کد خبر: 45016 | صفحه ۶ | حوادث | تاریخ: 30 فروردین 1404
در نشست خبری استاندار کهگیلویه و بویراحمد مطرح شد
برای حفظ و بقای زیست کره دنا در چارچوب قانون از هیچ اقدامی فروگذار نخواهم کرد
مریم قربانی،خبرنگار یاسوج -یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد، در نشست خبری با اصحاب رسانه در سالن شماره یک استانداری، به ارائه گزارشی جامع از عملکرد دولت در استان پرداخت و به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به موضوعات مهمی از جمله مسائل مرتبط با احداث سد ماندگان و دغدغههای زیستمحیطی منطقه وپروژه های اولویت دار استان پرداخت.
یدالله رحمانی با اشاره به اهمیت زیستبوم دنا و حساسیت ویژه خود نسبت به این منطقه گفت: زندگی شخصی من به دنا وابسته است. اگر حساسیت من نسبت به این منطقه از حساسترین افراد بیشتر نباشد، مطمئناً کمتر نیز نخواهد بود. یکی از مهمترین آرزوهای من این است که زیستکره دنا تا ابد دوام و بقای خود را حفظ کند. و برای تحقق این هدف، در چارچوب قانون از هیچ اقدامی فروگذار نخواهم کرد.
رحمانی با اشاره به حساسیت ویژه خود نسبت به منطقه دنا، حفظ این زیستکره را یکی از مهمترین اولویتهای خود دانست و خواستار شفافیت در بررسی تأثیرات زیستمحیطی این پروژه شد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ادامه اظهار داشت: بحث احداث سد ماندگان از دو جنبه زیستمحیطی و مهندسی مورد بررسی قرار گرفته است. هر دو محور بهطور دقیق و در چارچوب قانونی در حال پیگیری هستند. مسیرهای بررسی شامل مناطق شمالی و جنوبی بوده و سازمانهای ذیربط نیز تأثیرات احتمالی احداث این سد را بهصورت مستمر دنبال میکنند.
وی با اشاره به اینکه که هرگونه اظهار نظر از سوی مسئولان استان در خصوص این موضوع با هماهنگی استانداری و بر اساس نتایج مطالعات رسمی صورت میگیرد و افزود:حفظ زیستکره دنا برای من، نه فقط بهعنوان استاندار بلکه بهعنوان یک فرزند این منطقه، یکی از مهمترین اولویتهای زندگی است. این مسئله نهتنها برای ما بلکه برای آیندگان بهعنوان یک ثروت ملی باید مورد توجه قرار گیرد.»
رحمانی با انتقاد از نبود شفافیت در تصمیمگیریها و تأکید بر ضرورت مطالعات کارشناسی گفت: در این هفت ماه بارها درخواست کردهایم که یک مرجع قانونی بهطور دقیق و کارشناسی موضوع سد ماندگان را بررسی کند و نتایج مطالعات را به ما اعلام نماید. باید بهطور شفاف مشخص شود که آیا احداث این سد خطر جدی زیستمحیطی دارد یا خیر. اگر خطر وجود دارد، باید از آن جلوگیری شود، اما اگر چنین خطری وجود ندارد، میتوانیم به اجرای پروژههای توسعهای و عمرانی در منطقه کمک کنیم.
رحمانی در بخش دیگری از سخنان خود به دغدغههای مردم منطقه اشاره کرد و گفت: دغدغه مردم یاسوج و دنا این است که احداث سد ماندگان ممکن است به محیط زیست منطقه آسیب برساند. ما معتقدیم هیچ استانی حق ندارد برای تأمین آب شرب خود، آب شرب مشروع سایر استانها را تحت تأثیر قرار دهد. مدیریت آب یک مسئله ملی است و تصمیمگیری در این خصوص باید بر اساس قوانین و مقررات ملی صورت گیرد.
وی افزود: ساخت هر سد نیازمند پیوستهای فنی، اقتصادی، و زیستمحیطی است و سؤال اینجاست که چرا این مطالعات پیش از اجرای پروژه انجام نشده است؟ از ابتدای ورود به استانداری، کارگروه ویژهای برای پیگیری این موضوع تشکیل دادم و مکاتباتی با دفتر مقام معظم رهبری، رئیسجمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر کشور، و معاون عمرانی وزیر انجام شده است. در جلسات اخیر با رئیس ستاد مدیریت بحران کشور، منطق ما مبنی بر ضرورت انجام مطالعات پیش از اجرا پذیرفته شد.
