کد خبر: 44524 | صفحه ۵ | جهان ورزش | تاریخ: 21 فروردین 1404
اثرات منفی کاهش بارندگی بر کشاورزی و منابع آبی در هرمزگان
میزان بارشهای سال آبی گذشته و دوره دراز مدت ۵۷ ساله در هرمزگان به ترتیب حدود ۵۷ و ۷۹ درصد کاهش نشان میدهد و متوسط بارندگی سالانه در دوره ۵۷ ساله آماری حدود ۱۸۵.۴۹ میلیمتر است که این کاهش بارندگی میتواند بر کشاورزی، منابع آبی و دیگر جنبههای محیطی این استان تاثیرات منفی داشته باشد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، استان هرمزگان با اقلیم گرم و خشک خود، نیازمند رصد دقیق بارندگیها است تا از تبعات منفی آن بر زندگی روزمره مردم و فعالیتهای اقتصادی جلوگیری شود.
سال آبی جاری (مهر ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۴ است) که براساس گزارش آب منطقهای هرمزگان، از ۲۵ ایستگاه شاخص استان هرمزگان در سال آبی جاری (از ابتدای مهر پارسال تاکنون)، تنها ۶ ایستگاه دارای مقادیر بارشی بین ۷۰ تا ۹۹ میلیمتر بوده و مابقی ایستگاهها زیر ۴۰ میلیمتر بارش را ثبت کردهاند.
بیشترین میزان بارش در سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۳ تاکنون)، در ایستگاههای سرکم (حوضه شهرستان رودان) و شمیل (حوضه شهرستان بندرعباس) به میزان ۹۸.۷ و ۹۸ میلیمتر ثبت شده است و کمترین میزان بارش نیز مربوط به ایستگاه سرچاهان در حوضه شهرستان حاجیآباد به میزان ۱.۷ میلیمتر گزارش شده است.
کاهش ۵۷ درصدی بارشها در هرمزگان نسبت به سال آبی گذشته
مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای هرمزگان در این راستا با اعلام وضعیت بارندگی استان در سال آبی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ (تا ۱۶ فروردین ۱۴۰۴)، اظهار کرد: براساس اطلاعات ایستگاههای شاخص شرکت آب منطقهای استان، متوسط بارندگی از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۳۲.۹ میلیمتر بوده است. محمدرضا ایدون یادآور شد: براساس این گزارش، میزان بارشها در استان هرمزگان نسبت به سال آبی گذشته بیش از ۵۷ درصد کاهش یافته است. وی بیان کرد: این میزان بارندگی نسبت به دوره درازمدت (۵۷ ساله) و سال آبی گذشته به ترتیب حدود ۷۹ و ۵۷ درصد کاهش نشان میدهد؛ متوسط بارندگی سالانه استان هرمزگان در دوره ۵۷ ساله آماری حدود ۱۸۵.۴۹ میلیمتر است.