سرمقاله

مقتدرانه به مباحث اصلی ملت ورود کنید / سعید پای بند

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • فواد۱۲۸ به البرز رسید
  • بسته‌های پیشنهادی ایرانسل هوشمندتر شدند
  • پایداری شبکه همراه اول در مناطق زلزله‌زده استان گلستان
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 49573  |  صفحه ۷ | بازار و سرمایه  |  تاریخ: 01 مرداد 1404
    از اتحادیه اروپا تا اردوغان علیه رژیم صهیونیستی موضع گرفتند
    جهان علیه جنایتکاران غزه
    رئیس‌جمهور ترکیه گفت: در این روزهای تاریک که مرگ و میر گسترده ناشی از گرسنگی در غزه آغاز شده، از تمام جامعه بین‌المللی می‌خواهم که در جبهه انسانیت متحد شوند.
    رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در سخنرانی خود در افتتاحیه IDEF 2025، هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دفاعی که در مرکز نمایشگاه‌های استانبول برگزار شد، گفت: ما در حال گذر از دوره‌ای هستیم که در آن موازنه قدرت در حال تغییر است، مراکز ثقل جهانی در حال تغییر هستند و رقابت بین‌المللی به طور فزاینده‌ای داغ‌تر می‌شود.
    اردوغان گفت: وضعیت کودکان غزه که به دلیل عدم اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه از گرسنگی رنج می‌برند، نگرانی ماست. وضعیت کودکان غزه که از گرسنگی پوست و استخوان شده‌اند، زیرا کمک‌های بشردوستانه اجازه ورود ندارند، وخیم است. هر کس که ذره‌ای کرامت انسانی داشته باشد، نمی‌تواند این ظلم را که در آن روزانه ده‌ها انسان بی‌گناه به دلیل پیدا نکردن یک لقمه نان یا یک جرعه آب جان خود را از دست می‌دهد، بپذیرد.
    رئیس جمهور ترکیه افزود: ما همچنان نسل‌کشی اسرائیل علیه مردم غزه را که بسیار فراتر از نازی‌ها است، در دستور کار تمام بشریت قرار می‌دهیم. هدف ما برقراری آتش‌بس در اسرع وقت است. اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه اولویت دیگری است.
    اردوغان گفت: «هر کسی که در مورد نسل‌کشی در غزه سکوت کند، در جنایات اسرائیل علیه بشریت شریک است.»
    او تاکید کرد: «هیچ کس با ذره‌ای شرافت انسانی نمی‌تواند این ظلم را بپذیرد، ظلمی که در آن روزانه ده‌ها انسان بی‌گناه صرفاً به دلیل پیدا نکردن لقمه نان یا جرعه آبی جان خود را از دست می‌دهند.»
    اردوغان گفت: «در این روزهای تاریک، که مرگ و میر گسترده ناشی از گرسنگی آغاز شده است، از تمام جامعه بین‌المللی می‌خواهم که در جبهه بشریت متحد شوند.» رئیس جمهور اردوغان گفت: «بیایید همه با هم به این ظلم واکنش نشان دهیم. بیایید به این ظلم و ستم، به این وحشیگری بگوییم «دیگر بس است».
    کالاس: اگر اسرائیل به وعده‌های خود عمل نکند، همه گزینه‌ها روی میز است
    مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا کشتار غیرنظامیانی را که در غزه به دنبال کمک هستند، «غیرقابل دفاع» توصیف کرد.
    به گزارش ایسنا، «کایا کالاس» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در «ایکس» گفت که با گدعون ساعر، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی، تماس تلفنی داشته و «به صراحت به او گفته است که ارتش اسرائیل باید کشتار مردم در نقاط توزیع کمک‌ها را متوقف کند.»
    او افزود: «اگر اسرائیل به وعده‌های خود عمل نکند، همه گزینه‌ها روی میز است.»
    غزه اکنون با یکی از بدترین فجایع انسانی در تاریخ خود روبرو است. گسترش گرسنگی از دوم مارس، زمانی که نیروهای اسرائیلی تمام گذرگاه‌های مرزی را بستند و ورود غذا، سوخت و کمک‌های پزشکی را متوقف کردند، سرعت گرفته است. علائم سوء تغذیه شدید، به ویژه در میان کودکان و بیماران مزمن، گسترده شده است.
    اسرائیل از اکتبر ۲۰۲۳ بیش از ۵۹ هزار فلسطینی را که بیشتر آنها زن و کودک بودند، در غزه به شهادت رسانده است. بمباران بی‌وقفه، این منطقه محصور را نابود کرده، سیستم بهداشتی را تقریباً از هم پاشیده و شرایط قحطی‌مانندی ایجاد کرده است.
    نوامبر گذشته، دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق او را به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه صادر کرد. اسرائیل همچنین به دلیل جنگ علیه این منطقه محصور، با پرونده نسل‌کشی در دیوان بین‌المللی دادگستری روبرو است.
