کد خبر: 4988 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 24 بهمن 1401
رئیسی به چین میرود
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری در پاسخ به دعوت رسمی «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین در راس هیاتی بلندپایه سیاسی و اقتصادی و برای دیدار رسمی سه روزه، عصر دوشنبه - ۲۴ بهمن - عازم پکن پایتخت چین خواهد شد.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری در این سفر پس از استقبال رسمی از سوی همتای چینی خود، ابتدا دیداری خصوصی با شی جین پینگ خواهد داشت و سپس مذاکرات هیاتهای عالیرتبه دو کشور و نیز مراسم امضای اسناد همکاری، در حضور روسای جمهور برگزار خواهد شد.
رئیسی در این سفر همچنین در نشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی ایران و چین شرکت می کند و دیداری نیز با ایرانیان مقیم چین خواهد داشت.
نشست و گفتوگو با اندیشمندان و فرهیختگان برتر چین از دیگر برنامه های دکتر رئیسی در پکن خواهد بود.
جمعی از وزرا و اعضای کابینه دولت سیزدهم رئیس جمهوری را در این سفر همراهی می کنند.
رئیسی نخستین میهمان ارشد رئیس جمهوری چین در سال نو چینی است.
گفتنی است رئیس جمهوری چین شهریور ماه امسال و در حاشیه سازمان همکاری شانگهای در سمرقند و در ملاقات دوجانبه با رئیس جمهوری اسلامی ایران، از وی برای سفر به این کشور به طور رسمی دعوت به عمل آورد.
این ملاقات در حالی انجام می شود که دو کشور گام های بلندی برای اجرای برنامه جامع مشترک 25 ساله ایران و چین برداشته اند و سطح مناسبات سیاسی و اقتصادی دو کشور در عالی ترین سطوح قرار دارد.
چین بزرگترین شریک تجاری جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود؛ بر اساس آمار 10 ماهه گمرک ایران، این کشور با ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار مقصد اصلی صادرات ایران بوده است؛ در مقابل کشورمان نیز در این مدت ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار واردات از چین داشته است.