سرمقاله

سعه‌صدر، نسخه‌ای برای عبور از افراط‌گرایی / سعید پای بند

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • پرتفو پیشنهادی برای بازار نوسانی + استراتژی سبد کم‌ریسک
  • اخذ گواهی دانش‌بنیان برای سه پروژه فناورانه همراه اول
  • تکذبیه شرکت ایرانسل
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 49799  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 06 مرداد 1404
    گزارش رسانه‌های عبری از اثرات جنگ غزه بر اقتصاد و پژوهش‌های علمی در اراضی اشغالی
    رسانه‌های عبری امروز اذعان کردند که جنگ علیه غزه نه تنها به تحقیقات علمی در اراضی اشغالی آسیب زده و بودجه‌های حمایتی از این تحقیقات تا ۷۰ درصد کاهش داشته، بلکه در نتیجه حملات انصارالله، بندر ایلات از ۲۰ نوامبر تعطیل شده است.
    به گزارش ایسنا، رسانه‌های رژیم صهیونیستی به بررسی اثرات جنگ غزه بر ۲ حوزه اقتصاد و پژوهش‌های علمی در اراضی اشغالی و خسارات ناشی از توقف کامل تردد کشتی‌ها در بندر ایلات پرداختند.
    همچنین تلویزیون‌های این رژیم به آنچه مهمانان «اسرائیلی» آنها، آن را همسویی موضع دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با استراتژی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در غزه توصیف کردند، اشاره کردند.
    کانال‌های عبری تاکید کردند: جنگ در غزه و تصاویر ناگواری که از آنجا بیرون می‌آید، پیامدهای چشم‌گیری بر جایگاه و فعالیت دانشمندان اسرائیلی داشته و کمک‌های مالی علمی تا حد زیادی کاهش یافته‌اند.
    پروفسور «عیران سگال» از موسسه علمی وایزمن در این رابطه گفت: جنگ به تحقیقات علمی آسیب زده و بودجه‌های اروپایی یعنی همان بودجه‌ای که اسرائیلی‌ها از اتحادیه اروپا دریافت می‌کنند، تا ۷۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
    همچنین جنگ علیه غزه خسارات هنگفتی را به بندر ایلات وارد کرده است، به گزارش شبکه عبری «کان ۱۱»، کمی قبل از آغاز جنگ ۵۰ هزار دستگاه خودروی جدید در این بندر پارک بودند اما اکنون هیچ خودرویی وجود ندارد.
    این شبکه عبری همچنین اعلام کرد: در کل مسیر دریایی و بندر ایلات به دلیل حملات گروه انصارالله به آن آسیب دیدند.
    شبکه «کان ۱۱» به نقل از «گدعون گولبر» مدیرکل بندر ایلات اعلام کرد: "حوثی‌ها" (نیروهای انصارالله) از ۲۰ نوامبر که کنترل یک فروند کشتی متعلق به شرکت کشتیرانی ژاپنی را با نیروهای خدمه آن توقیف کرده و باب المندب را بست، عملا بندر ایلات را تعطیل کرده است.
    همسویی مواضع ترامپ با نتانیاهو
    «باراک راوید» تحلیلگر سیاسی وبگاه عبری «واللا» درباره همسویی موضع ترامپ با نتانیاهو در جنگ علیه غزه گفت که نمی‌داند اظهارات ترامپ درباره جنبش حماس هدفی تاکتیکی داشته و آن ترساندن حماس است یا اینکه اساسا تغییر راهبردی ایجاد شده است اما او به نتانیاهو که تحت تعقیب دیوان کیفری بین‌الملل قرار دارد، در طول ۶ ماه اخیر چه در میدان جنگ و چه در مذاکرات درباره تبادل اسرا آزادی کاملی داده است.
    راوید در ادامه تاکید کرد: ترامپ با این توافق جزئی و نیز در مورد وضعیت انسانی، استراتژی نتانیاهو را در پیش گرفته است.
    این تحلیلگر سیاسی اسرائیلی افزود: آمریکا و اسرائیل تا این لحظه‌ در این زمینه‌ها شکست خوردند، اسرائیل به نابود کردن غزه ادامه می‌دهد و با این حال حماس هنوز نابود نشده و در آنجا وجود دارد.
    در پرونده اسرا نیز از زمانی که ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا بازگشته، تنها یک اسیر آزاد شده که او «عیدان الکساندر» اسیر آمریکایی-اسرائیلی است که از طریق مذاکرات مستقیم میان واشنگتن و حماس و بدون اطلاع تل‌آویو آزاد شد.
    در حوزه انسانی هم راوید گفت: واشنگتن و تل‌آویو صندوق انسان‌دوستانه‌ای را برای غزه ایجاد کردند که این کار نه تنها با شکست مواجه شد، بلکه شرایط انسانی در غزه را به بدترین وضعیت خود از زمان آغاز جنگ درآورد.