سرمقاله

ضرورت ایجاد سپر روانی-اقتصادی برای مردم /ژوبین صفاری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بهترین روش یادگیری زبان کدام است؟
  • آغاز پویش روزهای ۱۰۰ میلیون تومانی همراه اول
  • افتتاح پروژه‌های ارتباطی ایرانسل در استان مازندران با حضور وزیر ارتباطات
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 46027  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 22 اردیبهشت 1404
    محمدرضا عارف:
    حداقل معاملات ایران و ازبکستان به ۲ میلیارد دلار می‌رسد
    معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: با مذاکراتی که با نخست‌وزیر ازبکستان در ایروان داشتیم و امروز نیز تداوم یافت، در آینده کوتاهی کف معاملات میان دو کشور را به ۲ میلیارد دلار خواهیم رساند.
    به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف در همایش تجاری ایران و ازبکستان با بیان اینکه دو کشور اشتراکات تاریخی و فرهنگی بسیاری هستند که سرمایه‌ای برای توسعه همکاری‌هاست، یادآور شد: از بدو استقلال ازبکستان هر دو کشور همکاری‌های گسترده تجاری و اقتصادی داشته‌اند که در سال‌های اخیر پویا و رو به‌ رشد بوده است. حجم تجارت دو کشور در سال ۲۰۲۴ به میزان ۵۰۰ میلیون دلار بود که البته این روابط قابلیت توسعه بیشتری دارد.
    وی افزود: روابط دو کشور قابلیت ارتقا دارد که با افزایش شناخت ظرفیت‌ها و ایجاد ارتباطات میان فعالان اقتصادی و بهره‌گیری بهینه از ظرفیت‌ها و رفع موانع پیش‌رو امکان‌پذیر است. با مذاکراتی که با نخست‌وزیر ازبکستان در ایروان داشتیم در آینده کوتاهی کف معاملات میان دو کشور را به ۲ میلیارد دلار خواهیم رساند.
    عارف ادامه داد: اولویت اصلی سیاست خارجی ایران توسعه روابط با کشورهای همسایه و منطقه است که در این راستا توسعه همه‌جانبه روابط با ازبکستان دارای اهمیت ویژه است. نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور که روز گذشته با حضور نمایندگان بخش خصوصی و دولتی در تهران برگزار شد، سازوکاری موثر برای توسعه روابط محسوب می‌شود. با اراده مسئولان دو کشور و اجرای مفاد سند این کمیسیون می‌تواند رشد و ارتقای روابط اقتصادی، تجاری، علمی و فرهنگی را در پی داشته باشد.
    معاون اول رئیس‌جمهوری تاکید کرد: برای توسعه روابط تجاری دو کشور ضروری است موانع حذف شود، بخش خصوصی دو کشور فعال شود و زیرساخت‌های لازم را فراهم کنیم. تسهیل نقل و انتقلات بانکی، امور گمرکی و ترانزیت کالا و کاهش هزینه‌های حمل و نقل از جمله موارد لازم در این زمینه است. ترانزیت و حمل و نقل در روابط تجاری دو کشور موثر است و باید در جهت رفع موانع این مسیر تلاش کنیم.
    وی افزود: با توجه به اهمیت روابط مردمی دو کشور و وجود جاذبه‌های گردشگری در دو کشور، تسهیل روابط گردشگری ضرورت دارد. امید است با افزایش اقلام موجود در موافقتنامه تجارت ترجیجی، بستر توسعه روابط تجاری و اقتصادی را فراهم آوریم. همه فعالان اقتصادی دو کشور در این زمینه شرایط مناسبی را می‌توانند برای ارتقای روابط تجاری و اقتصادی فراهم آورند.
    عارف گفت: باید توسعه روابط میان دو کشور را متوازن دنبال کنیم که این امر نیازمند شناخت از امکانات و ظرفیت‌های دو کشور است. بر این باوریم که اقتصاد دو کشور می‌تواند مکمل یکدیگر باشد و ما نیازهای خود را از ازبکستان و ازبکستان نیز از ایران تامین نیاز کنند. اختلاف قیمت نباید مانع همکاری باشد و این امر قابل‌ حل است.