رحمانی همچنین با اشاره به روابط حسنه با استانهای همجوار و مردم اصفهان اظهار کرد: اگر مطالعات نشان دهد که احداث سد ماندگان هیچ آسیبی به دنا وارد نمیکند، ما مخالفتی با ساخت آن نخواهیم داشت. اما اگر کوچکترین خدشهای به دنا وارد شود، همه مردم ایران، از جمله مردم اصفهان، باید مانع اجرای این پروژه شوند. ما به قانون پایبندیم و با حسن همجواری با مردم اصفهان، که برادران و همکیش ما هستند، این موضوع را پیگیری میکنیم.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ادامه سخنان خود گفت: در جلسهای با مدیریت بحران کشور، یکی از اصلیترین موضوعات مورد بحث همین مسئله سد ماندگان بود. درخواست ما از مسئولان کشور این است که با جدیت بیشتری به این موضوع توجه کنند. اگر امروز به این مسئله رسیدگی نشود، ممکن است در آینده به مشکلی بزرگ و بحرانی اجتماعی تبدیل شود که هیچکس نتواند پاسخگوی آن باشد. وظیفه مدیریت بحران این است که از وقوع چنین شرایطی پیشگیری کند و به مدیریت صحیح بحران بپردازد.
در ادامه عیسی شهامت، معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، نیز در خصوص سد ماندگان اظهار داشت: لازم است تأکید کنم که تمام مواضع فرمانداریها، معاونان، و سایر بخشها با هماهنگی کامل استاندار محترم، جناب آقای دکتر رحمانی، انجام میشود.
وی افزود: از بدو ورود استاندار به استان، کارگروه ویژهای تشکیل داده و دغدغههای مردم دنا را با پیگیریهای مستمر مطرح کردهاند.
شهامت، دنا را نهتنها متعلق به کهگیلویه و بویراحمد بلکه یک زیستکره جهانی دانست و تصریح کرد: این میراث طبیعی و فرهنگی بهطور عمیق با هویت مردم استان گره خورده است. دغدغه اصلی ما حفظ این زیستکره است که متعلق به تمام بشریت است.. وی همچنین تأکید کرد که مطالعات کامل و دقیق، پیش از هر اقدامی ضروری است و بیان داشت: این موضوع بهصورت جدی در دستور کار قرار دارد و پیگیری میشود.
در ادامه استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ادامه به تشریح اولویتها و برنامههای توسعه استان پرداخت و تصریح کرد: برنامههای توسعه استان شامل زیرساختهای حملونقل، ارتباطات و فناوری اطلاعات، منابع آب، راههای روستایی، کشاورزی، گردشگری و آموزش است که با همکاری مسئولان ملی و استانی در حال پیگیری هستند.
جذب 1400 میلیار تومان اعتبار در حوزه راه و شهرسازی
وی در خصوص زیرساختهای حملونقل اعلام کرد که اعتبارات سال ۱۴۰۳ برای راههای ملی استان به بیش از ۱۴۰۰ میلیارد تومان رسید که این میزان بیسابقه است. همچنین افزود: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، اعتبارات با رشد ۲۰۰ درصدی نسبت به میانگین کشوری همراه بوده است.
تدوین مصوبهای ۴۵ بندی برای ارتقای زیرساختهای ارتباطی
رحمانی همچنین به اقدامات گسترده در حوزه فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: در سفر سهروزه وزیر ارتباطات به استان، مصوبهای ۴۵ بندی برای ارتقای زیرساختهای ارتباطی تدوین شد. این مصوبات شامل بهبود آنتندهی، توسعه فیبر نوری و رفع نیازهای ارتباطی است که با تشکیل کارگروه ویژهای در حال پیگیری هستند.
وی با اشاره به ظرفیتهای کشاورزی استان خاطرنشان کرد: در حوزه آبزیپروری، گیاهان دارویی و گلخانهها، اقدامات مؤثری انجام شده است. همچنین سطح گلخانههای استان ظرف یک سال دو برابر خواهد شد.
50 پروژه مهم در بخش گردشگری
در بخش گردشگری، رحمانی از شناسایی ۵۰ پروژه مهم خبر داد و افزود که ۱۶ پروژه با پیشرفت ۵۰ تا ۹۰ درصد در اولویت تکمیل قرار دارند.
