سرمقاله

مقتدرانه به مباحث اصلی ملت ورود کنید / سعید پای بند

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • فواد۱۲۸ به البرز رسید
  • بسته‌های پیشنهادی ایرانسل هوشمندتر شدند
  • پایداری شبکه همراه اول در مناطق زلزله‌زده استان گلستان
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 49571  |  صفحه ۶ | ایران زمین  |  تاریخ: 01 مرداد 1404
    «سنا»، گزارش اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی بندی ناشران سازمان بورس را بررسی می کند
    جزییات میزان مصرف انرژی، گاز، سوخت، خوراک، آب و برق در صنایع فعال بازار سرمایه
    اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، در گزارشی تحلیلی، به بررسی روند «میزان مصرف انرژی، گاز، سوخت، خوراک، آب و برق مصرفی در صنایع با اهمیت و انرژی بر بازار سرمایه» و نقش و اهمیت ناترازی انرژی در میزان تولید و سودآوری صنایع بورسی پرداخت.
    به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا) ، یاسمن براری کیسمی، کارشناس اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، با اشاره به جزییات این گزارش توضیح داد: در این گزارش به روند میزان مصرف انرژی گاز سوخت و خوراک آب و برق مصرفی در صنایع با اهمیت و انرژی بر بازار سرمایه پرداخته شده است.
    کارشناس اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، با اشاره به روند ناترازی انرژی، گفت: ناترازی انرژی تأثیر مستقیم و قابل‌توجهی بر روند تولید و سودآوری صنایع انرژی‌بر دارد، به‌گونه‌ای که می‌تواند به کاهش تولید و در مواردی حتی توقف خطوط تولید در برخی صنایع کلیدی منجر شود.
    او با اشاره به تازه‌ترین داده‌های تحلیلی مصرف انرژی در صنایع مختلف گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف گاز طبیعی در خردادماه نسبت به اردیبهشت‌ماه با کاهش ۳ درصدی همراه بوده است. با این حال، مصرف گاز در برخی صنایع از جمله عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، محصولات شیمیایی و استخراج کانه‌های فلزی به ترتیب با افزایش ۶، ۴ و ۲ درصدی مواجه بوده است.
    او افزود: در مقابل، صنایع سیمان، آهک و گچ، فرآورده‌های نفتی، فلزات اساسی و سایر صنایع کاهش مصرف گاز به ترتیب ۱۱، ۱۸، ۱۰ و ۱۲ درصدی را تجربه کرده‌اند.
    براری گفت: مصرف برق نیز در خردادماه نسبت به اردیبهشت‌ماه، ۵ درصد کاهش داشته است. اگرچه در صنایع محصولات شیمیایی و استخراج کانه‌های فلزی، مصرف برق با رشد ۲ درصدی هم‌راه بوده، اما صنایعی مانند فرآورده‌های نفتی، سیمان، آهک و گچ، فلزات اساسی و سایر صنایع کاهش مصرفی به ترتیب ۵، ۶ و ۱۷ درصدی داشته‌اند.
    این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به کاهش مصرف آب در صنایع بورسی، تاکید کرد: در خردادماه، شاهد افت ۱۴ درصدی مصرف آب در صنایع بودیم که مهم‌ترین عامل آن کاهش ۱۶ درصدی مصرف در صنعت محصولات شیمیایی بوده است. البته در صنایعی مانند عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، فلزات اساسی، استخراج کانه‌های فلزی و فرآورده‌های نفتی، مصرف آب به ترتیب ۱۲، ۴، ۱۲ و ۱۰ درصد افزایش یافته است.
    براری هم‌چنین به افزایش نرخ آب منطقه‌ای در خردادماه اشاره کرد و گفت: میانگین نرخ ۴ هاب منطقه‌ای نیز در خردادماه(۲۴.۷۴ سنت بر متر مکعب) نسبت به اردیبهشت‌ماه(۲۴.۳۶ سنت بر متر مکعب) افزایش داشته است که این امر بر نرخ خوراک صنعت پتروشیمی و به تبع نرخ سوخت گاز صنایع دیگر تأثیرگذار است.
    او با اشاره به تأخیرهای مکرر در اعلام نرخ خوراک توسط مراجع ذی‌ربط گفت: تغییرات نامنظم و تأخیر در اعلام نرخ خوراک، روند تهیه گزارش‌های مالی میان‌دوره‌ای شرکت‌ها را با چالش مواجه کرده است. بنابراین، پیشنهاد می‌شود شرکت ملی صنایع پتروشیمی با شفاف‌سازی و اعلام به‌موقع نرخ خوراک و سوخت گاز صنایع، زمینه تصمیم‌گیری صحیح‌تر سرمایه‌گذاران را فراهم کند.