    مادرید: اقدامات اسرائیل در غزه شرم‌آور است
    وزیر خارجه اسپانیا ضمن آنکه اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه را «شرم‌آور» خواند، گفت روابط مادرید با تل‌آویو عادی نخواهد شد.
    به گزارش ایسنا، «خوزه مانوئل آلبارس» وزیر خارجه اسپانیا عصر سه‌شنبه در سخنانی بیان کرد: «این اسرائیل است که مانع رسیدن کمک‌ها به غزه می‌شود و این وضعیت شرم‌آور است.»
    طبق گزارش تلویزیون خبری الجزیره، وزیر خارجه اسپانیا در ادامه گفت: «ما تحریم تسلیحاتی علیه اسرائیل اعمال کرده‌ایم و اجازه نمی‌دهیم کشتی‌هایی که به مقصد اسرائیل می‌روند در بنادر ما پهلو بگیرند.»
    وی تاکید کرد: «ما به اسرائیل می‌گوییم که با توجه به آنچه در غزه اتفاق می‌افتد، روابط ما با شما نمی‌تواند عادی باشد.»
    خوزه مانوئل آلبارس همچنین گفت: «اسپانیا تمام تلاش خود را خواهد کرد و ما بیانیه‌ای را با ۲۴ وزیر امضا کردیم که خواستار بازگشایی گذرگاه‌ها به غزه هستند. من از همه می‌خواهم که به آنچه در غزه می‌گذرد، پایان دهند. جنگ باید متوقف شود و کمک‌ها باید وارد شوند. مردم غزه ماه‌هاست که از جریان تدارکات محروم بوده‌اند و ما دیگر نمی‌توانیم منتظر بمانیم.»
    وزیر خارجه اسپانیا با اشاره به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه خاطر نشان کرد: «اسرائیل مسئول وضعیت غزه است. کشور من این را محکوم کرده و اسرائیل از موضع ما آگاه است. همچنین، وقت آن رسیده که اسرائیل این جنگ را متوقف و حماس نیز اسرا را آزاد کند.»
    این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که فشار بین‌المللی برای توقف جنگ در غزه و پایان دادن به محاصره این منطقه افزایش یافته است. اسپانیا یکی از کشورهای اروپایی است که موضعی قاطع در حمایت از حقوق فلسطینیان اتخاذ کرده است.
    فرانسه: دیگر هیچ توجیهی برای عملیات نظامی ارتش اسرائیل در غزه وجود ندارد
    وزیر خارجه فرانسه پس از گسترش عملیات نظامی اسرائیل به شهر مرکزی دیر البلح، خواستار «آتش‌بس فوری» در نوار غزه شد و گفت: «دیگر هیچ توجیهی برای عملیات نظامی ارتش اسرائیل در غزه وجود ندارد.»
    به گزارش ایسنا، «ژان نوئل بارو»، وزیر امور خارجه فرانسه گفت: «دیگر هیچ توجیهی برای عملیات نظامی ارتش اسرائیل در غزه وجود ندارد. این تهاجمی است که وضعیت فاجعه‌بار فعلی را تشدید می‌کند و باعث آوارگی‌های اجباری جدید جمعیت می‌شود که ما آن را به شدت محکوم می‌کنیم.»
    او همچنین از تل‌آویو خواست تا به مطبوعات خارجی اجازه ورود به سرزمین محاصره‌ شده غزه را بدهد، زیرا هشدارها در مورد قحطی پس از ۲۱ ماه جنگ افزایش یافته است.
    او در مصاحبه‌ای از شرق اوکراین به رادیو فرانس اینتر گفت: «من درخواست می‌کنم که به مطبوعات آزاد و مستقل اجازه داده شود تا به غزه دسترسی داشته باشند تا آنچه را در آنجا اتفاق می‌افتد نشان دهند و شاهد آن باشند.»
    سخنان او پس از آن بیان شد که خبرگزاری فرانسه هشدار داد که جان روزنامه‌نگاران آزاد فلسطینی که با آنها در غزه کار می‌کند در خطر است و از اسرائیل خواست که به آنها و خانواده‌هایشان اجازه دهد تا قلمروی ساحلی اشغالی را ترک کنند.
    بارو در پاسخ به این سوال که آیا فرانسه به تخلیه این خبرنگاران کمک خواهد کرد، گفت که فرانسه «در حال رسیدگی به این موضوع است.»
    وی گفت: ما امیدواریم که بتوانیم برخی از همکاران روزنامه‌نگاران را در هفته‌های آینده تخلیه کنیم.
    روز دوشنبه، اتحادیه داخلی روزنامه‌نگاران زنگ خطر را به صدا درآورد و خواستار مداخله فوری برای کمک به خبرنگارانی شد که با این آژانس در غزه کار می‌کنند. این اتحادیه عنوان مثال به یکی از این خبرنگاران آزاد، یک مرد ۳۰ ساله که با خانواده‌اش در شهر غزه زندگی می‌کند، اشاره کرد که روز یکشنبه گزارش داد برادر بزرگترش «به دلیل گرسنگی جان خود را از دست داده است».