طرح های حمایتی مسکن از اولویت های دولت در استان
رحمانی با تأکید بر اولویت طرحهای حمایتی مسکن برای افراد فاقد مسکن گفت: «در طرحهای حمایتی مانند مسکن مهر، نهضت ملی مسکن، اقدام ملی مسکن، و مسکن روستایی چهار شرط اصلی وجود دارد: سبز بودن فرم «ج» (عدم استفاده از تسهیلات دولتی مسکن)، تأهل، فقدان مالکیت مسکن یا زمین، و سابقه سکونت در محل مورد نظر. این شرایط برای مسکن محرومین در روستاها نیز اعمال میشود.»
استاندار ادامه داد: در مرکز استان با محدودیت شدید زمین مواجه هستیم. از مجموع ۱۲هزار واحد مسکونی مورد نیاز در شهرستان بویراحمد، تاکنون زمین مورد نیاز برای حدود ۲ هزار واحد تأمین شده است. این فرآیند همچنان در حال پیگیری است.
وی افزود: از مجموع۶۰ هزار متقاضی ثبتنامشده در طرح نهضت ملی مسکن، ۴۳ هزار نفر تأیید نهایی شدهاند و برای ۱۸ هزار و 160 نفر زمین تأمین شده است. برای سایر متقاضیان نیز در حال پیگیری تأمین زمین هستیم.
رحمانی از تلاش برای اختصاص ۹۰۰ هکتار زمین از طریق الحاق اراضی به محدوده روستاهای نزدیک یاسوج خبر داد و گفت: اگر سامانه ثبتنام نهضت ملی مسکن باز شود یا امکان ثبتنام آفلاین فراهم گردد، افرادی که واجد شرایط هستند اما هنوز ثبتنام نکردهاند، میتوانند از طریق معرفی اقدام کنند. به عنوان مثال، برای گروههایی مانند تعاونیها یا اصحاب رسانه که متقاضی مسکن هستند، دستور پیگیری به معاونت عمرانی استان داده شده است.»
رحمانی در ادامه با اشاره به پیشرفت پروژههای عمرانی استان گفت: یکی از پروژههای مهم و کلیدی استان، مجتمع فرهنگی میراث است که سالها متوقف مانده بود. خوشبختانه با پیگیریهای مستمر، ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه تأمین شده و برای تکمیل آن به ۸ میلیارد تومان دیگر نیاز است.
استاندار افزود: تیم سازمان برنامه و بودجه کشور امروز برای پیگیری این پروژه به استان سفر کرده بودند و امیدواریم با همکاری دستگاههای استانی، این پروژه به سرانجام برسد.
رحمانی با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی و تأمین زیرساختها گفت: ایستگاه پمپاژ نارتخانه یکی از ۱۹ ایستگاه پمپاژ استان است که سالها متوقف بود. با تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار در دور دوم سفرهای استانی، این پروژه فعال شده است.
وی افزود: این ایستگاهها، بهویژه در شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون از اولویتهای ماست و امیدواریم با قرار گرفتن در پیوست قانون بودجه، به نتیجه نهایی برسند.
جذب سرمایه گذار مهمترین راهکار برای رفع معضل بیکاری
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ضرورت ایجاد اشتغال پایدار گفت: مهمترین راهکار برای رفع معضل بیکاری، جذب سرمایهگذاری است. تحقق شعار سال که بر تولید و سرمایهگذاری تأکید دارد، میتواند به ایجاد اشتغال پایدار کمک کند.
کسب رتبه دو کشوری از لحاظ امنیت
وی ادامه داد: ما در استان با تأمین زیرساختهای لازم و ایجاد امنیت، زمینه را برای حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی فراهم کردهایم. از اصحاب رسانه انتظار داریم با برجسته کردن ظرفیتهای استان، به جذب سرمایهگذاری کمک کنند.»
رحمانی با اشاره به وضعیت امنیتی استان گفت: کهگیلویه و بویراحمد از نظر شاخصهای امنیت عمومی در رتبه ۲۹ کشور قرار دارد و تنها دو استان شرایط بهتری نسبت به ما دارند. همچنین در زمینه سرقت، جرائم مالی و اقتصادی، مفاسد اجتماعی، آتشسوزیهای عمدی، جرائم صنفی و رایانهای، و نزاعهای فردی و جمعی، در جایگاههای ۲۸ تا ۳۱ کشور هستیم.
وی افزود: این آمار نشاندهنده امنیت بالای استان برای سرمایهگذاری است. از همه نیروهای اطلاعاتی، امنیتی، انتظامی و قضایی که در تحقق این شرایط نقش داشتهاند، صمیمانه قدردانی میکنم.
