کد خبر: 49085 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 25 تیر 1404
محمد رضا عارف:
با راهبرد عزت، حکمت و مصلحت مذاکره میکنیم
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه «حفظ و تقویت آرامش مردم راهبرد یک سال گذشته دولت بود» از تلاشها و زحمات بنگاههای تولیدی و زنجیره توزیع مایحتاج عمومی و کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم به ویژه در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی قدردانی کرد و گفت: باید از نگاه عمیق و دقیق این بخش اقتصادی کشور در دولت برای حل مشکلات استفاده و تبدیل به راهبرد کنیم.
به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف در جلسهای با مدیران بنگاههای زنجیره توزیع مایحتاج عمومی با اشاره به اینکه «در جنگ ۱۲ روزه در میدانهای مختلف با دشمنان وارد جنگ شدیم»، گفت: پیروزی و دستاوردهای کشور در جبهه اقتصادی و اجتماعی کمتر از جبهه دفاعی و نظامی نبود و دشمنان با این نیت وارد جنگ با ایران شدند که در روز اول با ضربههای کارا به بدنه نظامی ضربه بزنند و در روز دوم جنگ با همکاری مردم بتوانند کار حکومت را یکسره کنند اما جبهه مردم بسیار موفق و منسجم بود و تنها یک «صدای ایران و کشور» از مردم شنیده شد.
وی با تاکید بر اینکه «دستاوردهای سرداران جبهه اقتصادی در جنگ ۱۲ روزه عالی بود و شما از جبهههای دیگر پشتیبانی کردید»، تصریح کرد: حفظ سرمایه اجتماعی نتیجه تلاشهای بنگاههای تولیدی و زنجیره توزیع مایحتاج عمومی بود که مردم با آرامش کالاهای مورد نیاز را تهیه کردند و هجوم به هیچ مغازه و فروشگاهی را شاهد نبودیم به این دلیل که تلاشهای شبانهروزی جبهه اقتصادی برای تامین کالاها با اولویت مردم بود. آرامش جبهه اجتماعی مرهون تلاشهای سرداران جبهه اقتصادی در جنگ ۱۲ روزه بود که این تلاشها از چشم دولت و حاکمیت پنهان نخواهند ماند.
وی با اشاره به افزایش سفرهای مردم و مهمانپذیری بالای برخی شهرها در جنگ ۱۲ روزه ادامه داد: مغازهها و کسبه بدون هیچ مشکلی فعالیت کردند و قفسههای فروشگاهها پر بودند که شما پشتوانه این پر بودن قفسهها بودید و همه عزیزان این جبهه اقتصادی، اصناف و به ویژه بنگاههای بزرگ و زنجیرههای خوشنام در جنگ ۱۲ روزه خوش درخشیدند.
معاون اول رئیسجمهور اهمیت دو جبهه پدافند غیرعامل و اقتصاد مقاومتی را خاطرنشان کرد و افزود: اقتصاد مقاومتی مسئله اصلی کشور و نظام است که به دنبال پایداری خوب اقتصادی کشور هستیم ولی به دلیل محدودیتها بویژه در بخش منابع پایداری در این جبهه میتواند آسیبپذیر باشد و شاید دشمنان بتوانند با یک شایعه و شیطنت مشکلاتی ایجاد کنند که بنگاههای بزرگ تولیدی و توزیعی در این زمینه خوب درخشیدند و به عنوان یک شهروند به این بخش تبریک میگویم.
وی با بیان اینکه «بازاریان از قدیم قشری متدین، مومن و همواره مأمن مردم بودهاند که در زمان مشکلات به آنان و کسبه رجوع میکردند و چنین ویژگیای باید در مقطع فعلی تداوم یابد»، گفت: این فرهنگ در شبکههای توزیع نیز گسترش یافت که داوطلبانه قیمتها را کاهش دادند، کالاها را با قیمت خرید به فروش رساندند و یا به صورت رایگان در مناطق محروم توزیع کردند که برای کشور و نظام ارزشمند و مایه افتخار است.
وی با تاکید بر اینکه «بنگاههای زنجیره توزیع علاوه بر وظایف اقتصادی، وظیفه ملی خود را به خوبی انجام دادند»، بیان کرد: هدف یک شرکت تعاونی و بنگاه اقتصادی سودآوری در کنار کار مشروع و درست است اما فراتر از آن وظایف ملی از یک بخش صنعتی انتظار میرود که در زمان جنگ خط تولید را عوض کند که در دوران شیوع کرونا این اتفاق افتاد و در روزهای اول که با کمبود ماسک روبرو بودیم اما با تغییر خط تولید واحدهای صنعتی، به صادر کننده ماسک تبدیل شدیم.
عارف همچنین با تاکید بر اینکه «در جنگ ۱۲ روزه نگران بخش صنعتی نبودیم و در صورت نیاز آمادگی تعویض خط تولید را داشتند»، خاطرنشان کرد: بنگاههای بزرگ تولیدی و توزیع در مسیر تامین کالاهای معیشتی و مایحتاج روزمره مردم حرکت کردند و این بخش برنده جبهه اقتصادی شدند.
وی با اشاره به اینکه «در وضعیت توقف آتش هستیم و هیچ اعتمادی نیز به طرف مقابل نداریم چرا که ذات این رژیم خبیث و پشتیبانان غربی آنان این گونه است که هیچ اعتمادی نمیتوان به آنان کرد»، گفت: حفظ و تقویت آرامش مردم راهبرد یک سال گذشته دولت بود و به دلیل پیشبینیهای اوایل آغاز به کار دولت چهاردهم برنامه اقتصاد جنگی را تدوین کردیم که اساس اداره کشور در جنگ ۱۲ روزه قرار گرفت.
وی با تاکید بر اینکه «باید با راهبرد عزت، حکمت و مصلحت به سمت مذاکره برویم و همواره پیش قدم مذاکره بودهایم چرا که منطق و اصول داریم اما باید همواره آمادگی کامل داشته باشیم»، تصریح کرد: برای موفقیت رزمندگان در جبهه دفاعی باید سایر میدانهای اجتماعی و اقتصادی پشتوانه باشند و از سرداران جبهه اقتصادی میخواهیم با هر سازوکار و کمک و همکاری نهادهای مرتبط این آمادگی را به آمادگی ذاتی تبدیل کنیم.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به برگزاری جلسه دولت در روز اول جنگ ۱۲ روزه افزود: در دولت نگران بنادر و حتی کالاهایی که ثبت سفارش نشده بودند بودیم .پس از دستور تخلیه بنادر، حجم کالاهای تخلیه دو برابر روزهای قبل از جنگ تحمیلی رسید و همان کامیون دارانی که قبل از آغاز جنگ درخواست، مشکلات و اعتراض داشتند، مسائل را کنار گذاشتند و به دنبال بارنامه و حتی حق الزحمه خود نیز نبودند که این نشانگر ظرفیت مردم ایران است.