کد خبر: 44476 | صفحه ۱۱ | ایران و جهان | تاریخ: 20 فروردین 1404
نماینده آمریکا در مذاکرات با ایران چه کسی است؟
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با مطرح کردن ادعاهایی علیه فعالیتهای هستهای ایران و نقش آن در منطقه، به سوالی درباره شفافسازی ادعای رئیسجمهور آمریکا مبنی بر مذاکره مستقیم واشنگتن-تهران و این که چه کسی قرار است نماینده آمریکا در این مذاکرات شنبه آتی طرفین باشد، پاسخ داد.
به گزارش ایسنا، «تمی بروس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه و در پاسخ به درخواست توضیح درباره ادعای شب گذشته «دونالد ترامپ» مبنی بر این که واشنگتن در حال مذاکرات مستقیم با تهران است، در حالی که ایران تاکید کرده تنها به طور غیرمستقیم با آمریکا مذاکره میکند، مدعی شد: آنها سر میز مذاکره هستند و میدانند که باید رئیسجمهور ترامپ را جدی بگیرند.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا شب گذشته در دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید مدعی شد: درحال گفتوگوی مستقیم با ایران هستیم. شنبه دیدار مهمی خواهیم داشت و همگی میدانیم که رسیدن به توافقی تازه، بهتر خواهد بود. راه جایگزین برای آمریکا یا حتی اسرائیل خوب نخواهد بود. امیدوارم بتوانیم از راه جایگزین دوری کنیم اما درحال نزدیک شدن به شرایط خطرناکی هستیم.
رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: امیدوارم مذاکرات به خوبی پیش برود. به نفع ایران است که مذاکرات موفقیتآمیز باشد و امیدواریم این اتفاق رخ دهد.
مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیم با آمریکا؟
این در حالی است که «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران در گفتوگویی با توضیح بیشتر درباره «مذاکرات غیرمستقیم و همچنین تاکید ترامپ بر مستقیمبودن مذاکرات» گفت: شکل مذاکره مهم نیست که مستقیم باشد یا غیرمستقیم. به نظر من آنچه که اهمیت دارد، موثر یا غیرموثر بودن مذاکرات است، جدی بودن یا جدی نبودن طرفین در مذاکرات است، نیات طرفین در مذاکره است و اراده برای رسیدن یک راهحل. این موارد در هر گفتوگویی ملاک عمل است.
عراقچی در ادامه گفت: اینکه شکل مذاکرات چگونه باشد، تابع مسائل مختلفی است. شکل مورد نظر ما، مذاکرات غیرمستقیم است. دلایل آن نیز قبلا گفته شده است. مذاکراتی که آنها بخواهند از طریق فشار و تهدید بخواهند اراده خود را تحمیل کنند، این یک مذاکره نیست و در حقیقت دیکتهکردن است. در حقیقت ما به این شیوه به هیچ وجه اعتقادی نداریم. شیوه غیرمستقیم از نظر ما بهتر میتواند یک مذاکره واقعی و منتج به نتیجه را تضمین کند و ما به این شیوه پیش خواهیم رفت.
نماینده آمریکا در مذاکرات با ایران چه کسی خواهد بود؟
بروس در پاسخ به این سوال که آیا «مارکو روبیو» رهبری این مذاکرات را در شنبه آتی بر عهده خواهند داشت، گفت که هنوز مشخص نیست مذاکرهکننده ارشد آمریکا روبیو خواهد بود یا «استیو ویتکاف» نماینده ویژه آمریکا در امور غرب آسیا و فعلا نمیتواند در اینباره اظهارنظر کند.
او در پاسخ به این که آیا با توجه به اظهارات تهدیدآمیز ترامپ مبنی بر این که از این پس، حملات انصارالله یمن به مثابه حملاتی از جانب ایران تلقی خواهد شد، آیا این به معنی حمله متقابل به ایران خواهد بود، پاسخ داد: نمیتوانم در این زمینه گمانهزنی کنم اما همه از جمله متحدانمان، حوثیها (انصارلله یمن) و بازیگران بد میدانند که باید اطمینان داشته باشند آمریکا کاری را که برای دفاع از کشور لازم است، انجام خواهند داد.
مقامهای ایران در واکنش به ادعای کشورهای غربی مبنی بر حمایت مالی و تسلیحاتی گروههای مقاومت منطقه و کنتر اقدامات آنها، از جمله انصارالله یمن این ادعاها را رد کرده و گفته است که آنها به طور مستقل عمل میکنند
با وجود گسترش تنشها در منطقه غرب آسیا به دلیل حضور نظامی مداخلهجویانه آن، جنگهای ابدی افغانستان و عراق که ویرانی و تلفات گستردهای بر جای گذاشت، همچنین حمایت واشنگتن از نسلکشی رژیم صهیونییتی در غزه، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شد: رئیسجمهور(ترامپ) خواهان صلح است. ما کسی خواهیم بود که تروریسم و قتل عام کشورهای تروریستی را در هر جایی متوقف خواهیم کرد.