کد خبر: 48761 | صفحه ۱۱ | ایران و جهان | تاریخ: 18 تیر 1404
سازمان ملل بار دیگر کشتار غیرنظامیان در غزه را محکوم کرد
سازمان ملل ضمن محکومیت مجدد کشتار مردم غیرنظامی در نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی، اعلام کرد یک سوم مردم این منطقه چند روز غذا نخوردهاند. به گزارش ایسنا، «استفان دوجاریک» سخنگوی «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل بار دیگر محکومیت این سازمان بینالمللی را در خصوص کشتار غیرنظامیان فلسطینی در غزه، به ویژه هنگام تلاش برای تهیه غذا از مراکز توزیع تحت مدیریت «مؤسسه بشردوستانه غزه»، تکرار کرد.
دوجاریک در کنفرانس مطبوعاتی روزانه خود گفت: «دفتر هماهنگی امور بشردوستانه (OCHA) در طول آخر هفته مرگ و میر بیشتری را در حین جستجوی غذا گزارش کرد. شرکای ما تأیید میکنند که بسیاری از بیمارستانها مملو از مجروحان هستند و شاهد افزایش قابل توجه تعداد افرادی هستیم که به دنبال کمک هستند. ما بار دیگر، با شدیدترین لحن، کشتار غیرنظامیان را محکوم میکنیم.»
وی افزود که ارزیابی اخیر انجام شده توسط برنامه جهانی غذا نشان میدهد که از هر سه نفر در غزه، یک نفر روزها غذا نخورده است و این امر خطر قحطی را افزایش میدهد. او به سفر هفته گذشته «کارل اسکاو»، معاون مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا به غزه اشاره کرد، جایی که او وضعیت انسانی آنجا را «بدترین وضعیت تاکنون» توصیف و تأکید کرد که «مردم فقط برای یافتن غذا میمیرند.»
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) بار دیگر بر لزوم بازگشایی بدون تأخیر همه گذرگاهها توسط مقامات صهیونیستی و تسهیل ورود کامل کمکهای بشردوستانه به غزه، ضمن تضمین حفاظت از غیرنظامیان، مطابق با قوانین بینالمللی بشردوستانه، تأکید کرد.
با وجود وخامت بحران، مقامات صهیونیستی بیش از چهار ماه است که اجازه ورود هیچ محموله سوختی به غزه را ندادهاند و سوخت باقیمانده صرفاً برای تلاشهای امدادی اختصاص داده شده است. ارائه دهندگان خدمات، از جمله بیمارستانها، به سهمیهبندی سوخت روی آوردهاند، اما این دیگر برای ادامه عملیات امدادرسانی کافی نیست.
دوجاریک گفت: «کمبود سوخت به معنای کمبود آمبولانس، قطع برق بیمارستانها و نبود آب تمیز است. سوخت، شریان حیاتی غزه است و باید فوراً اجازه ورود داده شود. امروز، ما و شرکای مخابراتی ما در مورد قطعی قریبالوقوع اینترنت به دلیل کمبود سوخت هشدار دادیم.»
در همین راستا، مقامات اشغالگر دیروز برای دومین بار در دو روز، دستور تخلیه جدیدی برای بخشهایی از خان یونس صادر کردند. کارکنان سازمان ملل متحد تخمین زدند که بیش از ۵۰ هزار نفر در مناطقی که دستور تخلیه آنها داده شده بود، حضور دارند. از زمان پایان آتشبس در ماه مارس، بیش از ۷۰۰ هزار نفر در غزه آواره شدهاند که بسیاری از آنها چندین بار آواره شدهاند و مکان امنی برای پناه گرفتن ندارند.