صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بهترین روش یادگیری زبان کدام است؟
  • آغاز پویش روزهای ۱۰۰ میلیون تومانی همراه اول
  • افتتاح پروژه‌های ارتباطی ایرانسل در استان مازندران با حضور وزیر ارتباطات
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 46104  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 23 اردیبهشت 1404
    چرا اسرائیل نگران سفر ترامپ به منطقه است؟
    کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، یا به تعبیری روشن؛ کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر سه کشور بسیار ثروتمند عربی نگاه ویژه‌ای را به سفر "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا به خاورمیانه دارند.
    عماد حسینی: به اعتقاد کارشناسان هر اندازه که این سفر اقتصادی سیاسی مورد استقبال کشور‌های میزبان وچند کشور دیگر عربی قرار گرفته، تحلیل‌گران اسرائیلی تلاش می‌کنند که آن را بیانگر ضعف جایگاه اسرائیل و کاهش توانمندی نتانیاهو در همراه کردن رئیس جمهور آمریکا با اهداف تل آویو تفسیر کنند. آنان معتقدند نتایج این سفر می‌تواند جایگاه واقعی اسرائیل را به
    عنوان متحد راهبردی و محوری ایالات متحده در منطقه بازنشانی کند.
    بر کسی پوشیده نیست که دونالد ترامپ از همان ابتدای ورود مجددش به کاخ سفید به دنبال تحقق دستآوردی بزرگ برای کارنامه خود است، مردی که مدارج ثروت را در سال‌های گذشته طی کرده و شهرت را هم با ورود به کاخ سفید و جنجال‌های مختلف کسب کرده به دنبال دستآوردی است که بتواند نام خود را در تاریخ ثبت کند. شاید هم از این طریق به جایزه صلح نوبل که ظاهرا منتهای آمال و آرزویش است، دست پیدا کند.
    اعلام حماس مبنی بر آزادی یکی از ۵۹ اسیر باقی مانده خود که یک نظامی آمریکایی ـ اسرائیلی است در راستای ابراز حسن‌نیت همزمان با حضور ترامپ بیانگر آن است که هیئت‌های پیشرو برای آماده سازی این سفر کار خود را به خوبی در راستای تحقق این خواسته انجام داده‌اند. همین امر باعث شد که برخی از رسانه‌ها به این مسئله اشاره کنند که احتمالا ترامپ در جریان سفر خود به منطقه، حل و فصل کامل جنگ در غزه را اعلام کرده و حتی دولت فلسطینی، اما خلع سلاح شده‌ای را تحت نظارت و قیمومیت آمریکا اعلام کند؛ امری که به خودی خود نگرانی‌های زیادی را در میان تحلیل‌گران اسرائیلی و رسانه‌های عبری زبان به وجود آورده است.
    اما این تنهانگرانی تل‌آویو از سفر ترامپ به منطقه نیست، بلکه به نوشته "ناداف ایال" در روزنامه "یدیعوت احارانوت" اسرائیل نگران تغییر جایگاه خود در چارچوب معادلات جدیدی است که ترامپ به دنبال ایجاد آن در قالب هم پیمانی با کشور‌های ثروتمند حوزه جنوبی خلیج‌فارس است.
    به اعتقاد این تحلیل‌گرصهیونیست، ترامپ به دنبال نظم نوین منطقه‌ای است که عربستان سعودی در آن نقش پررنگی داشته باشد، و این امر از منظر اسرائیل به عنوان کاهش جایگاه هم پیمانی سنتی واشنگتن با اسرائیل است.
    تصمیم ترامپ برای عدم سفر به فلسطین اشغالی (که تا لحظه تهیه این نوشتار این ادعا پا برجا است) هم از نگاه تحلیل‌گران اسرائیلی به عنوان تنزل جایگاه اسرائیل در کاخ سفید تفسیر شده است. شاید آنچه که به شدت محافل مختلف اسرائیلی را طی چند روز اخیر نگران و به خود مشغول کرده ابهام‌های موجود در رفتارها، تصمیمات و اظهارات دونالد ترامپ باشد، او در حالی که از طریق دستیارانش تاکید می‌کند هیچ مشکلی بین او و نتانیاهو وجود ندارد و نتانیاهو هم حتی در نشست‌های محرمانه‌اش بر این امر تاکید می‌کند، اما در عمل اسرائیل را از مذاکراتی همچون توافق آتش‌بس با انصار الله یمن و حتی آزادی اسیر اسرائیلی ـ آمریکایی دور و بی خبر گذاشته و بعد از اتمام آن، مسئولین اسرائیلی را در جریان آن قرار داد. همین امر باعث شده که کارشناسان اسرائیلی به این نتیجه برسند که تل آویو در رابطه با مسئله ایران و رویکرد خصمانه‌اش هم دچار مشکل شده و مجبور به اتخاذ تصمیمات حیاتی و سرنوشت ساز شود. به تعبیر پژوهشکده امنیت ملی اسرائیل (INSS) بین پذیرش راه حل دیپلماتیک نامطلوب یا انجام اقدام نظامی تنها علیه ایران یکی را برگزیند. براساس این تحلیل یکی از نگرانی‌های اسرائیل در این رابطه آن است که واشنگتن این روز‌ها رویکرد تنش‌زدایی را در پیش گرفته و توافق حتی موقت را به خواسته‌های تنش‌گرایانه اسرائیل با ایران ترجیح می‌دهد.
    به تعبیری روشن با وجود آنکه همه می‌دانند که این سفر بیشتر جنبه تجاری، اقتصادی و جذب سرمایه‌های نفتی سه کشور برای تزریق به اقتصاد آمریکا را دارد، اما این نگرانی هم در میان اسرائیلی‌ها وجود دارد که سفر یاد شده و انتقال پول‌های هنگفت نگاه منفعت طلبانه ترامپ را به سوی منافع اقتصادی سوق داده و باعث حذف یا کمرنگ شدن اهمیت سازش و توافقنامه‌های ابراهیم در برنامه‌های کاخ سفید شود.