اسب بخار قدرت و ۲۲۸ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند.
    حال از شما می‌خواهم کمی روی تصاویر دقیق‌تر شوید و نمای نزدیک این خودرو را ببینید، لبه‌های ناصاف و کیفیت پایین پرداخت رنگ بلافاصه خودنمایی می‌کند که البته جای تعجب هم ندارد. با این وجود، استفاده از شیشه کشیده روی سقف، گیره‌های مسابقه‌ای برای کاپوت، چراغ‌های خطر مشابه فراری انزو، رینگ‌های ۱۵ اینچی «زی ریسینگ»، اگزوزهای مستقیم، کیلومترشمار و نشانگرهای شورولت کاوالیر، مبدل ۵۰ فازی مجاز، پوشش دروغین یک موتور V12، صندلی‌های دورنگ، رادیو Am/ FM و درهای پروانه‌ای ازجمله نکات ظریفی محسوب می‌شوند که در ساخت فیه‌ری به آن‌ها توجه شده است؛ حتی ورودی و خروجی‌های هوا هم برخلاف خودروهای چینی یا مدل‌های ارزان‌قیمت بازار جهانی سرکاری نیستند که حقیقتا جای تحسین دارد.