کد خبر: 5011 | صفحه ۷ | ایران زمین | تاریخ: 24 بهمن 1401
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی خبرداد
ایران در تولید یراق آلات صنعتی به خودکفایی رسید
تبریز - فلاح: رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در ۲۰ سال گذشته یراق آلات مورد نیاز کشور از خارج وارد میشد، گفت: با راه اندازی خط تولید یراق آلات در تبریز علاوه بر تامین نیاز داخلی امکان صادرات محصولات تولیدی نیز فراهم شد.
صابر پرنیان، در مراسم بهره برداری از نخستین واحد تولیدی تمام اتوماتیک یراق آلات درب و پنجره های یو.پی.وی.سی کشور در شهرک شهید سلیمانی تبریز، افزود: این واحد تولیدی با سرمایه گذاری حدود ۲ هزار میلیارد ریالی بخش خصوصی در زمینی به مساحت ۲۵ هزار متر مربع راه اندازی شد و ماهانه ۲۶۰ هزار دستگیره در و ۴۵۰ هزار دستگیره پنجره تولید می شود.
وی همچنین با تاکید بر اینکه نخبگان جامعه، اهالی رسانه و متولیان خدمتگزار جامعه باید نگاه بدبینی به بخش خصوصی را از بین ببرند، اظهار کرد: با وجود مشکلات در حوزه های مختلف از جمله قطعی برق واحدهای تولیدی و صنعتی در فصول تابستان و زمستان، بخش خصوصی در کشور افتخار آفرینی می کند و باید به صورت عملی از آنان حمایت کرد.
رییس سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به رشد ایران در حوزه تولید فولاد در ماه گذشته از رتبه هشتم به هفتم دنیا و پیشی گرفتن از ژاپن، گفت: برای پاسخگویی به نسل های آینده تنها راهکار تولید و حمایت از بخش خصوصی است.
پرنیان یادآور شد: دولت باید خود را از اقتصاد، تولید و سرمایه گذاری کنار بکشد بلکه در این زمینه، بسترساز و تسهیل گر باشد تا بخش خصوصی توانمند در این عرصه فعالیت کنند.
تبریز خصوصی ترین بخش اقتصادی کشور را دارا است
وی با اشاره به بهره برداری از ۲۱۰ واحد صنعتی و معدنی استان در روزهای اخیر، افزود: تبریز خصوصی ترین بخش اقتصادی کشور را دارا می باشد و در تراکتورسازی رکورد ۴۰ ساله را با تولید ۲۶ هزار و ۱۰۰ دستگاه، در گروه صنعتی چرخشگر رکورد ۴۵ ساله در تولید گیربکس و در کارخانه ایدم رکورد تولید موتور شکستدر تراکتورسازی رکورد ۴۰ ساله را با تولید ۲۶ هزار و ۱۰۰ دستگاه، در گروه صنعتی چرخشگر رکورد ۴۵ ساله در تولید گیربکس و در کارخانه ایدم رکورد تولید موتور شکست.
وی اظهار کرد: در یکسال گذشته ۲ هزار مجوز سرمایه گذاری از سوی این سازمان صادر و رتبه دوم کشور در این زمینه کسب شده است و دانش آموختگان دانشگاه ها به دنبال راه اندازی کسب و کار تولیدی هستند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی همچنین با تاکید بر تجاری سازی تولیدات استان گفت: سلبریتی کشور یک بازیگر نیست بلکه تولیدکننده و فعال خوشنام اقتصادی است که می توانند در توسعه اقتصادی قدم بردارند در این صورت الگوی ما این افراد هستند.
پرنیان ادامه داد: در کوتاه مدت با وجود برخی نابسامانی ها و نوسانات، شاخص های اقتصادی نشان می دهد اقتصاد ایران در حال رشد بوده زیرا که تولید شکل می گیرد و واژه تولید به ادبیات مشترک کشور تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه در سال های آینده پول ملی، صادرات و تولید ثروت تقویت می شود، اظهار کرد: در زمان کنونی ۲ هزار و ۶۶۰ کارخانه جدید در استان در حال ساخت است.
تولید ماهانه ۷۰۰ هزار عدد یراق آلات در تبریز
رییس هیات مدیره نخستین واحد تولیدی تمام اتوماتیک یراق آلات درب و پنجره های یو.پی.وی.سی کشور نیز در این مراسم گفت: در سال های گذشته ۹۰ درصد یراق آلات مورد نیاز از خارج تهیه می شد و در این زمینه به خارج وابسته بودیم که با راه اندازی خط تولید این کارخانه وابستگی کشور در تولید این قطعات به خارج قطع شد.
یعقوب همتیان با بیان اینکه ظرفیت فاز اول این واحد تولید ماهانه ۷۰۰ هزار عدد یراق آلات درب و پنجره های یو پی وی سی در ماه است، افزود: با راه اندازی فاز دوم این واحد در سال ۱۴۰۲ ظرفیت آن به یک هزار و ۵۰۰ عدد در ماه افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه با راه اندازی فاز دوم این واحد علاوه بر تامین نیاز داخل بخشی از تولیدات آن به کشورهای همسایه نیز صادر می شود، اظهار کرد: در فاز اول این واحد برای ۱۰۰ نفر اشتغال ایجاد شده که این تعداد با راه اندازی فاز دوم به ۲۰۰ نفر می رسد.
در این مراسم خط تولید فاز اول واحد تولیدی تمام اتوماتیک یراق آلات درب و پنجره های یو.پی.وی.سی کشور راه اندازی شد.
مواد اولیه مورد نیاز در ساخت این نوع یراق آلات، از قبیل پلاستیک، آلومینیوم و رنگ در کشور تولید می شود در حالی که پیش تر تحت عنوان مواد خام از کشور خارج و با ایجاد ارزش افزوده در قالب محصول وارد می شد.
در تولید این نوع یراق آلات از شمش آلومینیوم استفاده می شود، حال آنکه در کشورهای صاحب نام در عرصه تولید این نوع یراق آلات و برای پایین آوردن هزینه های تولید، از ضایعات نیز در فرایند تولید استفاده می کنند.