کد خبر: 48332 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 10 تیر 1404
چگونه باید انسجام ملی در جنگ 12 روزه را قدر دانست؟
ضرورت محافظت از همبستگی ملی
گروه سیاسی- به طور قطع نباید چشم را بر واقعیت بست و گلایه های مردم طی این سال ها را نادیده گرفت اما باید قدر این فرصت را برای انسجام ملی دانست و رویه حکمرانی را تا حد زیادی متاثر از این همبستگی طرح ریزی کرد.
چنانکه معاون سیاسی وزیر کشور با تأکید بر اینکه انسجام و مشارکت واقعی مردم، مؤلفه اصلی امنیت پایدار کشور است، گفت: این انسجام دولتساخته نیست، بلکه برآمده از روح جمعی ملت ایران است که در بزنگاههای تاریخی بهخوبی خود را نشان داده است.
همچنین عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز درباره ضرورت انسجام و اتحاد در شرایط کنونی، به ایرنا گفت: وقتی که نسل z را تعریف میکردند در ارتباط با این نسل میگفتند که آنها یک نسل فردگرایی هستند که منافع خودشان برایشان مهم است.
وی افزود: کسی تلقی نمیکرد که اینها مجموعههای باشند که در یک رویداد ملی و جمعی حضور پیدا کنند، یعنی اضطراب و نگرانی جمعی نگرانی آنها شود. معمولا مجموعه «خودمحور ـ فردگرا» برای آنان تعبیر شده بود، دلیلش هم مشخص بود. به جای پدر، مادر مساجد و دین، مرحعیت آنها در گوشیها بود و دنیای بزرگ خود را در گوشهای از اتاق داشتند.
ابطحی با بیان اینکه اینگونه تلقی نمیشد که اگر یک اتفاق بزرگ جمعی بیافتد، این افراد خود را درگیر کنند، تصریح کرد: همه فکر میکردند مقولهای همانند استقلال برایشان مهم نیست و این جامعه، جامعهای است که میخواهد زندگی کند. در اتفاقات تلخ این یکی دو سال گذشته ـ هم در سال ۱۴۰۱ و هم در سال ۱۴۰۳ ـ به خصوص وقایع مربوط به مهسا امینی یک نمادهایی از این قضیه را نشان میداد، یعنی فضایی بود که در چهارچوب مجازی خودشان مانده بودند.
وی با بیان این که هدف اصلی نتانیاهو تغییر ساختار در ایران بود، بیان کرد: آنقدر به آنان اطلاعات غلط داده بودند که حتما به ایران حمله کنید چرا که نسل جدید به خیابان ها خواهند آمد اما ما شاهد بودیم این اتفاق رخ نداد.
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه دشمنان ما، با تکیه بر اطلاعات غلط و تحلیلهای نادرست، گمان میکردند که از بالا وضعیت را کنترل خواهند کرد، افزود: آنها با این فرض اشتباه که نسل جدید ایران، به دلیل عدم تجربه مستقیم از دوران دفاع مقدس و جنگ تحمیلی دلبستگی کمتری به آرمانها و کشور دارد، انتظار شورش و همراهی این نسل را داشتند، اما دیدیم که این اتفاق هرگز رخ نداد و محاسباتشان کاملاً غلط از آب درآمد.
ابطحی اضافه کرد: بحث تداوم وحدت و همبستگی، موضوع مهمی است، حتی اگر در آینده نزدیک با تهدید مستقیم دشمن مواجه نباشیم، حفظ و تقویت همبستگی ملی، به دلیل اهمیت بیاندازهاش برای کشورمان ضروری است.
برای حفظ منافع ملی باید منافع شخصی را کنار بگذاریم
وی در مورد مصاحبه صداوسیما با برخی از افراد، گفت: آمدند دو سه دقیقه با بنده یا امثال من مصاحبه کردند. یا در روز قدس با دو خانم بی حجاب مصاحبه گرفتهاند. کسی از مصاحبه با من، قوچانی و مهاجرانی چنین برداشتی نکرد که تغییری در نگاه صدا وسیما ایجاد شده است. البته از نیت صداوسیما اطلاعی ندارم، اما بازتاب آن در جامعه حاکی از حفظ اعتماد جمعی نیست.
این فعال سیاسی با بیان اینکه برای حفظ منافع ملی باید منافع شخصی را کنار بگذاریم، اظهار کرد: کسی را در صداوسیما مقصر نمیدانم اما تغییر وضعیت از سوی فردی که تمام نهاد سیاسیاش مبتنی بر اندیشه خالصگرایی بوده است، از سوی جامعه پذیرفتنی نیست.
ابطحی گفت: در عین حال از این رسانه تشکر میکنم چرا که صداوسیما در جریان حمله اسرائیل به صورت مستقیم ضربه خورد و این نشان از تاثیرگذاری این رسانه و ذلت شدید رژیم اسرائیل بود که یک مرکز رسانهای را مورد آسیب قرار دادند. بنده بعد از فتح خرمشهر تا پایان جنگ، مدیر رادیو ایران بودم. در آن زمان از جاهای امن، زیر سقف صداوسیما بود. وقتی اسرائیل این ذلت را برای خود میخرد و به صداوسیما حمله میکند نشان میدهد صداوسیما جای بسیار مهمی است.
وی با بیان اینکه مردمی برای دفاع از کشور به صحنه آمدند که هنوز اخطار حجاب در جیبشان بود، بیان کرد: مردمی مقاومت کردند که دوستان و یا خانواده آنها زندانی سیاسی بودند، اما چیزی بزرگتر به نام وطن آنها را در کنار هم جمع کرد و این دستاورد بزرگ را نباید از دست داد.