رحمانی در ادامه با اشاره به چالشهای موجود در حوزه ناترازی انرژی اظهار داشت: بحمدالله، با وجود مشکلات جدی، این مسئله بهخوبی مدیریت شد. زمستان گذشته، که یکی از سختترین فصلها بود، هیچ واحد تولیدی به دلیل کمبود گاز یا انرژی تعطیل نشد. اگرچه برخی واحدها ظرفیت تولید خود را کاهش دادند، اما با برنامهریزی دقیق، از تعطیلی کامل آنها جلوگیری کرد.
وی از همراهی مردم در اصلاح الگوهای مصرف تقدیر کرده و تاکید نمودند که این همکاری همچنان ضروری است. استاندار همچنین از آغاز تأمین انرژی خورشیدی توسط ۱۸ دستگاه اجرایی خبر داد و سایر دستگاهها را مکلف به ارائه برنامههای خود تا پایان سال نمود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تعریف بیش از ۳۰ پروژه مهم، اعلام کردند که این پروژهها در حوزههایی نظیر نفت و گاز، پتروشیمی، گردشگری، صنعت، شیلات، گیاهان دارویی و سایر ظرفیتها اجرا خواهند شد. ایشان افزودند که ۶۲ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۵,۵۰۰ میلیارد تومان و بیش از ۷ میلیارد دلار سرمایهگذاری ارزی در دستور کار قرار دارند.
استاندار پروژه فسفات چرام را یکی از طرحهای کلیدی دانسته و اظهار داشتند: فاز اول این پروژه با ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار آغاز شده است و پیگیری مستمر برای تحقق اهداف آن ادامه دارد.
کاهش 61 درصدی فوتی ها در تصادفات نوروزی
استاندار با اشاره به دستاوردهای نوروز امسال گفت: با وجود همزمانی نوروز با ماه مبارک رمضان، شاهد رشد یک درصدی درصدی ورود گردشگران بودیم و استان در رتبه پنجم کشور قرار گرفت.
وی همچنین از کاهش ۶۱ درصدی فوتیهای تصادفات خبر داد و از ستاد سفرهای نوروزی، دستگاههای اجرایی و مردم مهماننواز استان تشکر کرد.
اعتماد مردم به ما بر اساس عمل به وعده هاست
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر اهمیت صداقت در مدیریت گفت: از دادن وعدههای غیرواقعی پرهیز میکنیم. اعتماد مردم به ما بر اساس عمل به وعدههاست.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به موضوع انتصابات در استان اظهار داشت: «گاهی برخی افراد به دلیل عدم انتخاب در جایگاههای مورد نظر، تصور میکنند که فرآیندها نادرست بوده یا همهچیز به هم ریخته است. ما هرگز ادعا نداریم که عملکردمان بیعیب و نقص است و ممکن است در کارمان کاستیهایی وجود داشته باشد، اما تلاش میکنیم فرآیندهای انتخاب و انتصاب را بهگونهای طراحی کنیم که شفاف، منطقی و با رعایت تمام مراحل و مقدمات لازم باشد. این فرآیند کمک میکند تا تصمیمگیریها بر اساس شایستگی انجام شود.
هیچ محدودیتی برای شنیدن صدای مردم نداریم
رحمانی با تأکید بر ضرورت ارتباط نزدیک با مردم گفت: ما در استانداری هیچ محدودیتی برای شنیدن صدای مردم نداریم. اگرچه وقت استاندار محدود است و شاید نتوانیم با همه بهصورت مستقیم دیدار کنیم، اما از طریق دفتر، معاونان و مدیران دستگاهها، تمام مطالبات پیگیری میشود.
نقش سازنده رسانه ها در پیگیری مشکلات مردم
یدالله رحمانی از نقش سازنده رسانهها در پیگیری مشکلات مردم اظهار داشت: از همه شما عزیزان که با دیدگاهها و نقطهنظرات خود به ما در شناسایی و رفع مشکلات مردم کمک میکنید، صمیمانه سپاسگزارم. اگر ما در جایی نتوانیم مشکلات مردم را بهخوبی مشاهده کنیم، انتظار داریم شما با دقت و حساسیت بیشتری آنها را منعکس کنید. نقد، زمانی سازنده و اثربخش است که منصفانه، مبتنی بر تحقیق و دادههای قابل استناد باشد.
وی با تأکید بر اهمیت نقد مستند و دوری از شنیدههای بیاساس افزود: نقدی که بر اساس اطلاعات بیپایه یا تمایلات شخصی باشد، قابل دفاع نیست؛ اما نقد مستند و سازنده، نه تنها پذیرفتهشده است، بلکه به ما کمک میکند تا عملکرد خود را بهبود دهیم.