کد خبر: 45022 | صفحه ۷ | ایران زمین | تاریخ: 30 فروردین 1404
جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری: توسعه آبزیپروری با تکیه بر ظرفیتهای موجود و تحقیقات ژنتیکی
شهرکرد محمودمولوی رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری از برنامههای این سازمان برای توسعه صنعت آبزیپروری در استان با تمرکز بر فعالسازی واحدهای راکد، ارتقای بهرهوری، مکانیزاسیون مزارع و افزایش تولید در واحد سطح خبر داد. همچنین بر توسعه تحقیقات در حوزه ژنتیک آبزیان و اهمیت دریافت کد IR برای صادرات محصولات تاکید شد.به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، حسین برزگر، رئیس این سازمان، با اشاره به نقش صنعت آبزیپروری به عنوان یکی از بزرگترین صنایع اقتصادی استان، اظهار داشت: این صنعت با ۳۵۰۰ نفر اشتغال مستقیم و ۷۰۰۰ نفر اشتغال غیرمستقیم در سال گذشته، حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در گردش و بیش از ۲۰ همت ارزش داراییهای ثابت، نقش بسزایی در اقتصاد استان ایفا میکند.
برزگر با اشاره به فعالیت ۴۸۰ مزرعه فعال پرورش ماهی و ۳۵ مزرعه غیرفعال در استان، افزود: تولید سالانه حدود ۳۶ هزار تن ماهی سردآبی، تولید بیش از ۶۰۰ تن ماهی در قفس در سد کارون ۴، تولید بالغ بر ۴۵ میلیون قطعه بچه ماهی در بیش از ۴۰ مرکز تکثیر، تولید ۸۵۰ هزار قطعه ماهیان زینتی در ۱۲ کارگاه و تولید ۱۵۰ هزار قطعه زالوی طبی در یک کارگاه، نشان از پتانسیل بالای این صنعت در استان دارد.
وی با بیان اینکه برنامه توسعه کمی در حوزه آبزیپروری با سرعت کمتری در استان دنبال میشود، افزود: تمرکز اصلی بر تکمیل واحدهای در حال احداث و فعالسازی مزارع راکد است. در همین راستا، حدود ۳۷ مزرعه پرورش ماهی به چرخه تولید بازگشتهاند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با تاکید بر اهمیت فرآوری و ارزش افزوده در این صنعت، از راهاندازی دو واحد بزرگ بستهبندی و فرآوری و همچنین اولین کارخانه تولید فرآوری گسترده ماهی در استان در سال ۱۴۰۴ خبر داد. به گفته وی، این کارخانه، بزرگترین کارخانه کشور در زمینه تولید غذاهای آماده و نیمه آماده خواهد بود.