در کنار پرچمهای عزاداری محرم، پرچم بزرگ ایران هم نصب شود
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه امسال محرم و صفر و عاشورای متفاوتی داریم، افزود: عاشورای حسینی که یک سنت مذهبی تاریخی در اعماق وجود ملت ایران است با اتفاقات جنگ تلفیق شده است.
ابطحی گفت: مساله ملی گرایی و مذهب دو اصل ماندگاری است که ایران را از تمام کشورها متمایز کرد و هر کس بخواهد یکی از اینها را حذف کند، قطعا خودش حذف خواهد شد. توصیه میکنم که در عزاداریهای محرم ارتباط میان این دو را حفظ کنیم از این رو در کنار پرچمهای عزاداری حتما یک پرچم بزرگ ایران هم نصب شود.
وی ضمن ادای احترام به شهدای نیروهای مسلح، تاکید کرد: دشمن چهرههایی که سالهای سال ایستاده بودند تا روز جنگ از کیان مملکت دفاع کنند را از ما گرفت و علیرغم آسیبی که به ستاد دفاعی کشور وارد شد، اما جنگ به همان شکل ادامه پیدا کرد. نیروهای مسلح ما، نه تنها شهامت بزرگی داشتند بلکه تربیتکنندگان خوبی برای نسل پس از خود بودند، این نیروهای بزرگ توانسته بودند که تجربیات خود را انتقال دهند.
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز خاطر نشان کرد: این جنگ عادی نبود، ما ۸ سال جنگ ایران و عراق را داشتیم و کشورهای مختلف هم حمایت میکردند اما همین اسرائیل با قدرت بسیار ضعیفتری به چند کشور عربی حمله کرد و در ۶ روز همه را شکست داد ، اسرائیل از همان روز در حال تقویت شدن است. فلسفه وجودی اسرائیل این است که از طرف همه دنیا حمایت شود و به هر مکانی که میتواند ضربه بزند. حال ای کاش طرف ما اسرائیل بود، طرف ما اسرائیل، آمریکا، آلمان و فرانسه است.
انسجام ملی، سرمایه راهبردی امنیت پایدار ایران است
علی زینیوند، معاون سیاسی وزیر کشور، در برنامه گفتوگوی ویژه خبری ضمن تسلیت ایام سوگواری ماه محرم و شهادت تعدادی از شهروندان، دانشمندان و سرداران کشورمان در تجاوزات رژیم صهیونیستی، گفت: در سطح شهرهای کشور و بهویژه در مراسمهای مهمی همچون بدرقه باشکوه شهدا، تمهیدات امنیتی و ایمنی با دقت کامل اجرا شد و این روند مورد تأیید شخص وزیر کشور نیز بوده است.
وی ادامه داد: دبیرخانه شورای امنیت کشور و مجموعههای امنیتی در آمادهباش کامل به سر میبرند و مردم نیز با همکاری گستردهای که با نیروهای انتظامی و امنیتی دارند، به برقراری وضعیت مطلوب در کشور کمک کردهاند.
زینیوند گفت: متأسفانه برخی رسانههای خارجی و فضای مجازی با افراط، تصویری غیرواقعی از شرایط کشور ارائه میدهند. در حالی که وزارت کشور و شورای امنیت، بهصورت دائمی در حال رصد و مدیریت اوضاع است و تسلط کامل بر وضعیت داخلی استانها و شهرستانها وجود دارد.
معاون وزیر کشور افزود: اینکه فضای روانی جامعه را به سمتی ببریم که مردم تصور کنند در هر گوشهای جاسوسی وجود دارد، صحیح نیست. این یک عملیات روانی است که با هدف بیاعتمادسازی مردم نسبت به ساختار امنیتی کشور دنبال میشود. اگرچه موضوع نفوذ دشمن جدی است، اما نباید باعث تضعیف اعتماد عمومی به دستگاههای امنیتی شود.
زینیوند گفت: اتباع خارجی، از جمله مهاجران افغانستانی، سالهاست در ایران حضور دارند و باید با نگاه قانونی، انسانی و بینالمللی با آنها برخورد شود. ساماندهی امور مهاجران در دستور کار قرار دارد. در حال حاضر نیز لایحه تشکیل سازمان مهاجرت در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است تا فرایندها هدفمندتر و دقیقتر و وظایف نهادها مشخصتر شود.
معاون وزیر کشور گفت: در روزهای اخیر و در جریان جنگ، مدیران باتجربه در استانها و شهرستانها کاملاً مسلط بر امور بودند. در روزهایی که کشور تحت حملات متجاوزانه دشمن بود، امور عادی دولت متوقف نشد. منشور حکمرانی که پیشتر تدوین شده بود، در همان روزها به استانداران ابلاغ شد و روند روزمره امور در حوزههایی نظیر شهرداریها، خدمات عمومی و تأمین کالاهای اساسی ادامه یافت.
وی گفت: در اوج بحران، دغدغه وزیر کشور تداوم انسجام اجتماعی بود؛ بلافاصله پس از پایان جنگ، بخشنامهای برای گفتوگوی استانداران با نخبگان و گروهها صادر شد. البته علاوه بر بخشنامه، همه باید پای کار بیایند.
معاون سیاسی وزیر کشور تأکید کرد: باید همه مردم را بهعنوان ملت یکپارچه دید، از همه اقوام و مذاهب حمایت کرد. دختران و زنان هموطن در بدرقه شهدا با ظاهر مختلف، پای ایران ایستادند؛ پس آنها سرمایهاند.
معاون سیاسی وزیر کشور انسجام، حضور و مشارکت واقعی مردم مؤلفه اصلی امنیت پایدار کشور دانست و تأکید کرد: در استانها همهچیز به روال عادی بازگشته و خسارات وارده در حال برآورد و جبران شدن است.